הקשר של רחאימי לאל קעידה הוא בקואטה. אומן בקנדהר


המקורות ללוחמת טרור של תיקדבקה מדווחים בלעדית, כי אחמד חאן  ראחימי  Ahmed Khan Rahami, שהיה נוסע תכופות לפקיסטן ולאפגניסטן, נסע לקואטה Quetta, בירת בלוצי'סטאן הפקיסטנית, שם נמצאות כמה ממפקדות הטרור של אל קעידה והטאליבן.
לראחימי יש בקואטה מפעיל קבוע של אל קעידה העומד אתו בקשר, ועם כמה אנשי טרור רדומים נוספים של אל קעידה בארצות הברית.
המקורות של תיקדבקה היו כלי התקשורת היחיד אשר כבר מתחיל האירוע בשכונת צ'לסי Chelsea בניו יורק ב-18.9 העריך, כי המדובר בפעולת טרור של אל קעידה.  
עוד מוסרים המקורות שלנו, כי מקואטה היה אחמד חאן  ראחימי נוסע לקנדאהר Kahandar בדרום אפגניסטן,  שם עבר במחנה אימונים של הטאליבן הדרכה בהכנת מטעני נפץ ולוחמת גרילה עירונית.
איש הקשר של אל קעידה אליו היה מגיע בקוואטה הוא שיצר את הקשר בינו ובין אישה פקיסטנית אותה נשא לאישה. האישה היא  ממשפחה הקשורה עם הטאליבן. המטרה הייתה להחדיר אותה לארצות הברית באמצעות הנישואים לאזרח אמריקני, ובכך להרחיב את תא הטרור של אל קעידה בניו יורק. סירובם של שלטונות ההגירה האמריקנים לתת לאישה אשרת כניסה סיכלה את התוכנית הזאת.
שאלה מרכזיית היא, כיצד אחמד חאן  ראחימי הצליח להטעות את חוקרי ה-FBI שבאו לחקור אותו על נסיעותיו לפקיסטן ואפגניסטן, ולהסתיר מהם את הקשרים שיש לו עם אנשי טרור של אלקעידה בקואטה. מתעוררת שאלה גם כיצד המודיעין האמריקני לא הצליח לחשוף את מחנה האימונים בקנדאהר  שם אחמד חאן ראחימי לא היה האיש היחיד שהגיע מהמערב ועבר אימונים בטרור.
הטענה של אביו של אחמד ראחימי כי כבר לפני שנתיים ב-2014  ניסה להסב את תשומת לב השלטונות האמריקנים כי בנו קשור בטרור, מזכירה את המקרה של הסטודנט הניגרי עומר פארוק עבדולמוטאלאב Umar Farouk Abdulmutallab, אשר ניסה ב-24 לדצמבר  2009, באמצעות חומר נפץ שהחביא  בתחתוניו לפוצץ מטוס מוסעים אמריקני של חברת Northwest Airlines שהמריא מאסטרדם.
גם אביו של הסטודנט הניגרי הזה ניסה להתקשר עם ה-FBI ולהזהיר אותם מפני מעורבותו של בנו בטרור, אולם לשווא.
על גופו של אחמד חאן  ראחימי  Ahmed Khan Rahami נמצאו מסמכים המוכתמים בדם הקושרים אותו לאנואר אל אוולאקי Anwar al-Awlaki, מטיף מוסלמי קיצוני, בעל אזרחות כפולה אמריקנית ותימנית וממנהיגי ארגון הטרור אל-קעידה שחוסל על ידי מזל"ט אמריקני ב-2011. ממהלך חקירתו עולה כי ראחימי האזין לעשרות הדרשות של אוואלקי המופצות ברשתות החברתיות ובאינטרנט וכי תכנן והרכיב את הפצצות שהטמין ביום ראשון 18.9 משני סוגים שונים: מטעני צינור ומטענים מוטמנים בתוך סירי לחץ – על מנת להטעות את חוקרים שינסו לעלות על מניחי המטענים.
לאור כל הפרטים האלה נשאלה השאלה מדוע רשויות המשפט והביטחון בארצות הברית החליטו להעמיד את ראחימי למשפט על ניסיון של רצח אנשי משטרה ואחזקת נשק בלתי חוקית, ולא על אשמת טרור.

Print Friendly, PDF & Email