המשימות העומדות לפני צה"ל בחזיתות האמריקניות והאיראניות לאורך גבולות סוריה עם עיראק
כאשר ראש המטות המזוינים של ארצות הברית הגנרל מארק מילי General Mark Milley, chairman of the Joint Chiefs of Staff מבקר בימים אלה בישראל, כאורחו של הרמטכ"ל רב אלוף אביב כוכבי, ומפקד פיקוד מרכז האמריקני 'סנטקום' CENTCOM הגנרל קנת מקקנזי General Kenneth McKenzie אומר, בשבת 23.11 בבחריין, כי איראן תבצע עוד תקיפות במזרח התיכון, כפי שביצעה ב-14 לספטמבר על שדות הנפט הסעודים למרות שהצבא האמריקני תגבר את כוחותיו באזור, וסגן נשיא ארצות הברית מייק פנס, מקבל בשבת, בעת ביקור פתע בעיראק, תדרוך מיוחד על המתרחש בגבול סוריה-עיראק בבסיס האווירי האמריקני עין אל אסד Al-Asad Air Base, נראה כי משהוא גדול עומד להתרחש, ואולי כבר מתרחש באזור זה של המזרח התיכון.
לכך יש וצריך להוסיף את התקיפה החשאית/מסתורית שחיל האוויר הישראלי ביצע ביום ג' 19.11 על מטרה איראנית באזור אבו קאמאל לא רחוק מאזור הגבול בין סוריה לעיראק. בצורה לא שגרתית לא איראן ולא ישראל לא מסרו פרטים על תקיפה זו, מלבד שהיא התקיימה.
לכל האירועים האלה צריך להוסיף את העובדה, כי כאשר סגן נשיא ארצות הברית פנס נחת בשבת בעיראק, הוא בחר מכל המקומות לנחות באירביל Irbil בירת האוטונומיה הכורדית העצמאית ה- KRG, והאישיות העיראקית הראשונה אתה נפגש היה הנשיא הכורדי נאצ'יראוון בראזאני Nechirvan Barzani.
ראש ממשלת עיראק עדאל עבדול-מהדי Adel Abdul-Mahdi בבגדאד, זכה ממנו לשיחת טלפון קצרה וקרירה.
בכך חודשה הברית שבין ארצות הברית והכורדים לא רק העיראקים, אלא גם הסוריים, לאחר הצעקות הרמות בחודשים האחרונים שדיברו על 'הבגידה האמריקנית בכורדים'.
במציאות בשטח המצב הוא שונה לחלוטין. שיתוף הפעולה בין הצבא האמריקני ובין 'הצבא הדמוקרטי הסוריה' ה-SDF, שרובו מרוכב מחיילים כורדים של מילצית ה-YPG חזר להיות מלא.
הדיבורים והדיווחים הרבים על יציאת הכוחות האמריקנים מסוריה, עזרו להסתיר את העובדה כי מספר החיילים האמריקנים שנמצאים בסוריה גדל.
לא רק שהצבא האמריקני לא פינה בסיסים מצפון ומזרח סוריה, אלא שהוא הקים בסיסים חדשים, ביניהם לפחות שני בסיסים אוויריים.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מדווחים, כי יחידות הנדסה של צבא ארצות הברית עוסקת עתה בהקמת בסיס חדש באזור דיר א-זור ליד העיר הסורית אל צור Al Sur, ובסיס חדש בצפון סוריה ליד העיר עמודה Amuda.
מלבד פריסה של כוחות צבא רוסיים באזור והתבססותם הנמשכת בבסיס האווירי החדש שחיל האוויר הרוסי מקים בנמל התעופה הבינלאומי של קאמישלי, מהלכים עליהם צבא ארצות הברית מגיב כדי שלא לאבד שליטה על אזורי צפון ומזרח סוריה, ובייחוד על אזורי הגבול שבין סוריה ועיראק, קיימת עוד סיבה מרכזית אחת לריכוזים הצבאיים האמריקנים האלה.
ככל שהשפעה האיראנית בגדאד הולכת וגוברת והנוכחות הצבאית של 'גדודי אל קודס' האיראניים בקרב המליציות השיעיות העיראקיות, שחלקן חונה ליד גבול סוריה-עיראק, הולכת ומתרחבת, כך עולה החשיבות הצבאית של האזורים בצפון ומזרח סוריה הגובלים בעיראק.
הנוכחות הצבאית האמריקנית באזורים אלה, היא כיום המחסום העיקרי בפני איראן ליצור קשר אסטרטגי ישיר בין כוחותיה בעיראק, בסוריה, וכוחות חיזבאללה בלבנון.
זו הסיבה מדוע הערכות הצבאיות האמריקניות והישראליות צופות בעתיד הקרוב מאוד הפיכתו של אזור זה לזירת קרבות פעילה שחשיבותו רק תלך ותגדל בשבועות ובחודשים הבאים.
אפשר וצריך להניח, כי התפתחויות אלו והתפקיד שצה"ל ימלא בהן יעלו בשיחותיו של ראש המטות המזויינים האמריקנים השבוע בתל-אביב.