הרוסים מקימים רצועות בטחון צרות על גבולות דרום אוסטייה, ואבחזיה, עם גיאורגיה.
תיקדבקה: סגן ראש המטות המזוינים האמריקנים גנרל ג'יימס קרטרייט Gen. James Cartwright: הכוחות הרוסיים בגיאורגיה נערכים לנסיגה מסודרת. תיקדבקה: הרוסים מקימים רצועות בטחון צרות על גבולות דרום אוסטייה, ואבחזיה, עם גיאורגיה.
בכך שמו האמריקנים קץ לגל השמועות שבא ביום ה' 14.8, לפיהן הרוסים הזרימו תגבורות חדשות לגיאורגיה, וכי הם מפוצצים תשתיות צבאיות כמו בסיסים צבאיים, מאגרי תחמושת, שדות תעופה, ונמלים צבאיים. גם שר ההגנה האמריקני רוברט גייטס, שהופיע עם סגן ראש המטות המזוינים במסיבת עיתונאים, לא התייחס לידיעות אלה. גייטס חזר והזהיר את מוסקבה, כי אם לא תסיג את כוחותיה מגיאורגיה, יחסי ארצות הברית-רוסיה יינזקו לשנים רבות. לעומת זאת, שלל שר ההגנה האמריקני, כל שימוש בכוח צבאי אמריקני בגיאורגיה, וחזר ושאל 'האם הדברים שאני אומר הם ברורים.
במשך יום ה' דיווחו כתבים מהשטח ידיעות סותרות, על מהות ומטרת תנועותיהם של הכוחות הרוסיים. למעשה, לא ראה אף אחד מהכתבים במו עיניו מתקנים צבאיים גיאורגיים שפוצצו או נהרסו. כמה מהכתבים שמעו במקומות שונים בגיאורגיה, ובייחוד בעיר הצפונית גורי Gori, ובעיר הנמל פוטי Poti, שעל חוף הים השחור פיצוצים, אולם הם לא היו בטוחים לגבי טיבם האמיתי.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מדווחים בלעדית, כי הרוסים עוסקים עתה בקדחתנות בהקמת 2 רצועות ביטחון צרות, ברוחב של כ-300 עד 500 מטר, המשתערות לאורך כל גבולותיהן של דרום אוסטייה, ואבחזיה, עם גיאורגיה. הכוונה של הרוסים היא לסיים במהירות את בניית הרצועות, לפני שיתחיל המו"מ המדיני על תנאי שביתת הנשק, כדי להעמיד את הגיאורגים, וגם את ארצות הברית, בפני עובדה מוגמרת. לשם אבטחת וביצוע העבודות האלה, נכנסו כוחות רוסיים ביום ה' לתוך שטח גיאורגיה, בעומק של לא יותר מ-150 עד 200 מטר. חלק מהפיצוצים, שנשמעו במשך יום ה', נערכו בתוך שטחי דרום אוסטייה ואבחזיה, והם קשורים להקמת רצועות הביטחון.
במוסקבה אמר, ביום ה', סגן הרמטכ"ל הרוסי, גנרל אנטולי נוגוויטסין, Col-General Anatoly Nogovitsyn, כי לרוסים יש ספקות האם הרכבת האווירית האמריקנית לגיאורגיה, מובילה באמת רק עזרה הומניטארית, כפי שהאמריקנים טוענים. סגן הרמטכ"ל הרוסי רמז לאפשרות כי ברכבת האווירית מועבר גם ציוד צבאי, במקום הציוד אותו איבד הצבא הגיאורגי במלחמה. אולם, גם שר ההגנה רוברט גייטס, וסגן ראש המטות המזוינים האמריקני גנרל ג'יימס קרטרייט , מבלי להתייחס ישירות לדבריו של הגנרל הרוסי, הדגישו כי הרכבת האווירית והימית האמריקנית מביאה אתה רק חומרים אשר יסייעו לאוכלוסיה האזרחית שנפגעה במלחמה.
שר ההגנה גייטס, גם הודיע על ביטולם של שני תמרונים צבאיים משותפים שארה"ב, רוסיה, וקנדה עמדו לבצע בימים הקרובים. תמרון אחד היה צריך להתחיל ביום ו' 15.8, ואילו התמרון השני עמד להתחיל ב-20.8.