השייטת האמריקנית-ישראלי-גרמנית שהגיעה למפרץ הפרסי, התאמנה בישראל בתקיפת מטרות באיראן, וביירוט טילים איראניים וסוריים
המקורות הצבאיים של תיקדבקה: השייטת האמריקנית-ישראלית-גרמנית, בראשותה של נושאת המטוסים האמריקנית הרי ס.טרומן USS Harry S. Truman , שעברה ביום ו' 18.1 את תעלת סואץ, התאמנה בתחילת החודש כאשר היא עוגנת מול חופי ישראל בתקיפת מטרות באש חיה, וביירוט התקפות טילים איראניות, סוריות, ושל חיזבאללה על מטרות אמריקניות וישראליות במזרח התיכון.
השייטת בת 12 האוניות כוללת בפעם הראשונה אוניית מלחמה ישראלית, שלא נמסרו עליה כל פרטים, מלבד היותה אוניית טילים, ופריגאטת הטילים הגרמנית 'הסן' FGS Hessen-F221.
המקורות הצבאיים שלנו מדווחים כי החל מיום א' 6.6 ועד יום ה' 10.6, ניצב כוח התקיפה האמריקני 'טרומן' USS Harry S. Truman Carrier Strike Group במרחק של כ-50 מייל מחופיה הדרומיים של ישראל, לא רחוק מהנקודה בים התיכון בה כוחות קומנדו ימיים של חיל הים הישראלי השתלטו ב-31.5 על האונייה הטורקית 'מאווי מרמרה'V Mavi Marmara-English: Blue Marmara, אירוע שהביא את המשבר והמתיחות הצבאית במזרח התיכון לשיאים חדשים.
במשך 5 הימים המריאו מספר פעמים ביום ובלילה מעל סיפוניה של נושאת המטוסים האמריקנית 60 מטוסי הקרב-הפצצה F/A-18E/F Super Hornets, כדי להפציץ מטרות במטווח המרכזי של חיל האוויר הישראלי בנגב נבטים. טייסות של מטוסי קרב אמריקנים מדגם F-16 שהמריאו מבסיסים בגרמניה ורומניה, נחתו בבסיסי אוויר ישראליים. תודלקו והמריאו משם ביחד עם טייסות קרב-הפצצה של חיל האוויר הישראלי לבצע הפצצות דמה בטווחים ארוכים, מעל הים האדום, והים התיכון, כשהם מתרגלים בדרכם גם קרבות אוויר-אוויר.
לא וושינגטון ולא ירושלים פרסמו דבר על תרגיל אווירי אמריקני-ישראלי זה שבאופן רשמי נקרא Juniper Stallion 2010. הסיבה העיקרית לכך הייתה, כי התרגיל הזה נשא אופי שונה לגמרי מתרגילים קודמים תחת השם הזה.
המקורות של תיקדבקה בוושינגטון מוסרים כי הנשיא אובמה אישר בחתימתו את העמדתן, בתקופת התרגיל, של כל סוללות טילי היירוט נגד טילים האמריקניות במזרח התיכון, כולל אלה הנמצאות על אוניות הצי ה-6 האמריקני בים התיכון, ואלה הנמצאות על אוניות המלחמה של הצי ה-5 האמריקני במפרץ הפרסי במצב כוננות מלחמה. מערך טילי היירוט הישראליים, כולל מערך טילי 'החץ' הוצב גם הוא במצב הכן, ומערכי טילי היירוט האמריקנים והישראליים תרגלו פעולה משותפת להדיפת התקפות טילים איראניות, סוריות, ושל חיזבאללה על מטרות אמריקניות וישראליות.
ההחלטה לערוך תרגיל הפצצת מטרות ויירוט טילים נגד מדינות וגורמי הציר האיראני במזרח התיכון 8 חודשים בלבד לאחר שארצות הברית וישראל ערכו את תרגיל יירוט הטילים הגדול ביותר שערכו מעודו Juniper Cobra 2010, בחודש נובמבר 2009, נתקבלה בוושינגטון, לאחר שמידע מודיעני חדש הראה כי איראן, סוריה, וחיזבאללה, כמעט הכפילו בתקופה זו את כמות הטילים המבצעיים הבליסטיים ולטווח בינוני העומדת לרשותם.
כתוצאה מכך הקשיח בימים האחרונים שר ההגנה האמריקני רובט גייטס את התבטאויותיו כלפי מערך הטילים והתוכנית הגרעינית האיראניים.
ביום ה' 17.6 בהופעה בסנט, אמר גייטס, כי בידי וושינגטון יש מידע מודיעני המראה על כך כי איראן מסוגלת לתקוף את אירופה במטחים של מאות טילים בליסטיים..
גייטס הדגיש, כי התקפה כזו, 'תהייה (תבוא) קרוב לוודאי בצורה של מטחים, דבר שיעמיד (אותנו, את האמריקנים.) במצב בו אנו עוסקים בפוטנציאל של עשרות ואפילו מאות טילים'.
ארבעה ימים לאחר מכן, אמר גייטס בהופעה בטלוויזיה,'אינני חושב כי אנחנו (האמריקנים) מוכנים לדבר אפילו על ריסון איראן גרעינית'. 'ההשקפה שלנו היא עדיין שאיננו יכולים לקבל את הרעיון שלאיראן יהיה נשק גרעיני'. ציטוט המקור:
I don't think we're prepared to even talk about containing a nuclear Iran. I think… our view still is we do not accept the idea of Iran having nuclear weapons.
בתשובה לשאלה האם האופציה הצבאית האמריקנית עדיין קיימת מול איראן, גייטס ענה, כי כל האופציות האמריקניות ממשיכות להיות על השולחן.