השאלה העיקרית היא לא מתי פוטין ייתן את ההוראה לפלוש לאוקראינה אלא כמה זמן הוא יחזיק את המתיחות הצבאית באירופה. ארה"ב: אין סימנים לנסיגה רוסית
ביום ד' 16.2 התברר, כי המצב בו קיים איום פלישה של צבא רוסיה לאוקראינה יכול להימשך חודשים רבים. בעוד משרד ההגנה הרוסי מודיע על רכבות עמוסות בטנקים וארטילריה החוצות את הגשר המוביל מחצי האי קרים חזרה לבסיסיהם ברוסיה, מודיע מזכיר נאט"ו ג'אנס סטולנברג Jens Stoltenberg, כי 'רוסיה ריכזה כוח לוחם בתוך ומסביב לאוקראינה (בגודל ) ללא תקדים מאז המלחמה הקרה', Russia has amassed a fighting force in and around Ukraine unprecedented since the Cold War, וכי אין הוכחה לנסיגתם של הכוחות הרוסיים מגבול אוקראינה.' there was no evidence of a withdrawal of Russian forces from the Ukraine . border. סטולברג המשיך ואמר, 'כי במקום שנראה נסיגה ממשית נאט"ו רואה שרוסיה ממשיכה בתגבור כוחותיה, contrary to seeing a real withdrawal, NATO has seen Russia continuing its military buildup.
מוסקבה לעגה ביום ד' על ארצות הברית וסוכנות הביון האמריקנית ה-CIA 'שניבאו' כי הפלישה הרוסית לאוקראינה תתרחש ביום ד'. היכן המלחמה? שאלה רוסיה בלעג בשיעור נוסף כי אף פעם אסור להתחייב לשום תאריך, בייחוד כאשר מדובר ביריבים שלך.
שר החוץ האמריקני אנתוני בלינקן אמר ביום ד' בראיון לרשת ABC, בהתייחסות לידיעות על נסיגה רוסית את בדברים הבאים: 'להיפך, אנחנו ממשיכים לראות את הנוכחות בייחוד של הכוחות אשר יהוו את חוד ההתקפה על אוקראינה מרוכזים ופרוסים לאורך הגבול', On the contrary, we continue to see forces, especially forces in the vanguard of any renewed aggression against Ukraine, . continuing to be at the border, to mass at the border.
לדבריו, הנשיא פוטין הציב בשטח אפשרות לפעול תוך זמן קצר ביותר. 'הוא יכול ללחוץ על ההדק היום, הוא יכול ללחוץ על ההדק מחר, או בשבוע הבא',President Putin's put in place the capacity to act on very short notice. He can pull the trigger — he could pull it today. He could pull it tomorrow. He could pull it next week.
מומחים פוליטיים ופיננסים מערביים, ביניהם ראש הביון הבריטי שלעבר ה-MI6 ג'ון סאווירס Sir John Sawers, אמרו, ביום ד', כי פוטין כבר ניצח בעימות מסביב לאוקראינה, והשיג חלק גדול מדרישותיו, כך שאין לו צורך כרגע בפלישה. לדעתם, הוא ימשיך להחזיק באוקראינה ובמערב בציפורני הצבא הרוסי כאשר בכל פעם הוא מעלה ומוריד את רף המתיחות הצבאית בהתאם למטרותיו המדיניות-אסטרטגיות.
עכשיו מתברר, כי ההכנות של פוטין למהלך האוקראיני נמשכו במוסקבה במשך חודשים ארוכים החל מסתיו 2021 ועד היום.
קודם כל פוטין הכין את הכלכלה הרוסית לקראת מלחמה.
הוא בנה קופה ובה שם 635 מיליארד דולר רזרבות של מטבע חוץ, ובכך הפך את רוסיה למדינה שיש לה את רזרבות מטבע החוץ החמישיות בגודלן בעולם.
פוטין יכול להפסיק את הזרמת הגז והנפט לאירופה למשך שנתיים מבלי שלכלכה הרוסית ייגרם נזק. כך שהאיומים של נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן שהוא יטיל על רוסיה סנקציות כלכליות קשות אינן עושות שום רושם במוסקבה.
ערב המשחקים של אולימפיאדת החורף בבייג'ין נסע פוטין לבייג'ין ושם חתם עם הנשיא הסיני צ'י ג'ינפינג Xi Jinping שורה של הסכמים כלכליים שהפכו את סין למדינה שלה הקשרים הכלכליים המפותחים ביותר עם רוסיה.
נוסף לכך לאחר פגישתו של פוטין השבוע עם קנצלר גרמניה אולף שולץ ושיחותיו עם נשיא צרפת עמנואל מקרון, פוטין יודע, כי מדינות אירופה מתנגדות לסנקציה העיקרית שהנשיא ביידן רוצה להטיל על מוסקבה והיא ניתוקה מהמערכת המרכזית של חילופי מטבע זר the international Swift payment network. פוטין גם יודע כי תלותה של גרמניה באספקת גז מרוסיה היא עתה כה מוחלטת עד שברלין לא תבטל את השלמת צינור הגז הרוסי לגרמניה Nord Stream 2 pipeline, כפי שהנשיא ביידן אמר.
היום אירופה תלויה באספקת דלק ומוצרי דלק מרוסיה. כל יום רוסיה מעבירה לארצות אירופה 2.5 מיליון חביות דיזל ודלק למטוסים. אין ביכולתה של ארצות הברית לספק כמויות כאלה.
עכשיו השאלה העיקרית היא לא מתי פוטין ייתן את ההוראה לפלוש לאוקראינה אלא כמה זמן הוא יחזיק את המתיחות הצבאית באירופה ולאיזה מטרות הוא ישתמש בה.