הקמת ברית מצרית-ירדנית-ישראלית נגד ISIS, והתקדמות בנושא המדיני במרכז שיחותיהם של הנשיאים טראמפ ואל-סיסי
ארבעה נושאים מרכזיים יעמדו במרכז פגישתם של הנשיא דולנד טראמפ ונשיא מצרים פאתח אל-סיסי בבית הלבן בוושינגטון ביום שני 3.4. המלחמה ב-ISIS בחצי האי סיני ובלוב, היקף העזרה הצבאית האמריקנית למצרים, הכלכלה המצרית-או ליתר דיוק השאלה כיצד וושינגטון יכולה לעזור בנושא הזה לאל-סיסי, ולבסוף שאלת ההתקדמות במו"מ המדיני בין הערבים-כולל הפלסטינים-וישראל.
אין זה סוד כי ההערכות המודיעין האמריקניות לגבי המלחמה הניטשת בחצי האי סיני, בין שתי ארמיות של הצבא המצרי (הארמיה השנייה והארמייה השלישית), ובין ארגון הטרור 'אנצאר בית אל מקדיס'-שהיא השלוחה של ISIS בחצי האי סיני, מותחות ביקורת על רמת ושיטות הלחימה של הצבא המצרי ועל חוסר הצלחתו לגבור על כמה אלפי חמושים, היכולים לגייס תוך זמן קצר עוד כמה אלפי לוחמים הבאים מהשבטים הבדואיים של סיני.
דוחות המודיעין אומרים, כי הצבא המצרי איטי מידי בהתנעת הכוחות שלו וכי הוא מעדיף להסתגר במחנות ובבסיסים שלו, מאשר להסתכן בתנועה חופשית ברחבי סיני.
דבר זה מאפשר ל-ISIS חופש תנועה בחלקי חצי האי השונים ובהעברת פעולות הטרור לתוך מצרים.
בחודשים האחרונים החל ISIS מחדיר את אנשיו גם אל העיר הגדולה ביותר בחצי האי-אל עריש, ( מונה כ-100,000 תושבים), לאחר שהגיע למסקנה כי במשך הזמן יוכל להשתלט עליה. כבר עתה ישנם רבעים בעיר, שהצבא והמשטרה המצרית אינם נכנסים אליהם בשעות החשיכה. כמה אלפי התושבים הנוצרים שהתגוררו ועבדו בעיר-בעיקר קופטים- נמלטו למצרים, לאחר ש-ISIS הוציא כמה מהם להורג.
אל עריש נמצאת כ-130 ק"מ בלבד מגבול מצרים עם ישראל.
הצבא המצרי נכשל גם לתת הגנה לכוח הבינלאומי שהוצב על ידי ארה"ב בסיני ה-MFO ותפקידו היה לפקח על ביצוע הסכמי השלום בין ישראל למצרים.
ארצות הברית תומכת בצבא המצרי ב-1.3 מיליארד דולר בשנה, ולמרות הקיצוצים הגדולים בתקציבי עזרת החוץ האמריקנים, אפשר שהנשיא טראמפ יימצא דרכים להגדיל את העזרה הצבאית האמריקנית השנתית למצרים, בעיקר על ידי הזרמת ציוד שיעזור לצבא המצרי להתמודד עם ISIS.
הבעיה של ISIS בסיני היא לא רק בעייתה של מצרים. היא גם קשורה בצפון עם ישראל, בצפון-מערב עם רצועת עזה, במזרח עם ירדן, ובדרום-מערב עם לוב.
ל-ISIS בסיני ישנם קשרים הדוקים עם ארגונים סלפיים ברצועת עזה. יש לו קשרים מבצעיים מסוימים, בייחוד בתחום הברחת-אספקת הנשק עם החמאס. כמה מפקדים ולוחמים של ISIS מעיראק הגיעו לחצי האי סיני מדרום ירדן, ורוב רשתות הברחת הנשק והלוחמים של ISIS מלוב, עוברות דרך הטריטוריה בה שולט ארגון הטרור בחצי האי סיני.
מה שארצות הברית הייתה צריכה לעשות, הוא להקים קואליציה מצרית-ירדנית-ישראלית שתלחם ביחד נגד ISIS.
ממשל אובמה שיחסיו עם הנשיא המצרי אל-סיסי היו גרועים, בגלל רדיפותיו את האחים המוסלמיים, ניסה להקים קואליציה שונה המורכבת מטורקיה, מצרים וישראל-אך נכשל. לממשל טראמפ התומך ביחסו השלילי של אל-סיסי לאחים המוסלמים יש סיכוי טוב יותר להקים קואליציה אנטי ISIS כזו. אבל גם נכנס הגורם המדיני ביחסי הערבים עם ישראל.
המקורות הצבאיים וללוחמת טרור של תיקדבקה מציינים, כי למעשה קיים שיתוף פעולה צבאי בין מצרים, ירדן וישראל במלחמה עם ISIS. שיתוף פעולה כזה קיים גם בין סעודיה, אבו דאבי וישראל. אולם זה עדיין שיתוף פעולה מוגבל.
האסטרטגים של ממשל טראמפ מכירים בכך כי כל התקדמות שהיא ביחסים בין המדינות הערביות האלה לישראל, ושלא לדבר על התקדמות במו"מ הישראלי-פלסטיני, תאפשר התקדמות נוספת במלחמה המשותפת נגד ISIS וגם אל קעידה.
