הסיכויים שהשיחות בין ארה"ב ורוסיה בז'נווה יצליחו קלושים. צבא רוסיה פועל עתה בשלוש חזיתות: קזחסטן, אוקראינה וסוריה
ההערה המוזרה של שר החוץ האמריקני אנתוני בלינקן שאמר ביום שישי 7.1, 'כי שיעור אחד של ההיסטוריה בת זמננו הוא שאם הרוסים נמצאים בביתך זה מאוד קשה להיפטר מהם', One lesson of recent history is that once Russians are in your house, it's sometimes very difficult to get them to leave, מעידה יותר על חוסר מעש אמריקני מאשר על מדיניות ברורה.
בהתבטאות אחרת מאוחרת יותר אמר בלינקן, כי שיחות בין וושינגטון ומוסקבה העומדות להתחיל ביום א' 9.1 בז'נווה, לא יביאו לשום תוצאות כל זמן שרוסיה מכוונת אקדח לראש של אוקראינה.
אבל הקרמלין לא רק שלא מתרשם במיוחד מהערות אלה, אלא להיפך: הוא מגביר את המעורבות הצבאית הרוסית בקזחסטן, ובו בזמן לא הסיג אפילו חייל רוסי אחד מהכוחות שריכז על גבולות אוקראינה.
צריך לשים לב לעובדה שהצבא הרוסי מעורב עתה בשלוש חזיתות פעילות-אוקראינה, קזחסטן וסוריה, כאשר בסוף השבוע הופיעו כוחות צבא רוסיים גם במאלי שבאפריקה. צעדים אלה אינם מותירים ספק לגבי כוונותיו של פוטין: להביא להתפשטות ההשפעה הרוסית באמצעות כוחות צבאיים. למדיניות נשיא האמריקני ביידן לעצור התפשטות רוסית זו באמצעות מילים, אפשר לומר בלשון המעטה, אין סיכויים רבים להצליח.
בסוף השבוע נשמעו בארצות הברית קולות המנסים לתאר את מהלכיו של פוטין 'כבלוף עצום' gigantic bluff,שנועד להשיג הסכם טוב יותר עם ארצות הברית, אבל זו אשליה שאין לה בסיס. פוטין איננו עסוק בהשגת הסכם טוב עם ארצות הברית, הוא עסוק בביצור וקידום האינטרסים הרוסיים במזרח אירופה, המזרח התיכון ואפריקה.
לכן הסיכויים כי וועידת ז'נווה תצליח קלושים מאוד, דבר שיביא כנראה בסופו של דבר סנקציות אמריקניות נוספות על רוסיה.
עדיין צריך לחכות ולראות מה תהייה עמדת מדינות אירופה. לפי כל הסימנים מדינות אלה, ובייחוד גרמניה, אין תומכות בהטלת סנקציות נוספות על רוסיה. במילים אחרות, הפגישה בז'נווה תפגע במעמדה של ארצות הברית באירופה.
על כל המהלכים האלה משקיפים מהצד האיראנים כאשר אין ספק כי התוצאות, או ליתר דיוק חוסר התוצאות של מפגש ז'נווה, ישפיעו על המו"מ הגרעיני המתנהל בווינה.