המתיחות במזרח הים התיכון לשיא. ארה"ב, רוסיה, טורקיה, איראן, מרכזים כוחות. איראן: נמלא במהירות מאגרי הטילים ברצועה

בעוד בישראל מדברים על סיומה של מלחמה, כל הסימנים מצביעים כי ארה''ב, רוסיה, איראן, ישראל וטורקיה, נערכות להמשך המלחמה בעזה בזירות נוספות במזרח הים התיכון.
ארצות הברית מתגברת מאז שבת האחרונה, 17.11, כאשר הקרבות בעזה היו בעיצומם, את כוחות הים והמרינס שלה במזרח הים התיכון.
נאט''ו שולח לגבול טורקיה-סוריה סוללות טילי פטריוט. ומציב מול סוריה מטוסי התראה אלקטרונית מתקדמים מדגם 'איווקס' AWACS. כל מערכות הנשק האלה מאוישות על ידי צוותים אמריקנים.
מוסקבה, טהרן, ודמשק, משוכנעות, כי כל אלה הם צעדי הכנה צבאיים אמריקנים,  להנהיג בחלקים של סוריה אזורי ביטחון מוגנים ואזורים אסורים לטיס לאחר המכה שאיראן, החמס הג'יהאד האיסלמי, ספגו בעזה. צעד אמריקני-טורקי  כזה יהוו מכה צבאית נוספת לאיראן.

המקורות הצבאיים של תיקדבקה מציינים, כי מזווית הראייה של מוסקבה וטהרן, צריך להבין כי מבצע 'עמוד ענן', לא היה מבצע צבאי ישראלי, כפי שהדבר מוצג בישראל, אלא מבצע בו נוסף לישראל, השתתפו ארצות הברית, טורקיה, מצרים וקטאר. מבחינתן, המבצע הישראלי נוהל יותר על-ידי שיתוף פעולה של ראשי שירותי המודיעין של מדינות אלה, מאשר על ידי המפקדים הצבאיים הישראליים בשטח.  
איראן, אשר קיוותה כי בעת מלחמה רצועת עזה תהווה את החזית הדרומית שלה, ספגה מכה קשה כאשר התשתית הצבאית של החמס והג'יהאד, הושמדה בחלקה הגדול. גם טהרן וגם מוסקבה חוששת בסוף שבוע, כי וושינגטון תחליט לנצל את החולשה האיראנית, ואותה ברית מודיעינית שפעלה בעזה כדי לפגוע בעמדות איראן בדרום, תפעל לפגיעה בעמדות איראן בצפון-קרי בסוריה, ובחיזבאללה.
זו הסיבה מדוע ביום שישי 23,11 הודיעה מוסקבה, כי מציבה את כוח המשימה הימי של הים השחור, The Black Sea Fleet's naval task force, מול חופי עזה כלומר ישראל.
המדובר בסיירת הטילים הרוסית 'מוסקבה' Moskva, שהיא אוניית המלחמה הגדולה ביותר בצי הרוסי. באוניית הנחיתה הרוסית הגדולה Novocherkass. אוניית תקיפה זו נושאת 300 אנשי מרינס רוסיים. במשחתת הרוסית  Smetlivy. באוניית העזר והאספקה  MB-304, ומכלית הדלק הצבאית הרוסית the large oil taker Ivan Bubnov.
מוסקבה אומרת, כי כל אוניות מלחמה רוסיות אלה נצטוו להישאר במזרח הים התיכון, כאשר התירוץ הרשמי הוא  שהן ערוכות לפנות אזרחים רוסיים מעזה, מאחר וקיים שם צפי רוסי לחידוש המתיחות הצבאית בין ישראל לחמס.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מדווחים, כי הצי הרוסי הזה מיועד יותר להתפתחות צבאיות בסוריה, מאשר בעזה. הכוח הרוסי מוצב עתה מול כוח  התקיפה האמפיבי האמריקני 'איוו ג'ימה' Iwo Jima Amphibious Ready Group, המוצב גם הוא מול חופי ישראל וסוריה.
מנגד, הודיעה איראן באמצעות שיחות טלפוניות שניהל נשיא איראן אחמדינז'אד בשבת 24.11,  עם ראש ממשל חמס בעזה איסמעיל הנייה, ועם  ראשי הג'יהאד האיסלמי, כי איראן תמשיך לספק להם את הנשק והטילים שעד עתה סיפקה, וכי תוך כמה שבועות היא תמלא את מאגרי הנשק שלהם בחזרה. הבטחות אלה נועדו לחסום את התוכנית המבצעיות האמריקניות-ישראליות-מצריות, להפסיק את אספקת הנשק האיראני לרצועה, תוכנית העומדות במרכז ההסכמה הישראלי להפסיק את מבצע 'עמוד ענן'. 
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מדווחים, כי בישראל נערכים בשעות האחרונות לקראת שלוש התפתחויות:
1. תגובה צבאית, או טרוריסטית, של איראן, או חיזבאללה, או של שני גורמים אלה ביחד, על המכה שהם ספגו בעזה. ההערכות המודיעיניות הן, כי אין ספק שבביקורו של יו''ר הפרלמנט האיראני עלי לאריג'ני ביום שישי 23.11, בדמשק ובשיחותיו שם עם נשיא סוריה בשאר אסד, שחלק מהם נערך בארבע עיניים, ובביקורו בביירות בשבת 24.11, ובשיחותיו עם מנהיג חיזבאללה חסן נסראללה, עלה הנושא של תגובות צבאיות נגד ישראל.
2. החרפה צבאית פתאומית במלחמה בסוריה, אשר תהווה תגובה סורית להצבת סוללות 'הפטריוט' ומטוסי 'האווקס', עם צוותים אמריקנים, על גבול טורקיה סוריה. גם תגובה סורית כזו, יכולה להיות מכוונת נגד ישראל.
3.
ההתפתחויות הפנימיות במצרים, שם מתקיים מאבק חריף ברחוב המצרי בין הנשיא מוחמד מורסי, ובין המפלגות הליברליות והדמוקרטיות המצריות, יכולות לסבך את המצב בהפסקת האש השברירית שהושגה בין ישראל והחמס בעזה. גם מורסי וגם ארה''ב יכולים לטעון עתה, כי בגלל המצב הרגיש במצרים זה לא הזמן המתאים בו מורסי יכול לטפל ביישום ההבנות הסודיות שהושגו לגבי המצב בעזה ובסיני, בין ארה''ב, מצרים, וישראל.  

Print Friendly, PDF & Email