זעם בטהרן. לוב עומדת להיות המדינה הערבית הראשונה שלצבאה יהיו טילי יירוט רוסיים מתקדמים מדגם S-300 PMU-2. חתמה על הסכם לאספקת נשק עם רוסיה בהיקף של 2 מיליארד דולר

המקורות הצבאיים של תיקדבקה: שר ההגנה הלובי יוניס ג'עבר Younis Jaber, הגיע ביום ג' 26.1, למוסקבה כדי לחתום על שורה של הסכמים צבאיים בין טריפולי למוסקבה, ביניהם הסכם על מכירת 2 חטיבות של טילי היירוט הרוסיים המתקדמים מדגם S-300 PMU-2. בכל חטיבת טילים יש 4 סוללות של טילי יירוט. המקורות שלנו במוסקבה מוסרים כי לוב התנתה את קבלת טילי היירוט בהקדם, עוד לפני סוף 2010, בקיום עסקת הנשק כולה.
עם קבלת הטילים האלה, תהפוך לוב להיות המדינה הערבית הראשונה במזרח התיכון שברשותה יהיו טילי היירוט המתקדמים האלה. למרות שמוסקבה חתמה הסכמים עם טהרן ועם דמשק למכור להן, בעסקה משולשת את הטילים האלה, (רוסיה תעביר את הטילים לסוריה, איראן תשלם, ומשם הטילים יועברו לאיראן,) הרוסים, הנתונים תחת לחץ אמריקני וישראלי מסרבים לקיים אותה.
המקורות האיראנים שלנו מוסרים, כי זו היא הסיבה העיקרית מדוע היועץ לביטחון לאומי האיראני סעיד ג'אלילי, ביטל ביום ב' 25.1, את ביקורו במוסקבה. ג'אלילי שהיה צריך להגיע למוסקבה השבוע לביקור בן 3 ימים, רצה להעמיד במרכז ביקורו את שאלת אספקת טילי ה- S-300 PMU-2 לאיראן, ולקבל מהרוסים התחייבות ברורה לתאריך הפעלתו של הכור הגרעיני בבושייר.
בימים האחרונים הצהירו גם ג'אלילי וגם סרגיי קירייאנקו ראש הוועדה לאנרגיה גרעינית הרוסית Sergei Kiriyenko the head of the Rosatom state nuclear corporation, כי הכור הגרעיני יופעל עוד ב-2010. קירייאנקו אפילו הרחיק לכת והכריז ביום ב', ' כי 2010 תהייה שנת הכור בבושייר', אולם האיראנים אינם מסתפקים בהצהרות כלליות כאלה, והם דרשן לדעת תאריכים מדויקים ומחייבים, אותם מוסקבה מסרבת לתת. מוסקבה גם סירבה לדון עם ג'אלילי באספקת טילי ה- S-300 PMU-2, באומרה כי עדיין עוד לא היגעה השעה לכך.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מדווחים כי מערכות טילים אלה חיוניות להגנת מתקני הגרעין האיראניים. בלעדיהם, איראן איננה מסוגלת להגן על המתקנים הגרעיניים מהתקפות מטוסים וטילים. מה שהרגיז את האיראנים במיוחד בהתנהגות הרוסית, הייה כי נציגי הסוכנות הרוסית המרכזית למכירת נשק Rosoboronexport, שהשתתפו בסוף שבוע שעבר ביריד נשק צבאי שנערך בבחריין, לה גבול משותף עם איראן, הציגו שם למכירה את טילי ה- S-300 PMU-2, כאשר הם מבטיחים למתעניינים זמני אספקה נוחים וקרובים.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מדווחים כי עסקות הנשק בין רוסיה ולוב, תכלולנה גם אספקה של 15 מפציצים רוסיים לטווח ארוך מדגם Su-35. לפחות 8 מטוסי קרב הפצצה מדגם Su-30MK2. במסגרת העסקה לוב גם תרכוש מרוסיה כ-50 טנקים מדגם T-90, ו התעשייה הצבאית הרוסית תשדרג 140 טנקים לוביים מדגם T-72.

Print Friendly, PDF & Email