הקשר בין הבחירות הנמשכות בארה"ב והניצחון הרוסי בחאלב
עם סיום הקרב על חאלב ויציאתם, ביום ה' 15.12 של המורדים הסוריים מהאזורים הנצורים הקטנים שנשארו בידיהם במזרח העיר לכיוון אידליב, ספג ממשל הנשיא אובמה את המכה הצבאית האסטרטגית הקשה ביותר בשנתיים האחרונות, מאז החלה המעורבות הצבאית הרוסית בסוריה בספטמבר 2015.
לא רק מזרח חאלב נפלה בידיהם של הרוסים, האיראנים, חיזבאללה והמליציות השיעיות הפרו-איראניות, אלא גם כל עמדותיה של ארצות הברית בצפון ומזרח סוריה. הכוחות הצבאיים המקומיים עליהם וושינגטון סמכה והשתיתה את מדיניותה, הכורדים הסורים, וצבא סוריה החופשית ה-FSA שאומן על ידי האמריקנים, אינם רוצים לשתף אתה יותר פעולה.
צריך לומר זאת בקול ברור, כי מי שקובע כיום את האירועים בצפון סוריה, ולא רק בחלאב, הם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, ונשיא טורקיה טאייפ ארדואן שמשתף אתו פעולה.
שחקני משנה הם האיראניים, כאשר האיש הבכיר שלהם הנמצא בשטח ליד חאלב הוא הגנרל קסאם סוליימני, מפקד המלחמות האיראניות במזרח התיכון, ונשיא סוריה בשאר אסד.
לממשל אובמה לא רק אין כיום שום השפעה בצפון סוריה, אלא גם אין לן אפילו כוח צבאי מקומי אחד אשר ימלא אחר הוראותיו
לכן דבריו הנרגשים והכנים, ביום ה' בלילה של שר החוץ האמריקני ג'ון קארי, כי צריך לסיים את המלחמה ולהפסיק את הטבח בחאלב 'משום שאיננו רוצים בעוד סרברניצ'ה' We can’t have another Srebrenica ( טבח שביצעו הכוחות הסרבים במלחמה ב-1995 במוסלמים בוסנים. לפי הערכה נטבחו אז 8,000 מוסלמים.) היו חסרי תועלת.
במשך שש שנות המלחמה בסוריה כבר היו כמה סרברניצ'ות, ומאות אלפי אזרחים ואנשי צבא נהרגו ונטבחו, חלקם נפגעו מנשק כימי. לפי כמה מקורות מספר ההרוגים במלחמה הנוראה הזו הגיע כבר ל-1 מליון.
לכן קריאתו של קארי תיפול עתה על אוזניים אטומות בקרמלין, וגם עם כל המורדים הסוריים ומשפחותיהם יפונו בסופו של דבר מחאלב, המלחמה וההרג יימשכו.
אחת הסיבות לכך הם אירועים המתרחשים במרחק של 10,000 ק"מ מחלאב-בוושינגטון.
חלקים בממשל אובמה ובמפלגה הדמוקרטית בארצות הברית, שאינם מוכנים לקבל את עובדת היבחרו של דולנד טראמפ לנשיא ארצות הברית, ואף החלו בימים האחרונים לדבר על הדחתוimpeachment , מנסים לקשר עתה בין הטענות שנשיא רוסיה עצמו ולדימיר פוטין הורה לשירותי המודיעין הרוסיים להתערב בבחירות לנשיאות לטובתו של טראמפ, ובין המעורבות הצבאית הרוסית בסוריה.
מבחינה פנימית אמריקנית מדובר בעוד ניסיון, שכשל ב-8 בנובמבר, לעצור את דולנד טראמפ מלהיכנס לבית הלבן.
מבחינת מדיניות החוץ ומעמדה של ארצות הברית בעולם מדובר בניסיון לחסום את ממשל טראמפ להגיע להסכם עם ממשל פוטין על המתרחש בסוריה.
ממשל אובמה איננו רוצה כי טראמפ יצליח כבר בצעדיו הראשונים להשיג בסוריה מה שהוא לא השיג במשך שש שנות מלחמת האזרחים.
ולדימיר פוטין מנצל וינצל את הקרע הפוליטי הזה בוושינגטון, ינסה לקבוע בשטח בסוריה עובדות רבות חדשות יותר ככל האפשר, עד לכניסתו של דולנד טראמפ לבית הלבן.
הכרזתו של הנשיא אובמה, ביום ו' 16.12 לפנות בוקר כי הוא יפעל בימים הנותרים שיש לו עדיין בבית הלבן להעניש את רוסיה רק ידרבנו את פוטין לפעול מהר יותר ונחישות גדולה יותר.