על המשך המאמצים בכיוון הזה ישוחח הנשיא טראמפ ביום שני עם נשיא מצרים אל-סיסי, ולמחרת היום, ביום שלישי 5.4, כאשר לבית הלבן יגיע מלך ירדן עבדאללה.
עצם העובדה כי בשלב זה לא נקבעה פגישה בין הנשיא טראמפ ובין ראש הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס, מצביעה על כך כי התהליכים האלה נמצאים בתחילתם וטרם הבשילו.
איך צבא אדיר כזה עם חיל אוויר מודרני וכמות מסיבית של כוחות מיוחדים לא מצליח לנצח כמה אלפים על טויוטות?
אולי יש להם בעיית חימוש. כדי לפגוע בטויוטה צריך הלפייר, וכמה כאלה כבר יש להם? כל אחד עולה פי 4 מטיוטה ופי 100 בהתחשב בכך שהיא גנובה..
זה לא פשוט כי הם מסתתרים בתוך הדיונות ומנהרות למפקדים שלהם יש ניסיון רב מאפגניסטן ועירק יש להם ניסיון לחימה מול רוסיה וארצות הברית וגם הצבא של מצרים על הפנים חח
לא מצליחים כי לא משתמשים בשיטות הנכונות.
ואיך צבא אדיר כמו צה"ל לא הצליח להכריע את חיזבאללה בלבנון 2 ואת חמס בעופרת יצוקה?
איך צה"ל הגדול והנורא לא מכריע את החמאס. כמה אלפי פרחחים בשטח מוגבל, שמאיימים לפגוע בצמרת הביטחונית של ישראל, וישראל יורדת לבונקר במקום להתחיל לחסל אותם אחד אחד.
ואילו חצי האי סיני ללא מצרים עצמה, גדול פי כמה וכמה מישראל. יש שם שבטים עוינים למשטר המצרי בשל קיפוח רב שנים.
החוק רחמני מדי ולכן ISIS וארגוני טירור אחרים קיימים. הפיתרון הוא חקיקה מתאימה. כך שכל מי שמצטרף לאירגון טירור ייחשב כאילו כבר רצח ויישפט בהתאם. כמו כן צריכות להיות מותרות שיטות חקירה הכוללות עינויים. זה ירתיע את מי שרוצה להצטרף לחגיגת הפשע. המצב היום בו רק ביצוע פשע מהווה עבירה חמורה, ולא הכנה לפשע, הוא הבעייתי. מי שמצטרף לארגון פשע צריך לקבל מאסר עולם ולדעתי גם עונש מוות. צריך למנוע את הפשע ולא לחכות שיקרה ואז להעניש.
ב"ה
כבר אמר מישהו "הים הוא אותו ים והערבים הם אותם ערבים…"
לסיכום: דיל טוב לטאמפ, דיל אסון לישראל. – לא פלא שהוא מליארדר.
אז מה היה:
1. ישראל תוותר לפלסטינים, כדי שהערבים הקורסים מול השיעה ואיסיס, יוכלו, להשתמש בגלוי, וברוחב יד, בשירותנו הביטחוניים, וזאת, מבלי שייראו כמו אוהבי יהודים מסXX.
2. ישראל תאלץ לצאת למחמות לא לה, בגבולות רחוקים, שזה מתכון לאסון. כמו כן, , תיאלץ לצלול, ולתפוס צד, בתוך הסכסוך הדתי החם ביותר זה שני מלינומים, על ההגמוניה באיסלאם. כיו"צב ישראל לא תוכל להמשיך, במדיניות הניטראליות בסוריה, מדיניות שגורסת, לא מתערבים- אבל מגיבים לכל הפרה. תפיסת צד בסוריה, יכולה לשאוב את ישראל,אל תוך מלחמת האזרחים/ דת/ עדות/ עולמות בסוריה, שמתנהלת 7 שנים, אאבל יכולה להימשך עוד 700, בעצימויות משתנות. ממש לא כדאי לתפוס צד.
בקיצור, ישראל תיתן הרבה דם בשביל שירשו לה להילחם בכל מיני חורים מוסלמיים, עבור אחרים. כרגע, איסיס והשיעה הם בעיקר בעיה מוסלמית, ועדיף שישארו ככה.
צודק בהחלט. אנחנו צריכים לדאוג לעצמנו קודם כל.
ישראל צריכה להקים ״ ליגיון זרים״ המבוסס על הטובים והמוצלחים מבין ״הפליטים״ כולל ערבים ״אוהבי ישראל ״ אשר ילחמו ויופעלו למען אינטרסים ישראלים גלויים והחבויים ובתמורה לאחר 5 שנים יוחלו לקבל תושבות ותנאים ,
הפעלה נכונה של כח כזה עם גיבוי של התשתית הצהלית יכולה להיות אסטרטגיה כדאית
אל לנו לחשוב שאנו יכולים להיות שוויץ ושבכל קונסטלציה אזורית אנו לא מתערבים , חייבים לחזק בריתות, לייצר חדשות, והכי חשוב להבין שלחימה באידיאולוגיה היא באידאולוגיה חדשה ועדית עם אקדח בכיס
הקמת הברית הזאת היא רעיון עוועים האופייני לבית הלבן…מציע לא לקחת את הרעיון השטותי הזה ברצינות. ישראל יכולה לעזור לא מעבר לכך וגם זה הרבה…