הפנטגון מזרים לחיל האוויר הישראלי אלפי טילים, ועשרות אלפי פצצות, בשווי של 1.2 מיליארד דולר.

המקורות הצבאיים של תיקדבקה: פקידים אמריקנים, אנשי הפנטגון, ופקידים ממערכת הביטחון הישראלית החלו ביום ב' 1.10, לסכם את הפרטים האחרונים על אספקה של טילים, פצצות מסוגים שונים, וכמויות גדולות של דלק לחיל האוויר הישראלי, בשווי של 1.2 מיליארד דולר, במטרה להביא את המלאים שלו לדרגה המתאימה למצב מלחמה. פקידים אמריקנים אמרו כי רוב מערכות הנשק והדלקים תסופקנה לישראל תוך זמן קצר, אולם פריטים אחרים ברשימה זו תסופק תוך 5 השנים הבאות, כלומר עד 2012. סה"כ תספק ארצות הברית לחיל האוויר, אלפי טילים, ועשרות אלפי פצצות חדשות, בשווי של 799 מיליון דולר, ו-132 מיליון גלונים של דלק למטוסים, בשווי של 308 מיליון דולר. עיון ברשימת הציוד האמריקני שיסופק מראה כי חיל האוויר יצטייד בעיקר בפצצות האמריקנית הכבדות ביותר נגד מטרות תת-קרקעיות מבוצרות, כמו אלה הקיימות באיראן, בסוריה, ואצל חיזבאללה בלבנון. כן יקבל חיל האוויר מהאמריקנים מערכות הפעלה והנחייה שיאפשרו לו לשדרג את התחמושת המצויה כבר ברשותו במטרה שיכול להפעילה ביתר עוצמה ואפקטיביות.
פקידים אמריקנים וישראליים אמרו, כי בעוד כולם מדברים בישראל על המחסור בציוד של כוחות היבשה, רק מעטים שמו לב לכך כי בגלל מלחמת לבנון בקיץ 2006, ירדו המלאים של חיל האוויר הישראלי לדרגה נמוכה כזו, המסכנת את רמת המוכנות שלו למלחמה.
בין השאר יקבל חיל האוויר מארצות הברית 10,000 מערכות הכוונה של פצצות מדגם JDAM tail kits. מערכות אלה מאפשרות לכוון פצצות בצורה מדויקת בכל תנאי מזג האוויר, ולשגר את הפצצות ממרחק של כ-25 ק"מ מהמטרה. מערכת זו מותאמת במיוחד לפצצות חודרות בונקרים וביצורים, מסדרת הדגמים GBU-29-32. כן יקבל חיל האוויר הישראלי 4000 מערכות הכוונת לייזר לפצצות כבדות מדגם 'פאייבוואי (פורצי דרך) Paveway II laser munitions kits. כמות גדולה מאוד של 11,500 פצצות מהדגמים Mk-84 and Mk-82. במרכז העסקה, שורה של סוגי פצצות כבדות חודרות ביצורים. חיל האוויר יקבל 2000 פצצות מהדגם BLU-109, מונחות לייזר. ו-50 פצצות ענק מהדגם GBU-28, במשקל 2.2 טון כל אחת, מונחות לייזר חודרות בונקרים, הנראות ופועלות כמו טיל.
בתחום הטילים יקבל חיל האוויר 500 טילי אויר-אוויר מהסוג 'סיידווינדר' AIM-9M Sidewinder , ועוד 200 טילי אוויר-אוויר לטווח בינוני מדגם AIM-120C-7 . חיל האוויר יקבל גם 20.000 מרעומי פצצות מתוצרת ארצות הברית.
האתר האמריקני לנושאי הגנה 'דיפנסניוז' DfenseNews.com, מצטט כמה מראשי תעשיית הנשק הישראלית, ביניהם רפא"ל, אלביט, אלתא, והתעשייה האווירית הישראלית, אשר אמרו כי עסקת נשק אמריקנית גדולה כזו לחיל האוויר, תפגע קשה בתעשיות הביטחוניות הישראלית, שמערכות הנשק שהן מייצרות, לעיתים טובות יותר ומתאימות יותר לשימושו של חיל האוויר הישראלי. פקיד ישראלי בכיר אמר כי למרות נדיבותה של ארצות הברית באספקת מערכות הנשק האלה לישראל, הדבר יוצר תלות גדולה מידי בין חיל האוויר הישראלי והאמריקנים.

Print Friendly, PDF & Email