התקפת נאט"ו על אזרחים בטריפולי היא התחלת המהלך המערבי המכריע להפלת קדאפי
נאט''ו לא רק שממשיך בתנופת ההתקפה שלו נגד מועמר קדאפי, אלא שביום א' לפנות בוקר 18.6 תקף אזור מגורים אזרחי בטריפולי בירת לוב, כאשר 7 אזרחים לוביים, ביניהם שני תינוקות נהרגים. נאט''ו אומנם הכחיש כי הוא מבצע התקפות כאלה על אזרחים בכוונה, וכי עדיין הוא בודק מה אירע בטריפולי. אולם אפילו במערב, שלא לדבר על העולם הערבי ועל מדינות אפריקה, מכירים בעובדה כי נאט''ו הפך את חיסולו האישי של קדאפי והפלתו מהשלטון למטרה המרכזית אם לא היחידה שלו במלחמה. אחת הדרכים של נאט''ו להשיג מטרה זו היא לנסות לעורר מרד חדש נגד קדאפי בבירה הלובית שתפיל אותו מהשלטון. הבעיה עם מדינות זו, שנאט''ו אפילו לא מנסה להסתירה, היא שבדרך להשגת מטרה זו נהרגים בלוב מתקיפות נאט''ו יותר אזרחים מאשר במלחמה בין כוחות קדאפי והמורדים.
בדרך זו להשגת מטרה זו איבד נאט''ו גם את תמיכת הערבים והאפריקנים במלחמה זו, תמיכה שבתחילת המלחמה לפני שלושה חודשים הודיע כי היא חיונית לניהולה.
מזכיר הליגה הערבית עמר מוסא אמר, בשבת 18.6 בפתיחת וועידה על המצב בלוב בקהיר, בה השתתפו האו''ם, האירופאים, מדינות ערב ואפריקה, כי הדרך למציאת פתרון למצב היא 'הכרזת שביתת נשק במלחמה, בפיקוח בינלאומי, אשר תאפשר מציאת פתרון פוליטי למצב, ותביא להפסקת כל פעולות האיבה' (כולל של נאט''ו).
'הגישה הערבית', המשיך מוסא, ''כי יש להגן על הריבונות הלובית, למנוע את חלוקתה ( בין קדאפי למורדים), ופעולה החלטית למציאת פתרון מדיני'. ציטוט המקור: Finding a political solution is inevitable based on a ceasefire with effective international supervision, cessation of all hostilities and setting a transitional period," said Mousa, adding that the Arab attitude is based on protecting Libya's sovereignty, preventing its division and moving promptly to find a diplomatic solution. מוסא לא אמר מילה אחת על כך כי קדאפי צריך לרדת מהשלטון, כפי שדורשות עתה ארצות הברית, בריטניה, צרפת, ואיטליה העומדות בראש המלחמה. בדבריו הוא גם רמז כי התקפות נאט''ו פוגעות בריבונותה של לוב.
ביום א', לאחר שהחלו להגיע הידיעות על התקפת אזור המגורים בטריפולי, הרחיב מוסא את דבריו, ואמר 'כי התקפות נאט''ו חורגות מהחלטת מועצת הביטחון 1973 אשר אשרה את מעורבות נאט''ו במלחמה.
קודם לכן, בשבוע שעבר ביום ג' 14.6, האשים ראש האיחוד האפריקני, נשיא דרום אפריקה ג'יקוב זומא Jacob Zuma את נאט''ו בלא פחות מאשר בניסיון להביא בכוח 'לשינוי המשטר' regime change בלוב, ובביצוע 'רציחות פוליטיות' political assassinations במלחמה, ברמזו כי הפצצות נאט''ו נועדו בראש ובראשונה לחסל את מועמר קדאפי אות משפחתו.
המקורות הצבאיים והמודיעיניים של תיקדבקה מוסרים, כי כל העמדות הערביות והאפריקניות האלה אינן מרתיעות את נאט''ו, וכי בימים האחרונים אומר ראש ממשלת איטליה סילוויו ברלסקוני למקורביו, כי נאט''ו עומד להרחיב את הפעולה הצבאית נגד קדאפי והוא מכין נגדו מתקפה גדולה מכרעת אשר תביא להתערערות שלטונו בלוב ולנפילתו.
ההד של דברי ברלסקוני הגיע במחצית השנייה של שבוע שעבר עד לוושינגטון, שם סנטורים וחברי קונגרס אמריקנים גם רפובליקנים וגם דמוקרטים חושדים בנשיא באראק אובמה, כי הוא עומד לערב, ללא קבלת אישור של הקונגרס, כוחות צבאיים אמריקנים בהתקפה הסופית והמכריעה של נאט''ו על קדאפי. חברי הקונגרס חושדים באובמה כי כפי שהוא לא ביקש את אישורם למעורבות הצבאית האמריקנית בפתיחת המלחמה בשבועיים שבין ה-19.3 וה-4.4, כאשר אוניות מלחמה אמריקניות טילי טומהוק, ומטוסים אמריקנים הפציצו מטרות בלוב, כך הוא לא ישאל אותם כאשר כוחות אמריקנים ישתתפו במה שברלוסקוני מגדיר 'השבועות האחרונים של המלחמה'.
המקורות הצבאיים והמודיעיניים של תיקדבקה מציינים כי אם אכן הנשיא אובמה ייתן הוראה לכוח הימי האווירי האמריקני המרוכז עתה בים התיכון, בראשות נושאת המטוסים האמריקנית 'גורג בוש' USS George HW Bush, הנחשבת לנושאת המטוסים החדשה ובעלת העוצמה האווירית הגדולה ביותר בצי האמריקני, להשתתף בהתקפה על קדאפי, אלפי חיילי המרינס האמריקנים הנמצאים עתה על אוניות ביום התיכון, ביחד עם חיילי מרינס בריטים, צרפתים, ואיטלקים, ינחתו על חופי לוב, במטרה לכבוש את הערים הלוביות המרכזיות הנמצאות עתה בידי קדאפי, בייחוד סירט, עיר הולדתו של קדאפי, והבירה הלובית טריפולי.