הפגישה החשאית בין השר בנימין בן-אליעזר בציריך עם שר החוץ הטורקי, אהמט דבאטולו, נסתיימה בכישלון. טורקיה איננה מוכנה לשנות את מדיניותה
המקורות של תיקדבקה: השר בנימין בן-אליעזר נפגש ביום ד' 30.6 בחשאי באירופה עם שר החוץ הטורקי, אהמט דוואתולו כדי לדון בדרכים לפתרון המשבר בין המדינות. הפגישה התקיימה בידיעת ראש הממשלה. שר החוץ אביגדור ליברמן שלא ידע על קיום הפגישה פרסם הודעה האומרת כי הפגישה מהווה פגיעה באמון מצד נתניהו. תיקדבקה: הפגישה של בן אליעזר נסתיימה כפי שאפשר היה לצפות מראש ללא תוצאות, מבלי שטורקיה תיסוג מעמדותיה. טורקיה איננה מוכנה לשנות את מדיניותה עד שישראל לא תתנצל על אירועי ההשתלטות על המשט הטורקי לעזה, תסיר סופית את המצור על עזה, ותשלם פיצויים למשפחות הטורקים שנהרגו ונפצעו. הסכמתו של נתניהו לפגישה כזו היא הפגנה נוספת של ביצוע מדיניות ללא כבוד לאומי וללא שכל מדיני, והיא שיחקה לידיהם של הטורקים, כאשר היא מעמידה את ישראל באור כמי שמבקשת להתנצל בפני הטורקים.
המקורות של תיקדבקה באנקרה: אם מישהו בישראל חשב, כי ראש ממשלת טורקיה טאייפ ארדואן מיתן את המלחמה שלו בישראל, הרי שהוא טעה. ביום ד' 30.6, בעוד השר בן אליעזר עושה את דרכו לציריך כדי להיפגש עם שר החוץ הטורקי אהמט דבאטולו, אמר דובר משרד החוץ הטורקי בוראק אוזגרגין Burak Ozgergin, כי הציבור (הטורקי) יראה צעד אחר צעד (שטורקיה תנקוט), כיצד אנקרה תביא את ישראל להודות בפשעיה. הדובר הטורקי הדגיש כי לא מטוס צבאי ישראלי אחד לא הורשה להיכנס למרחב האווירי של טורקיה, אלא 2 מטוסים צבאיים ישראליים.
ציטוט המקור: Turkey was taking measures to get Israel to take responsibility for her crimes and the public would see the measures step by step. בנשוא המטוסים הישראלים הדובר אמר: (ציטוט המקור:) Turkey had not let Israel's two military aircraft use Turkish airspace.
המקורות של תיקדבקה מוסרים כי סימנים ראשונים להמשך המלחמה הטורקית בישראל נראו כבר ביום ב ' 28.6, בעת מסיבת עיתונאים שכינסו באיסטנבול ראשי הארגון הטורקי MAZLUM-DER, שהוא 'האגודה הטורקית לזכויות האדם וסולידריות עם העמים המדוכאים', The Association of Human Rights and Solidarity for Oppressed Peoples. זה לא היה מקרה שמסיבת עיתונאים זו כונסה כאשר ראש ממשלת טורקיה טאייפ ארדואן, היה בדרכו חזרה לטורקיה מטורונטו, שם השתתף בוועידת ה-G-20, ונפגש בשבת 26.6, עם הנשיא באראק אובמה.
המקורות שלנו מוסרים, כיבמסיבת העיתונאים הזו הונחו היסודות לטענות הטורקיות,כי בפעולת ההשלטות של הקומנדו הימי הישראלי על האונייה הטורקית 'מאווי מרמרה' Mavi Marmara ב-31 למאי, פעולה בה נהרגו 9 טורקים ונפצעו 37, ביצעו החיילים הישראלים, לפי הטענה הטורקית פשעי מלחמה.
במסיבת העיתונאים הופיע עורך דין טורקי בשם יאסין דיבראק Yasin Dıvrak אשר העלה את 4 הטענות הבאות:
1. לדבריו אין בסיס לטענה הישראלית כאילו חיילי הקומנדו הימי היו חייבים לפתוח באש כדי להגן על חייהם, מאחר ובדיקת חלק מגופות החיילים הטורקיים מעלה שהם נורו כשאר היו על הסיפון האונייה מאש ישראלית שנורתה מהאוויר, כלומר מהמסוקים. במילים אחרות, הישראליים הם שהחלו יורים ראשונים.
