הפקדת תוכניות הבנייה ברמת שלמה נעשתה בתגובה לאזהרותיו החמורות של סגן נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן כי אסור לישראל לתקוף את איראן, וכי וושינגטון תקבע מהם צרכי הביטחון של ישראל, ומתי היא תפעל להגן עליה
המקורות של תיקדבקה: למרות שראש הממשלה בנימין נתניהו טען ביום ג' 9.3 בלילה באוזני סגן נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן כי לא ידע על תוכנית הבנייה החדשה, וכי מדובר בהליך תכנוני שייקח חודשים ואפילו שנים, הגשת התוכניות להפקדה נעשתה בכוונה, כתגובה של ראש הממשלה על הטון הנוקשה, לפעמים המאיים, בו נקט סגן נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן, בשורה של נושאים, כאשר במרכזם הנושא האיראני.
כבר מתחילת ביקורו ביום שלישי בבוקר כאשר סגן נשיא ארצות הברית הגיע לביקור בבית נשיא המדינה שמעון פרס, הוא נקט בשיחה הפרטית שהתנהלה ביניהם ב-4 עיניים, בטון שפורש כאזהרה החריפה ביותר שהושמעה עד כה באוזני ישראל, כי לא תעז לתקוף את איראן, מבלי לתאם את ההתקפה עם וושינגטון ולקבל מראש את אישורה.
בעוד אמצעי התקשורת הישראליים מתארים את דברי ביידן כחזרה על ההתחייבות האמריקנית לשמור על ביטחונה של ישראל, ביידן לא אמר דברים אלה כלל. להפך, ביידן אמר בפירוש כי ארצות הברית עוזרת רק למי שעוזר ומבצע את מדיניותה. מדבריו נשמע, כי מי שאינו מבצע מדיניות זו ייענש. כמו כן הדגיש ביידן, כי וושינגטון היא זו שתקבע איזה איומים מסכנים את עצמה, ולא את ישראל, ועל פיהם תפעל. להלן ההתבטאות המדויקת של ביידן: 'אני מבטיח לעם הישראלי שאנחנו (ארה"ב) נתעמת כבעלי ברית מול כל איום ביטחוני לפניו אנחנו נעמוד'.: ציטוט המקור: I can promise the people in Israel that we will confront as allies every security challenge that we will face.
זה הוא משפט חמור האומר, כי ארצות הברית ולא ישראל תקבע את צרכי הביטחון הישראליים.
התבטאות אחרת שהדליקה מנורות אדומות אצל הצמרת המדיניות בירושלים היו דבריו של סגן נשיא ארצות הברית ביידן, 'כי איראן מבודדת כיום יותר מאשר אי פעם', במילים אחרות אין יותר צורך מיידי בהפעלת סנקציות חריפות על איראן. בכך נסוג ביידן מההתחייבויות של הממשל לראש הממשלה בנימין נתניהו, ולשר הביטחון אהוד ברק, לפעול במשותף להטלת סנקציות חריפות על איראן, בתנאי שישראל תשהה את התקפתה על איראן. התוצאה של כל התבטאויות אלה הייתה כי ביקורו של ביידן, שהוגדר כביקור של רצון טוב שנועד לשפר את היחסים בין ממשל אובמה לבין ממשלת נתניהו, הפך לביקור בו הובלט הקרע בנושא האיראני בין וושינגטון לירושלים.
לכך נוספה הודעתו ביום ביום שני 8.3, של היושב ראש החדש של הוועדה לאנרגיה גרעינית שליד האום ה-IAEA בווינה יוקיה אמאנו Yukiya Amano, שאמר כי הארגון ידון בתוכנית הגרעין האיראני ויקבל החלטות רק בעוד 5 חודשים. במילים אחרות, עד לסוף יולי, לא תעשה שום פעולה באו"ם לקראת הטלת סנקציות על איראן. דברים אלה לא יכלו להיאמר על ידי אמנאו, באם לא תיאם אותם קודם לכן עם וושינגטון.
בירושלים ראו בהצטברות של התבטאויות אלה, מהלך מחושב של ממשל אובמה לנפנף את ישראל ואת דרישותיה לפעול במהירות נגד איראן, ולבטל את האופציה הצבאית הישראלית.
המקורות שלנו מוסרים, כי הגשת תוכניות הבנייה ברמת שלמה להפקדה בוועדה המחוזית לא הייתה התגובה הישראלית היחידה. שר הביטחון אהוד ברק, אמר ביום ג' במפגש עם תלמידים, כי בנושא האיראני ידה של ישראל צריכה להיות תמיד מוכנה על ההדק. דברים אלה הובאו מיד לידיעתו של סגן נשיא ארצות הברית. גם הרמטכ"ל רב אלוף גבי אשכנזי המבקר בוושינגטון נתבקש להחמיר את טון התבטאויותיו על הנושא האיראני בעת פגישותיו בפנטגון, ולכן אמר בלילה (לפנות בוקר יום ד' 10.3 לפי שעון ישראל), בניו יורק כי אסור בשום פנים להוריד את האופציה הצבאית מעל השולחן. מדבריו השתמע כי בפגישותיו בארצות הברית נדרש, כמו הדרג המדיני בירושלים, שלא להשתמש באופציה זו.