הערפל סביב אירועי איסטנבול הולך ונהייה עבה, סמיך, ומוזר יותר. האם יש בישראל מי שמשתמש באירועי איסטנבול כדי לקדם מטרות מדיניות, צבאיות ואסטרטגיות?
ערפל איסטנבול נהייה יותר סמיך ומוזר.
ביום חמישי 23.6 פורסם, כי באיסטנבול נתפסה חוליית טרור איראנית שמנתה שמונה איש ואשר עמדה לבצע פיגוע בישראלים. בין הישראלים בהם החולייה עמדה לפגוע היו שגריר ישראלי לשעבר ורעייתו. השניים הוטסו לישראל על ידי המוסד לישראל.
שום מידע או פרטים נוספים נמסרו על חוליית הטרור. לא תמונות של חברי החולייה וגם לא תמונות של כלי הנשק שנתפסו. כל מה שפורסם כלל צילום מרחוק של מרפסת בקומה עליונה של בית באיסטנבול בו נראו מספר אנשים עומדים בנוחות כאילו מדובר במסיבת גג.
כדי להוסיף אמינות לידיעות אלה המשיך שר החוץ יאיר לפיד, ביום חמישי, בעת ביקורו באיסטנבול לשבח את המודיעין וכוחות הביטחון הטורקיים על עזרתם ושיתוף הפעולה עם המוסד הישראלי בסיכול פעולות הטרור האיראניות. השבחים של יאיר לפיד הרחיקו לכת עד כדי כך שהוא נפגש עם ראש המוסד הטורקי ה-MIT, חאקאן פידאן Hakan Fidan, כדי להודות גם לו. פגישה בין ראש המודיעין של מדינה ושר חוץ זר היא ללא תקדים. מי שהיה צריך להודות לחאקאן פידאן הוא ראש המוסד הישראלי דויד ברנע ולא לפיד.
בכל המהלכים וההתפתחויות האלה לא נשמעה אפילו מילה טורקית אחת, כאילו איסטנבול היא לא עיר בטורקיה.
לא עברו כמה שעות ואיראן הודיעה רשמית כי ראש המודיעין של משמרות המהפכה חוסיין טאייב פוטר מתפקידו כי מונה לו מחליף-מומד כזאמי. בישראל קישרו את פיטוריו של טאייב לכישלון האיראני באיסטנבול. קשה להניח כי קשר זה זו הסיבה האמיתית לפיטוריו של טאייב. פיטורים של ראש מנגנון מודיעין, ובייחוד אצל משמרות המהפכה, אינם מתרחשים בחטף כזה.
ביום שישי בבוקר 24.6, הופיעו במספר כלי תקשורת ישראליים ניתוחים אסטרטגיים, כמעט זהים, לפיהם ההצלחה הישראלית באיסטנבול הביאה עכשיו את הצמרת הצבאית הישראלית להכרה כי הגיע הזמן לתמוך בהשגת הסכם גרעיני חדש בין ארצות הברית ואיראן.
בניתוחים הוזכרו שמותיהם של הרמטכ"ל רב אלוף אביב כוכבי, ראש אגף המודיעין האלוף אהרון חליוה, ראש חטיבת המחקר תא"ל עמית סער, ראש החטיבה האסטרטגית תא"ל אורן סתר, וראש אגף איראן אלוף טל קלמן. במודיעין מעריכים, כך נאמר בניתוחים, שגם שר הביטחון, בני גנץ, מבין שזו האופציה הפחות גרועה.
איש לא הסביר איך בדיוק אירועי איסטנבול שינו בבת אחת את עמדת צמרת צה"ל לגבי אפשרות תקיפת התוכנית הגרעינית האיראנית.
ביום שישי אחה"צ מישהו הרחיק לכת ופרסם, כי באיראן נשמעות קריאות, בגלל אירועי איסטנבול לפרק את משמרות המהפכה. קשה מאוד להניח כי אכן באיראן פורסמה קריאה כזו.
במילים אחרות- הערפל הצבאי, מדיני, מודיעיני, סביב אירועי איסטנבול הולך ומתעבה- נהייה סמיך יותר.
האם ישנם גורמים בישראל המשתמשים באירועי איסטנבול כדי לקדם מטרות מדיניות ואסטרטגיות שאינן קשורות למתרחש באיסטנבול? ייתכן!