הפלסטינים נערכים להקמת שדה תעופה צפונית ליריחו, כצעד ראשון לקראת פנייה לאו"ם להכיר בגבולות 1967

מיוחד ובלעדי למקורות תיקדבקה: בימים אלה דולקים האורות בלשכותיהם בלשכות של יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן, ושל ראש הממשלה סאלם פאייד עד השעות המוקדמות של הבוקר. ההנהגה הפלסטינית בפרץ של אנרגיה שאינו רגיל אצלה מכינה שורה של צעדים המוגדרים על ידה 'נועזים', אשר נועדו לאפשר לממשל אובמה למה שהם מכנים להפסיק את התמיכה המדינית ההיסטורית של ארצות הברית בישראל, ולהעמיד את ממשלת ישראל בראשות בנימין נתניהו בפני עובדות מוגמרות בשטח.
בעוד בכלי התקשרות בעולם נכתבים אלפי מאמרים, בהם מדווח כי הפלסטינים עומדים לפנות למועצת הביטחון של האו"ם שתכריז כי היא מכירה במדינה פלסטינית עצמאית בגבולות 1967, הצעה שיכולה להתקבל לאחר שממשל אובמה התומך במדינה כזו בגבולות כאלה יימנע מהצבעה ולא יטיל עליה ווטו, ומקור במשרד החוץ בירושלים אמר ביום ב' 25.10, שר החוץ אביגדור ליברמן הקים 2 צוותי מומחים שיעסקן בהיערכות מדינית לתרחיש המתאר את התגרענותה של איראן, וצוות מומחים נוסף שנערך לתרחיש שבו מועצת הביטחון של האו"ם תדון בהכרזה חד-צדדית על מדינה פלסטינית, נראה שכלי התקשורת הבינלאומיים ומשרד החוץ הישראלי מנותקים מהמציאות ומהמתרחש בשטח.
קצת מאוחר בשלב זה מתקדם זה בו מצויה התוכנית הגרעינית האיראנית להתחיל להרכיב אסטרטגיה נגדה, אלא אם כן שר החוץ הישראלי מודיע פומבית, כי ישראל וגם ארצות הברית נכשלו כבר בעצירת התוכנית הגרעינית האיראנית, ועתה ירושלים צריכה להשלים עם כך כי לאיראן יש נשק גרעיני.
גם התוכנית הפלסטינית היא שונה והרבה יותר מסובכת מאשר הגשת הצעה למועצת הביטחון להכריז על מדינה פלסטינית עצמאית.
להלן 2 הצעדים העיקריים הראשונים שהפלסטינים עומדים לנקוט בקרוב:
1. להתחיל לבנות שדה תעופה קטן צפונית ליריחו ליד כפר קטן בשם בקיעה. שדה התעופה מיועד לטיסות ישירות מהגדה המערבית לאירופה ישמש בעיקר מטוסי מטען אשר יוביל את התוצרת החקלאית של הגדה המערבית לשווקים האירופאים.
אזור שדה התעופה נמצא בשליטה צבאית ואזרחית ישראלית, שטח C לפי הסכמי אוסלו. למרות שההסכמים מחייבים את הפלסטינים לקבל את אישורה של ישראל, הם אינם מתכוננים לבקש אישור כזה. להיפך, הפלסטינים מקווים כי ממשלת נתניהו תורה לצה"ל להפסיק את העבודות להקמת שדה התעופה, ולמקום יובאו כוחות צבא ישראליים שיתפסו את המקום.
2. מדי לאחר שהכוחות הישראלים יתפסו את אתר שדה התעופה, תפנה הרשות הפלסטינית לאו"ם ולוושינגטון ותציג את הפעולה הישראלית כהוכחה סופית לכך כי ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו, ושר הביטחון הישראלי אהוד ברק ,אינם מעוניינים בהקמת מדינה פלסטינית לצידה של מדינת ישראל, כפי שהם טוענים. עובדה הם מנסים לחבל בכל אפשרות שהיא לבנות תשתיות כלכליות למדינה החדשה. לכן על מועצת הביטחון להחליט על השטחים הפלסטינים בגבולות 1967 כעל אזור בנאמנות האו"םUnited Nations trusteeship. כלומר, האו"ם יקבע כי גבולות המדינה הפלסטינית יהיו גבולות 1967, ויקרא למדינות העולם להכיר בגבולות אלה, אבל עדיין לא במדינה פלסטינית.

Print Friendly, PDF & Email