המשבר הראשון של ממשלת אהוד אולמרט.
תיקדבקה.המשבר הראשון של ממשלת אהוד אולמרט התחולל במשך כל יום ה` מאחורי הקלעים של הדיון בכנסת בו זכתה הממשלה לאישורה ברוב של 65 קולות חברי הכנסת מול 49 מתנגדים. שר הביטחון עמיר פרץ דרש מראש הממשלה למנות את כל סגני השרים עליהם שניהם הסכימו קודם לכן לוותר. פרץ אמר לאולמרט ולמקורביו כי הוא הסכים לוותר על סגני השרים לאחר שראש הממשלה הבטיח לו כי תקום קואליציה שתמנה 84 חברי כנסת. הרעיון אמר פרץ היה קואליציה רחבה וממשלה קטנה. עתה כאשר מתברר כי הקואליציה מונה רק 67 חברי כנסת , טוען פרץ, יש מצב חדש בו קיימות קואליציה קטנה וממשלה קטנה. הדרך היחידה להבטיח את יציבותה של הקואליציה, לדעתו של פרץ, היא לחזור ולצרף לממשלה את 10 סגני השרים מ`העבודה` ומ`קדימה`.
ראש הממשלה אהוד אולמרט התייחס למשבר זה ברמז, כאשר אמר בנאום שנשא לפני ההצבעה, כי הוא הקים ממשלה בה ישנם המספר הקטן ביותר של ממלאי תפקידים, לא כמו בממשלות אחרות בהן היה מספר מנופח של סגני שרים. `זו היא עובדה,` הדגיש אולמרט.
המקורות שלנו מוסרים כי בחוגי ראש הממשלה מתחילים לראות את הבעיה המרכזית ביציבות הקואליציה בשר הביטחון ויו"ר מפלגת העבודה עמיר פרץ. בחוגים אלה החלו לדבר בימים האחרונים על פרץ כעל איש שטרם נכנס לתפקידו כשר הביטחון וכבר הוא לוטש עיניים לעבר תפקיד ראש הממשלה. מקורות בכירים `בקדימה` החליפו ביניהם השבוע מידע על מערכת יחסי ציבור ענפה וחשאית שנפתחה על ידי פרץ נגד אולמרט, בה הוא תיאר את ראש הממשלה `כפוליטיקאי קטן ואדם קטן` ובכמה הזדמנויות אחרות `כאיש אפור ומשעמם.` דיבורים כאלה, אומרים ב`קדימה` יכולים להביא תוך זמן קצר מאוד לפירוק הממשלה ואפילו לעריכת בחירות כלליות חדשות, הרבה יותר מוקדם מהצפוי.
נראה כי דברים אלה שהגיעו במשך השבוע לאוזניו של אהוד אולמרט, והעובדה שפרץ בחר להעלות דרישות קואליציוניות חדשות דווקא ביום אישור והשבעת הממשלה, הוציאו לבסוף את אהוד אולמרט משלוותו, ובניגוד למתוכנן הוא עלה לדוכן הנואמים לסכם את הדיון. בנאום פוליטי תקיף, בו זנח את `התדמית הממלכתית` שאותה טיפח בחודשים האחרונים, הזהיר אולמרט את `כל חברי הבית` שלא לחצות גבולות אסורים. עיקר הדברים כוונו לעמיר פרץ.
בחוגי `קדימה` אומרים כי אחת השגיאות העיקריות של אהוד אולמרט בהרכבת הממשלה הייתה הסכמתו לתת למקורב של פרץ, מזכיר מפלגת `העבודה` איתן כבל, משרת שר אחראי על רשות השידור. פירושו של צעד כזה הוא לתת בידיו של פרץ את השליטה על הרדיו והטלוויזיה במדינה. שום פוליטיקאי או כוח פוליטי הרוצה להחזיק מעמד בשלטון, אומרים ב`קדימה`, אינו מוותר ביודעין על האמצעים לשליטה בדעת הקהל.