אפריל עומד להיות קשה במספר הנדבקים והמתים ממגפת הקורונה. אין עדיין קצה חוט לפיתוח תרופה יעילה. חשש מגל שני של המגפה
חודש אפריל עומד להיות הקשה ביותר בעולם מבחינת מספר החולים במגפת הקורונה והאנשים שימותו ממנה.
את מקומה של סין שהייתה המקור של המחלה תופסים עתה ארצות הברית, איטליה, ספרד ובריטניה. ההערכה בארצות הברית היא שבמגפה יכולים למות בין 100,000 ל-200,000 איש.
ראש המכון הלאומי למחלות מדבקות ד"ר אנתוני פוצ'י Dr. Anthony Fauci הזהיר, ביום א' 29.3, כי מיליוני אזרחים אמריקנים ידבקו במחלה.
בערים מרכזיות בארצות הברית ובראשן ניו יורק הרחובות ריקים מאדם וחיי המסחר והכלכלה שהן משותקים. בסנטרל פארק שבמרכז ניו יורק הוקם בית חולים שדה, ובדרך לנמל בעיר עושה את דרכה אוניית בית החולים של הצי האמריקני 'ניו יורק' ובה 1,000 מיטות. ערי בירה נוספות בעולם, כמו לונדון, מוסקבה, פריס, רומא ומדריד, משותקות, או משותקות חלקית אף הן.
באיטליה כבר מתו למעלה מ-10,000 איש והתחזית מדברת על מספר נוסף דומה עד סוף חודש אפריל. בבריטניה התחזית היא כי מהמחלה ימותו כ-20,000 חולים.
בעולם כולו חלו במחלה כ-750,000 איש מהם מתו כבר 33,000 חולים.
רוסיה סגרה, ביום שני, את גבולותיה ביבשה, בים ובאוויר, מפני כניסתם אנשים שאינם אזרחים רוסיים, ותושבי הבירה מוסקבה קבלו הוראה לשמור בעצמם על עוצר של תנועה ויציאה לרחובות.
בישראל, משרד הבריאות איננו מפרסם מספרים על הצפוי ובינתיים מצליחה מערכת הרפואה להחזיק את מספר המתים מהמגפה ל-15 איש שהוא אחד השיעורים הנמוכים ביותר של מוות בין המדינות בהן המגפה פגעה ומתפשטת. ההערכה היא שבשבוע הראשון של חודש אפריל יהיו בישראל לפחות 5,000 חולים שמצבם יהיה קשה, והם יהיו זקוקים להנשמה.
שני ניסויים בפיתוח אמצעים נגד ווירוס הקורנה מתנהלים בימים האחרונים בבתי החולים בישראל.
בבית החולים 'שיבא' בתל השומר פרופסור דליה רגב מנסה להשתמש בנוגדנים הנלקחים מאנשים שהבריאו מהמחלה. הפלזמה של מחלימים אלה המכילה את הנוגדים האלה ואלה מוזרקת לחולים שמצבם אנוש. רשות התרופות האמרייקנית ה-FDA אישרה את הניסוי הזה. בבתי החולים בישראל מנסים להשתמש גם בראמדיסיבור Remdesivor תרופה אשר פותחה בארה"ב על ידי חברת גילעד Gilead, ואשר השתמשו בה בהצלחה נגד מגפת האבולה, בטיפול בחולים שמצבם קשה. עדיין מוקדם לקבוע באם שימוש באחת משתי התרופות, או באחת בהן יביא לפריצת דרך לטיפול במחלה. גם אם אחת, או שתי התרופות עזרו לחולה זה או אחר עדיין יש צורך לבצע ניסויים באוכלוסיות גדולות.
ביום שני בבוקר 30.3 הודיע משרד הבריאות,כי מספר הנדבקים במחלה עלה ל-4,347 חולים, מהם 80 חולים במצב קשה. מספר המתים מהמחלה 15 איש.
ישראל איננה שונה מרוב מדינות העולם בוויכוח המתנהל בין אנשי הרפואה הדורשים הטלת סגר מלא על האוכלוסייה ובין אנשי הכלכלה המתנגדים לצעדים דרסטיים אלה ולשיתוק המוחלט של חיי הכלכלה והעסקים כדרך להביא לבלימת התפשטות המגפה.
החשש הכבד הוא, כי הרצון והדחף להחזיר במהירות את חיי הכלכלה, לפחות לפעולה חלקית, תביא להקלה באמצעים הננקטים נגד התפשטות המגפה-בעיקר מדובר על סגר, דבר שיאפשר בסוף חודש אפריל או תחילת חודש מאי להתפרצות של גל שני של המגפה, שיכול להתגלות כלא פחות קטלני מהגל הראשון.
סימנים ראשונים להיווצרות הגל השני כבר נראים בסין, טייואן וסינגפור.
ברקע של כל הוויכוחים והעימותים האלה, בין ממשלות, אנשי כלכלה ואנשי רפואה, עומדת העובדה כי בינתיים המידע על הווירוס שגורם למחלה הוא מועט וכי הדרך לפתח חיסון, או רפואה שיכולה להילחם במי שנבדק במחלה עדיין ארוכה מאוד. גם לאחר שתפותח תרופה שמסוגלת לרפא את המחלה ייקח עוד זמן רב, של לפחות שנה עד שנתיים, עד שאפשר יהיה להתחיל להשתמש בה בהיקפים שיבטיחו את עצירה אפילו חלקית של המגפה.