ולדמיר פוטין הוא נשיא המדינה הראשון שהזמין נציגים של החמס לבקר בבירת מעצמה. תיקדבקה: פוטין, נקמת צ`צ`ניה.
נשיא רוסיה ולדמיר פוטין אמר ביום ה` 9.2, במסיבת עיתונאים במדריד בנוכחות ראש ממשלת ספרד חוזה רודריגז זפאטרו, כי `רוסיה מקיימת קשרים עם החמס, וכי מאוד בקרוב אני מתכונן לשלוח הזמנה למנהיגות הארגון לבוא למוסקבה.` בכך היה פוטין הנשיא הראשונה של מעצמה, שלא רק מכיר בחמס, אלא מתכונן לארח את נציגיו בבירתו. התפתחות זו סותרת את דבריהם של מ"מ ראש הממשלה אהוד אולמרט, ושל שרת החוץ ציפי ליבני כי `מדינות העולם מתייצבות מאחורי מדיניותם.` ביום ה` בלילה ביקש הבית הלבן הבהרות ממוסקבה, אולם המקורות של תיקדבקה במוסקבה מדווחים ומסבירים מדוע פוטין לא ייסוג מעמדתו זו.
פוטין אף פעם לא ייסלח לוושינגטון וללונדון, כי הם אף פעם לא היו מוכנים להכיר במורדים הצ`צ`נים כטרוריסטים ותמיד הגדירו לפחות את חלקם כ`לוחמי חופש`. זאת למרות שבכל פגישה שנערכה בחמש השנים האחרונות בין הנשיא ג`ורג בוש והנשיא הרוסי, טרח פוטין להביא הוכחות מודיעיניות חדשות שהראו כי הטרור הצ`צ`ני הוא חלק אינטגראלי לא רק של מנגנון הטרור של אל קעידה, אלא גם של מנגנון הטרור הערבי-איסלמי במזרח התיכון.
המקורות ללוחמת טרור של תיקדבקה מציינים כי אותם גופים ומקורות סעודיים אשר ממנים עד היום את החמס, הם הממנים את גופי הטרור הצ`צ`נים, ובייחוד את הלוחמים הערביים הנמצאים בצ`צ`ניה.
פוטין, המודיעין הרוסי, וצמרת הצבא הרוסי, בטוחים כי אלמלא עזרה סעודית זו, ועזרה נוספת המגיעה מהמפרץ הפרסי, בלוחמים ובכסף, הטרור הצ`צ`ני היה מודבר והמלחמה בצ`צ`ניה הייתה מסתיימת לפני כמה שנים.
במילים אחרות, אנו מדברים כאן על `נקמה מתוקה` של פוטין בוושינגטון ובלונדון. מה שצריך להדאיג את ירושלים, שהגדירה את עמדתו של פוטין `תמוהה,` הם לא חילופי הדברים בין וושינגטון ומוסקבה בנושא החמס אלא כיצד פוטין והמודיעין הרוסי רואים את ההתפתחויות כאן הקשורות בניצחון החמס?
פוטין רואה כי ברשות הפלסטינית ובישראל מתפתח מצב הדומה לצ`צ`ניה, שם איש אינו יודע כבר מי נלחם במי ובעד מה? את ניצחון החמס בבחירות הוא מגדיר `כמפלה האמריקנית הגדולה ביותר בשנים האחרונות במזרח התיכון.` בדיוק כפי שוושינגטון ולנדון לקחו על עצמם לייצג את המורדים הצ`צ`נים במערב, כך פוטין משתמש בעמדה האמריקנית והישראלית הרשמית `שאסור לדבר עם החמס עד שלא יכיר בישראל` ולוקח על עצמו לייצג את החמס בפני הקהילה הבינלאומית.
הדברים נאמרו בצורה ברורה ביותר על ידי שגריר רוסיה באו"ם שאמר ביום ה` בלילה בהעמידו פנים תמימות להפליא. מאחר ואף אחד איננו רוצה לדבר עם החמס, אנחנו נדבר אתו!` עוד לא עברו כמה שעות מאז הצגת עמדה רוסית זו, הצטרף אליה מזכיר האו"ם קופי אנאן, שאמר `כי צריך לתת לחמס זמן נוסף עוד לפני שמחליטים כי אין מה לדבר אתם.` בכך הרחיב מזכיר האו"ם את היוזמה שפוטין החל בה. באם יוזמה רוסית זו תתרחב, היא יכולה להתחיל להוות גורם בדיוניים שיתקיימו במועצת הביטחון בשאלת הגרעין האיראני.
במילים אחרות רוסיה חזרה לעמדה המסורתית במזרח התיכון בתקופת המלחמה הקרה.