הפלסטינים הפגיזו את תל-אביב. אושר גיוס של 30,000 חייל
למרות שבשעה 19:00 ביום ה' 15.11, כבר היה ברור כי מספר טילי פאג'ר 5 פגעו באזורי ראשון לציון, בת ים, ותל-אביב, נקט צה''ל במדיניות מוזרה של קודם הכחשה שהיו אזעקות, ואח''כ של הודעה כי הטילים לא התפוצצו על הקרקע, אלא בים. עדי ראייה תושבי תל-אביב מסרו, כי הם ראו את הטיל מתפוצץ באוויר בשטח פתוח ליד מקום מגוריהם. תיקדבקה: באזור המרכז נפלו והתפוצצו לפחות בין 3 עד 4 טילים. ההערכה היא כי בלילה שבין יום רביעי וחמישי 16.11 יתגבר הירי על תל-אביב ועל ערי מרכז ישראל. שר הביטחון אישר לצה''ל גיוס מילואים של 30,000 חייל.
קודם לכן דיווחנו: בלילה, אזעקות בתל-אביב. נשמע פיצוץ נפילה בגוש דן. המקורות של תיקדבקה מדווחים כי לפחות 3 טילים התפוצצו בשטחים ריקים בגוש דן. אזעקות ופיצוצים באזורים ראשון לציון, נס ציונה, באר יעקב, חולון וגן רווה ביום ה' 15.11, שר המשטרה אהרונוביץ' מאשר כי היו נפילות באזור ראשון לציון. טיל פאג'ר 5 התפוצץ בשטח פתוח באזור. דובר צה''ל מודיע, כי מספר חטיבות עילית של צה''ל ביניהן חטיבת הצנחים ו ו'גבעתי' נמצאות בדרכן לנקודות היערכות ליד רצועת עזה.
במשך היום, מטחים צפופים של טילי היו על באר-שבע, אשדוד, אשקלון, קריית מלאכי, אופקים, קריית גת, גן יבנה. יש כמה נפגעים ונזקים לרכוש מפגיעות ישירות. מערכת 'כיפת ברזל' ביצעה יירוטים רבים. בבוקר יום ה' 15.11, ניכרת עלייה בירי הטילים מהרצועה על מטרות בדרום ישראל. פגיעה ישירה בבית בן 4 קומות בקריית מלאכי. יש לפחות 3 הרוגים ופצועים, כמה מהם במצב קשה. שלושה חיילי צה''ל נפצעו קל-בינוני אחה''צ, מהתפוצצות טיל קסאם בחבל אשכול. החיילים הועברו לבית החולים 'סורוקה' בבאר שבע.
האופטימיות הזהירה אשר שררה ביום ד' בלילה בישיבת הקבינט המדיני-ביטחוני, אותה הוביל שר הביטחון אהוד ברק, כי גם מצרים וגם החמס חותרים להפסקה מהירה ככל שאפשר של המלחמה בעזה, התחלפה בשעות המוקדמות של יום ה' לפנות בוקר 15.11, להכרה בצה''ל כי בשטח אין סימנים ממשיים לכך, וכי הפגזת הטילים מהרצועה רק מתגברת, כאשר המטרה הראשית שלה היא העיר באר-שבע. מטח אחר מטח של טילי 'גראד' פגעו בעיר וגרמו לנזק ברכוש כבד. המטרה השנייה בה פגעו טילים רבים הייתה העיר אשדוד. סה''כ נורו עד שעות הבוקר המוקדמות 85 טילים. 27 טילים שהיו מיועדים לפגוע באזורים מיושבים יורטו על ידי מערכות 'כיפת ברזל'.
חוסר יעילות הירי של הפלסטינים, ההצלחה המרשימה של מערכת 'כיפת ברזל', והעובדה כי בירי המסיבי הזה נפצעו קל רק שני ישראליים, והיו כמה עשרות נפגעי חרדה בלבד, הצביעה על גודל המכה שספגו הפלסטינים עם חיסולו של המפקד הצבאי של החמס מוחמד ג'עברי. הבעיה הפלסטינית הייתה לא רק עצם החיסול עצמו, אלא הדרך בה צה''ל חיסל אותו.
