הצבא הסורי חצה את הפרת. מול איתות של פומפיו לישראל מול איזה מטרות לפעול בסוריה, איתות תמיכה רוסי בכוחות האיראניים בסוריה
עם נחיתתו של שר החוץ האמריקני מייק פומפיו בישראל, ביום א' 28.4 אחה"צ, פרסמו מקורות צבאיים סוריים ורוסיים, כי כוחות של צבא סוריה חצו את נהר הפרת מזרחה, וכבשו שרשרת כפרים שהוחזקו על ידי 'הצבא הסורי הדמוקרטי' SDF, המורכב בעיקר מלוחמים כורדיים של מיליציית ה-YPG.
בעוד נתניהו ופומפיו התרכזו בנושא הגרעין איראן, רוסיה התרכזה בנושא נוכחותה הצבאית של איראן בסוריה.
שר החוץ האמריקני חזר ואמר, כי ארצות הברית תפרוש מהסכם הגרעין עם איראן, וכי זכותה של ישראל היא להגן על עצמה.
לגבי המצב בסוריה חזר פומפיו על הקו האמריקני, כי ארה"ב מתרכזת במלחמה ב-ISIS והיא לא תאפשר למשטר אסד להשתמש בנשק כימי.
פומפיו הוסיף ואמר, 'כי ארה"ב מחויבת להדוף (לגלגל) בחזרה את ההשפעה הממארת של איראן בסוריה, בייחוד (זו הקשורה) מערכות הטילים האיראניות, והתמיכה (האיראנית) בחיזבאללה, והבאתם של אלפי לוחמים שיעיים לתוך סוריה'.
US is committed to rolling back to the full range of Iranian malign influence in Syria," specifically mentioning "Iran’s missile systems, its support for Hezbollah, its importation of thousands of Shiite fighters into Syria..
לאחר מכן אמר פומפיו, 'כי אנחנו (ארה"ב) תומכים בזכותה של ישראל להגן על עצמה.' We strongly support Israel's sovereign right to defend itself.
זה היה איתות אמריקני לישראל, כי יש לה אור ירוק לפעול נגד כל האלמנטים בסוריה המסכנים את ביטחונה.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה: אם אכן הידיעות על הצליחה מדויקות מדובר בהפרה חמורה מצד כוחות רוסיים, איראניים, וסוריים, של הסכם אזורי החיץ הביטחוניים de-escalation zones, שהושג בין ארצות הברית ורוסיה.
יתרה מזאת, אם אכן הייתה תקיפה כזו, סורית-איראנית על כוחות סוריים פרו-אמריקנים, מדובר במהלך רוסי-איראני-סורי מכוון, לאותת לשר החוץ האמריקני מייק פומפיו המבקר בישראל, כי בעוד ארצות הברית וישראל מדברות על הוצאת הכוחות האיראניים מסוריה, רוסיה תומכת בהרחבת והעמקת נוכחותם בסוריה.
המקורות הצבאיים שלנו מציינים עוד, כי כבר ב-13 וב-14 לאפריל העבירו הרוסים לצבא הסורי ציוד צליחה חדיש, אשר יאפשר להם לצלוח את הנהר מזרחה. הציוד הועבר לסוריה יומיים לפני התקיפה של ארצות הברית-בריטניה-צרפת על מתקני נשק כימי סוריים.
עוד מציינים המקורות שלנו, כי הפעם האחרונה שכוחות רוסיים, סוריים ואיראניים ניסו לחצות את נהר הפרת מזרחה היה לפני כמעט שלושה חודשים ב-10 בפברואר. אז חיל האוויר האמריקני עצר בתקיפות נגד את ניסיון הצליחה.
Iran needs a war & Iran wants a war to deflect from it's domestic problems
There for there will be a war
They also want the war in order to put a stop to the North Korean peace moves with the United States
פתגם טורקי אומר,
"כפר שרואים אותו לא צריך מורה דרך"
מיליוני כורדים שחיים בסוריה ישלמו את המחיר רק בגלל שהיו נאמנים לאמריקה שהיא רק אשליה!!!!
הטורקים-איראנים-סורים והרוסים כולם ביחד יעשו שואה גדולה לכורדים וישמידו אותם!!!! ואחר כך הדרך לירושלים וישראל הקטנה תהיה פתוחה בלי שום הפרעות בדרך!!!!
אם זה אכן הפרה של ההסכם האמריקאי-רוסי. אז כנראה שאיראן השלימה עם המצב שארה"ב תתנגד להסכם הגרעין.
אני עדיין לא הבנתי את אירופה.
ארה"ב תפרוש מההסכם, איראן תפתח גרעין. ואירופה ימשיכו לעשות עסקים כרגיל?
גם אתם שומעים מה שאני שומע?
אני שומע תופי מלחמה!
השאלה היא מה טוב לישראל? סוריה חילונית או איסלמית?
מלחמה בסוריה או באיראן זאת התנגשות עם העוצמה הצבאית של רוסיה. לא מאמין שביבי השתגע.