הנשיא אובמה נכשל לשכנע את מנהיגי סין להחריף את הסנקציות על איראן. גם רוסיה מסתלקת מהאפשרות לנקוט בצעד כזה מול טהרן. בזה התמוטטה המדיניות האמריקנית מול איראן
המקורות של תיקדבקה מדווחים, כי הסינים דחו ביום ד' 18.11, סופית את כל הניסיונות של הנשיא אובמה המבקר בסין, להביא אותם לתמוך בהחרפת הסנקציות על איראן, או בנקיטת צעדים כלשהם נגד איראן.
יתרה מזאת, נשיא סין הו ג'ינטאו Hu Jintao אמר ביום ג' 17.11, כי הנושא האיראני, הוא אחד הנושאים בהם יש חילוקי דעות בין ארצות וסין.
המקורות של תיקדבקה מוסרים כי בכך הגיע המאמץ הבינלאומי של וושינגטון לגייס תמיכה בסנקציות מורחבות נגד איראן, שתכלולנה גם אמברגו על ייבוא דלק ושמנים לאיראן, למבוי סתום. האופציה היחידה שנשארה עתה בידי הממשל היא להטיל על איראן סנקציות חד צדדיות, אולם קיים ספק רב ביעילותן.
עוד ביום ד' בבוקר עשתה שרת החוץ האמריקנית הילארי קלינטון ניסיון לשכנע את הסינים לזוז מעדתם זו, כאשר נפגשה עם סגן שר החוץ הסיני, דאיי בינגו Dai Bingguo, שהוא במעמד של שר המטפל בנושאי החוץ הסיניים Vice Minister of Foreign Affairs, וביקשה ממנו כי בייג'ין לפחות תסכים לפרסום הודעה סינית על הנושא, אולם הוא סירב.
'הלא' הסיני המוחלט בא, לאחר שביום ג' נמוגו גם התקוות והאופטימיות האמריקנית כי מוסקבה תצטרף למהלך של החרפת הסנקציות על טהרן.
שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב אמר במוסקבה, 'כי עדיין מוקדם מידי לומר שהמאמצים להפיג את המתיחות מסביב לתוכנית הגרעין האיראנית נכשלו'. ציטוט המקור: It is premature to say that diplomatic efforts aimed at defusing tensions over Iran's nuclear program have failed.
במילים אחרות, עדיין מוקדם לדבר על החרפת הסנקציות על איראן, אם בכלל.
דברים אלה סותרים את דבריו של נשיא רוסיה דימטרי מדבדב, בשבוע שעבר בעת שניפגש עם הנשיא אובמה בסינגפור. מדבדב אמר שיש מקום לשקול את החרפת הסנקציות על איראן.
רק ביום ג' אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו, כי צריך להשאיר את הטיפול בבעיית הגרעין האיראני בידי המעצמות והקהילה הבינלאומית. עוד לא עברו כמה שעות וכבר מתברר, כי לא המעצמות ולא הקהילה הבינלאומית מוכנים לנקוט צעדים כאלה נגד איראן והתוכנית הגרעינית שלה.
המקורות של תיקדבקה מציינים, כי בישראל בה עוסקים בבנייה בשכונת גילה בירושלים, יותר מאשר בנושא האיראני, אין שמים לב להתפתחות זו, המהווה את אחת התבוסות הגדולות של מדיניות החוץ הישראלית, גם בתקופת כהונתו של אהוד אולמרט כראש ממשלה, וגם בתקופת כהונתו הנוכחית של בנימין נתניהו.