2. נתיחת הגופות העלתה, כי חלק מההרוגים הטורקיים נורו כמה פעמים בראשיהם, כלומר מלמעלה מהאוויר. לפי הטענה הטורקית מדובר 'בהוצאה להורג של פעילי שלום טורקיים'.
3. לטענת הדוברים הטורקיים כל הגופות של הטורקים שהוחזרו נשטפו היטב באלכוהול, וזאת במטרה לטשטש כל סימנים של שימוש באבק שריפה או חומרים כימיים אחרים בהם אנשי הקומנדו הימי השתמשו.
4. ברוב הגופות שהוחזרו, לא נמצאו הקליעים שהרגו אותם, מלבד בגופת טורקי אחד. המדובר בהרוג בשם איברהים בילגאן İbrahim Bilgen, אשר במוחו נמצא כדור, אשר לדברי הרופאים ומומחי הבליסטיקה הטורקיים הפתיע אותם, מאחר והם אף פעם לא נתקלו בכדור מהסוג הזה. המשתתפים במסיבת העיתונאים לא אמרו זאת, אולם הם רמזו כי הכדור הזה הושאר בכוונה על ידי הישראליים במטרה לאותת להם מה צפוי להם באם יישלחו משטים טורקיים נוספים לעזה.
המקורות של תיקדבקה מציינים כי אין ספק כי כל הפרסומים הטורקיים האלה מצביעים לכך, כי טורקיה מכינה חומר רב לוועדת החקירה הבינלאומית שהיא עומדת לדרוש מעצרת האו"ם את הקמתה בימים הקרובים, וועדה אשר כך הטורקים מקווים, תחתור את הלגיטימיות של וועדת החקירה הישראלית בראשותו של השופט יעקוב טירקל.
צעדים טורקיים אלה באים לאחר שכל ניסיונותיו של ארדואן לשכנע את הנשיא אובמה לקבל את מדיניות ההתקרבות שלו לאיראן, לסוריה, ולחיזבאללה, ואת מדיניות ההתרחקות של טורקיה מישראל, ולאחר שנשיא ארצות הברית דרש ממנו בצורה ברורה לבחור עם מי טורקיה רוצה להיות ידידה, עם וושינגטון או טהרן? החליט ארדואן ביום שני 28.6 עם חזרתו לאנקרה, שלא להתקפל תחת הלחץ של אובמה, ולהמשיך במדיניות העימות שלו עם ישראל.
אחד הצעדים המיידיים שארודאן עומד לנקוט בימים הקרובים, הוא לעקוף את מזכיר האו"ם באן קי מון Ban Ki-moon, ולהגיש בשם טורקיה, איראן, וסוריה, הצעת החלטה למועצת הביטחון אשר תקים וועדת חקירה בינלאומית להתנהגות ישראל באירועי עצירת המשט הטורקי ב-31 במאי.
לפי כל הסימנים הצעה זו תזכה ברוב גדול בעצרת האו"ם, ולדעת משקיפים בניו יורק, זו רק שאלה של זמן, עד שוועדה נוספת מטעם האו"ם, הדומה לוועדת גולדסטון שחקרה את מבצע 'עופרת יצוקה' תקום ותחל לפעול. לוועדה אנטי ישראלית זו לא תהיינה כל הגבלות פעולה, צריך להניח כי ממשלת ישראל תחרים אותה.
ארדואן מעריך שבסופו של דבר גם מזכיר האו"ם יתמוך בהקמת וועדה כזו, ואולי גם ממשל אובמה. בצעד כזה יכול ארדואן להביא לבידוד נוסף של ישראל באו"ם.
עקב ההתפתחות הצפויה הזו, הוחלט כבר בסוף שבוע שעבר בירושלים, לנסות ולקדם את המהלך של ארדואן, באמצעות הרחבת סמכויות וועדת טירקל.
הכוונה היא להכריז על הוועדה כוועדה ממשלתית היכולה לחקור עדים בשבועה, להוציא מכתבי אזהרה ולקבל את כל הראיות שלדעתה דרושות לעבודתה. מהלך כזה עשוי לתת לוועדת טירקל משקל נגד נוסף מול וועדת החקירה שהאו"ם עומד להקים.