מה שהדהים את הפלסטינים, וכנראה גם לא רק אותם, אלא גם את איראן וחיזבאללה היה, שלפתע הם גילו שצה''ל חזר לעצמו.
בניגוד למבצע 'עופרת יצוקה' בסוף 2008 תחילת 2009, שהיה מבצע איטי, מסורבל, בו כוחות צה''ל הסתובבו בשטח ללא מטרה ברורה, וללא הכרעה ברורה בצמרת הישראלית איך לסיים את הפעולה, ובוודאי בניגוד למלחמת לבנון השנייה ב-2006, שם צה''ל לא הצליח לפתח אפילו מהלך טקטקי נכון אחד של התקפה, התגלה באמצע נובמבר 2012, לפניהם, וגם לפני תושבי ישראל, צה''ל אחר לגמרי.
בכמה השעות הראשונות של הפעולה ביום ד', השיג צה''ל הישגים אסטרטגיים ברצועה, יותר מאשר הוא השיג בשבועות לחימה ב'עופרת יצוקה'.
מבחינת תפקוד המודיעין, שהיו שילוב יעיל ביותר של עבודת אמ''ן והשב''כ, איכות הביצועים של חיל האוויר, וזריזות ההחלטות של המטה הכללי, אפשר לומר כי צה''ל חזר לעצמו 45 שנה אחרונה, כאשר פעל ביעילות ובזריזות אשר הזכירה את הצעדים הראשונים והמכריעים של מלחמת ששת הימים ב-1967.
את ההשמדה המהירה והיעילה של טילי הפאג'ר 3 ו-5, היכולים להגיע עד לטווחים של 45 ו-75 ק''מ, לא צריך להשוות להשמדת הטילים ארוכי הטווח של חיזבאללה במלחמת 2006, פעולה שלא רק שלא מוטטה את חיזבאללה, אלא הביאה אותו לנקוט במהלכי תגובה אחרים להם לצה'ל לא הייתה תשובה, אלא להשמדת חיל האוויר המצרי ב-1967.
כפי שאז נגדעה הזרוע האווירית המצרית, והכוחות המצריים בסיני נשארו ללא הגנה אווירית, כך ביום ד' נגדעו בת אחת גם הזרוע הפיקודית של החמס וגם חוט השדרה של הכוח הטילי שלו ותשתיות השיגור שלו. אין ספק כי המדובר באחת הפעולות המבריקות של צה''ל, שהקרדיט עבורה צריך להינתן לעבודה המשותפת של ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון אהוד ברק, והרמטכ''ל רב אלוף בני גנץ.
למעשה מבצע 'עמוד ענן' לא החל ב-14 לנובמבר, אלא 22 יום לפני כן ב-24 בסודן, כאשר צה''ל פשט והשמיד את מפעל ייצור הטילים הסודני-איראני 'ירמוק' Yarmouk Complex ליד חרטום.
ראש אמ''ן לשעבר האלוף (במיל.) עמוס ידלין אישר ביום ד' את הדיווח הבלעדי של תיקדבקה, כי המדובר היה במפעל לייצור טילים אשר תפקידו היה להוות את העתודה האסטרטגית של טילי החמס והג'יהאד האיסלמי ברצועה. חיסול תשתית זו, תרמה בצורה משמעותית לחיסול שאר תשתיות החמס, שלושה שבועות לאחר מכן.
ביום ה' בבוקר, לא רק החמס עומד ללא תשובה טקטית-אסטרטגית לצה''ל, אלא גם לא איראן וחיזבאללה אין תשובה כזו, אלא אם הם יחליטו להתערב כדי להציל את 'החזית הדרומית' שלהם. צריך לקוות, כי מצב זה יימשך, וכי טהרן, ביירות ועזה לא ימצאו תשובה למהלכים של צה''ל.