הקיצוצים האמריקנים בעזרה למצרים יתגברו, ככל שיימשך חוסר פעילותה של קהיר בחסימת הגבול בין סיני ורצועת עזה.
בלעדי ומיוחד למקורות בוושינגטון והמזרח תיכוניים של תיקדבקה: סגן עוזר שרת החוץ האמריקנית רוברט דנין Robert Danin, שביקר בסוף השבוע שעבר במצרים כדי לבדוק מדוע קהיר איננה חוסמת את גבול מצרים עזה באזור ציר פילדלפי, להברחות של אנשי טרור, נשק, וחומרי נפץ, לתוך הרצועה, הודיע לנשיא מצרים חוסני מובראק, ולשר המודיעין הגנרל עומר סולימן, כי ממשל ג'ורג בוש החליט להצטרף ליוזמת חברי הקונגרס שקיצצו בתקציב העזרה האמריקנית למצרים בסך 200 מיליון דולר, ולהמליץ בפני הקונגרס, בפעם הבאה שנושא זה יעלה לדיון, על קיצוץ נוסף בסך 300 מיליון דולר. המקורות שלנו בוושינגטון מדווחים כי למעשה המדובר בהטלת סנקציות כלכליות אמריקניות על מצרים בסך של חצי מיליארד דולר. דנין גם הזהיר את המצרים, כי באם הם לא יפעלו למניעת הברחות אמצעי הלחימה לתוך רצועת עזה, הקיצוץ האמריקני לא ייעצר בסכום של חצי מיליארד דולר. ככל המצרים ימשיכו לא לפעול נגד ההברחות, סכום הקיצוץ ילך ויגדל. כלומר, אם מצרים לא תפעל ומיד, הסכום שיקוצץ במשך 2008, יכול להגיע ל-1 מיליארד דולר.
ארצות הברית נותנת למצרים סיוע צבאי וכלכלי בסך של קרוב ל-3 מיליארד דולר בשנה. קיצוצים של שליש מעזרה זו יכולים להטיל את מצרים ואת משטרו של הנשיא חוסני מובראק למשבר כלכלי חריף.
המקורות שלנו בוושינגטון מדווחים, כי בנקטו בצעד זה, החליט ממשל בוש סופית, לדחות את 2 טיעוניה המרכזיים של מצרים, כי היא איננה מסוגלת להשתלט על הברחות הנשק לרצועת עזה, משום שאין לה מספיק כוחות צבאיים בשטח, והיא חייבת להגדילם. וכי האשמה העיקרית להברחות, היא בצה"ל, בייחוד בחיל הים הישראלי, ולא בכוחות הביטחון המצריים.
המקורות המזרח תיכוניים של תיקדבקה מדווחים, כי זו היא הפעם הראשונה שארצות הברית, וממשל בוש, מפעילים, בלחץ הקונגרס האמריקני, סנקציות פיננסיות, על מדינה ערבית ידידותית לוושינגטון, בגלל בעיות הביטחון של ישראל.
עוד מוסרים המקורות שלנו, כי רוברט דנין אמר למנהיגים המצרים אתם נפגש, כי ממשל בוש החליט לנהוג בתקיפות רבה בנושא זה, משום שחוסר הפעולה המצרי נגד גורמי הברחת הנשק והטרור בסיני, לא רק מסכן את מדיניותה של ארצות הברית באזור ואת בטחונה של ישראל, אלא מסכן גם את ביטחונה הלאומי של מצרים. לא יכול להיות, אמר דנין, כי מצרים תציין במסמכים שהגישה לוושינגטון כי יש לה אינטרסים לפעול נגד גורמי הטרור הפועלים בסיני, ביניהם אל קעידה, ולמעשה לא תפעל נגדם.
עוד אמר דנין בקהיר, כי הממשל איננו מוכן לעמוד בגבעת הקפיטול, מול יו"ר הוועדה לענייני חוץ בקונגרס האמריקני טום לנטוס Rep. Tom Lantos D-Calif, ולהגן על עמדת מצרים.
כן הזהיר דנין את מצרים, כי בימים הקרובים מתכונן לנטוס לשגר למצרים משלחת שתמנה 4 חברים בולטים בקונגרס האמריקני, שתבקש לסייר באזורי הגבול בין מצרים ורצועת עזה, ולעמוד בעצמם מקרוב על המתרחש שם.
המקורות המזרח תיכוניים שלנו מציינים, כי אחתה הסיבות העיקריות להצטרפותו של הממשל למהלך קיצוץ העזרה הכספית האמריקנית למצרים, היא התנגדותו המתמשכת של נשיא מצרים חוסני מובראק לוועידת אנאפוליס, ועצתו של מובראק ליו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן, לא להגיע אליה.
השאלה היא עתה באיזה דרך הנשיא מובראק יפעל? האם הוא יחליט להיענות ללחץ האמריקני, ולארגן מחדש את פעולות שירותי המודיעין והצבא המצריים בסיני, בדרך שתביא להפסקת הברחות הנשק מסיני לרצועה. או שהוא יחליט לפנות לסעודים, ולקבל מהם את הסכומים שארצות הברית תקצץ מהעזרה למצרים?