הנשיא אובמה נושא את הנאום לעולם המוסלמי ב-4 ביוני במצרים. ב-5 ביוני אובמה מבקר באתר מחנה הריכוז הנאצי בוכנוולאד.
תיקדבקה:בהתפתחות דרמטית בליל שבת 8.5, הודיע הבית הלבן כי נשיא ארצות הברית באראק אובמה יבוא למצרים ביום ה' 4 ליוני וישא שם נאום לאומה המוסלמית העולמית. יום לאחר מכן ביום ו' 5 ביוני, יטוס הנשיא לדרזדן בגרמניה, שם יבקר באתר מחנה הריכוז הנאצי בוכנוולאד. פקידים בבית הלבן מסרו כי הנשא יישא את הנאום, אשר הובטח על ידי הנשיא עוד במערכת הבחירות, על יחסי ארצות הברית עם העולם המוסלמי. פקידים מצריים הביעו הפתעה מוחלטת מההודעה על הביקור, ומקורות בקהיר אמרו כי לא נשלחה הזמנה רשמית לאובמה לבוא למצרים.
המקורות של תיקדבקה בוושינגטון מדווחים, הביקור באתר מחנה הריכוז בבוכנוולאד צריך להראות כי לאחר נשיאת הנאום למוסלמי העולם הנשיא אובמה לא עומד להזניח את יחסיה של ארצות הברית עם העם היהודי, וכי זיכרון השואה אותה חלק מהמנהיגים המוסלמיים, כמו נשיא איראן אחמדי נז'אד מכחישים, היא תמיד ברקע החלטותיו של הנשיא, והיא קשורה להתחייבות שלו לביטחונה של ישראל.
מצרים היא המקום ה-3 בו הנשיא אובמה עמד לנאום על יחסי ארצות הברית והמוסלמים. תחילה תוכנן לשאת את הנאום באינדונזיה. לאחר מכן נקבע כי הנאום יושמע באיסטנבול, בעת ביקור הנשיא אובמה בטורקיה בתחילת אפריל. עכשיו מתברר כי הנאום עצמו יתרחש במצרים. איש בוושינגטון או בקהיר לא ידע לומר באיזה מסגרת או מעמד אובמה עומד לדבר.
כאשר דובר הבית הלבן רוברט גיבס, נשאל ביום ו' 8.5, האם מצרים היא מקום מתאים לנשיאת נאום כזה, בהתחשב במצב זכויות האדם שבה, הוא השמיע את אחת התגובות הנדירות ביותר שנשמעו אי פעם מפי דובר מוסד הנשיאות האמריקני.
גיבס אמר: 'ההיקף של הנאום והרצון הלוהט של הנשיא לדבר, הוא גדול יותר מאשר השאלה היכן הנאום יינשא, או מי הוא המנהיג של המדינה היכן שהנאום יושמע'. ציטוטו המקור:
The scope of the speech, the desire for the president to speak, is bigger than where the speech was going to be given or who's the leadership of the country where the speech is going to be given.
המקורות של תיקדבקה מציינים כי נוסף ליחסים המתוחים השוררים בימים אלה בין וושינגטון וקהיר, בעיקר בגלל מדיניות ההתקרבות של ממשל אובמה לטהרן ולדמשק, אין ספק כי דבריו של דובר הבית הלבן לא יתקבלו בעין יפה לא על ידי הנשיא חוסני מובראק, ולא על ידי הממסדים הפוליטיים והצבאיים המצריים.
רק השבוע ביום ג' 5.5, שהו בקהיר שתי משלחות אמריקניות. משלחת אחת בראשותו של שר ההגנה האמריקני רוברט גייטס, ומשלחת בראשותו של השליח האמריקני לנושאי המפרץ דניס רוס. המקורות שלנו מוסרים, כי שתי המשלחות נכשלו בניסיון לשכנע את הנשיא מובראק ואת הצמרת המצרית כי מדיניות ההתקרבות של אובמה לאיראן לא תבוא על חשבון האינטרסים הערביים.