חזרה לשאלה מי יהיה מס` 2 של אריאל שרון?

תיקדבקה. ככל שנוקפות השעות והימים לקראת ניתוח הלב של ראש הממשלה אריאל שרון, הנקרא בישראל `צנתור`, עולה ומתחדדת השאלה מי יהיה מס` 2 של אריאל שרון בלשכת ראש הממשלה ובמפלגת `קדימה`.
מאחר ומדובר במפלגה שזה עתה הוקמה ועדיין אין לה מוסדות מסודרים אין לשרון את הלוקסוס, הנהוג ברוב ארצות העולם, להציב מועמד אחד למלא את מקומו כראש ממשלה, ומועמד שני כראש מפלגת `קדימה`, דבר ששרון ממילא לא היה עושה אפילו היה בריא לגמרי.
בעוד כולם בסביבתו המיידית של אריאל שרון מעמידים פנים כי `הכול בסדר`, ברור לכולם, ש`הכל לא בסדר` ואם אריאל שרון ייכנס לניתוח הלב שלו מבלי למנות לו ממלא מקום בממשלה ובמפלגה, מדינת ישראל ומפלגת `קדימה` תמצאנה עצמן במצב קשה מאוד.
בימים האחרונים נלחמים אנשיו של ראש הממשלה בחירוק שיניים בהדלפות ההולכות וגוברות על מצב ליבו של ראש הממשלה והטיפול הרפואי בו.
במקום להתמקד בפתרון הבעיה של מס` 2 הם מתרכזים בשאלה מי הוא המקור בסביבתו המיידית של ראש הממשלה המדליף את המידע הזה. במילים אחרות, אנשיו של ראש הממשלה חושדים כי נוסף לחור בלב של אריאל שרון, יש גם חור בחומה הסודית של האישים המקיפים אותו. לכך יש שלוש אפשרויות. מי שהוא מתוך נאמניו של שרון, או אחד מעוזריהם לו יש גישה למתרחש. גורם כל שהוא בתוך מערך האבטחה הגדול הצמוד לשרון העוקב מקרוב בתשומת לב מרובה אחר המתרחש. אפשרות שלישית, גורם בתוך המערך הרפואי המטפל בשרון. דליפה מאחד הגורמים האלה היא לא רק בעיה פוליטית אלא גם בעיה ביטחונית.לפי המידע המצוי בידינו אנשיו של שרון מקדישים בימים האחרונים את רוב זמנם כדי לנסות ולחשוף את המדליף.
זו אולי הסיבה כי את המהלך המרכזי למינוי מס` 2 לאריאל שרון, מנהל עכשיו דווקא איש הנמצא מחוץ למעגל הסגור של אנשים מסביב, השר לשעבר שלום שמחון ממפלגת `העבודה`. המקורות שלנו מוסרים כי במגעים עם אנשיו של ראש הממשלה פועל שמחון להבטיח לראש הממשלה לשעבר אהוד ברק את תפקיד מס` 2 `בקדימה` או לפחות את תפקיד שר הביטחון בממשלה הבאה ששרון ירכיב. שמחון מסביר לאנשיו של שרון, כי ראש הממשלה אינו יכול להיכנס לניתוח הלב הכרוך בהרדמה כללית, מבלי שהציבור יהיה בטוח בכך, כי אם יהיו סיבוכים במהלך הטיפול הרפואי, תהייה לידו של ראש הממשלה אישיות סמכותית אשר תוכל לקבל על עצמה את המשך ניהול והעמידה בראש מערכת הבחירות של `קדימה`. אחרת המפלגה החדשה, לדעתו, יכולה להינזק קשות ולהתחיל לרדת במשאלי דעת הקהל. בכך רומז שמחון כי אותה אישיות, כלומר אהוד ברק, צריך גם להיות האיש אשר יתפוס את מקומו של ראש הממשלה לאחר הבחירות, במקרה ושרון לא יכול להמשיך למלא את תפקידו.
כדי להציג את הצעתו בצורה יותר אטרקטיבית מוסיף שמחון ואומר, כי אם הצעה זו תתקבל על ידי שרון גם הוא עצמו ותומכיו יעזבו את מפלגת `העבודה` ויצטרפו למפלגת `קדימה`. בכך תונחת לדעתו המכה הסופית על עמיר פרץ, שממילא מתדרדר במשאלים. ישנם חוגים במפלגת `העבודה` המודעים למהלכים אלה, ולכן הם מנסים לשכנע בימים האחרונים את עמיר פרץ לסיים את הקרע שלו עם אהוד ברק, ולהבטיח לו את המקום השני בצמרת מפלגת `העבודה`.
מהלך זה הוא הגיוני אבל כמעט בלתי אפשרי מצידו של יו"ר מפלגת `העבודה` משום שהשלישייה התומכת בו, ואשר הביאה לבחירתו כמנהיג המפלגה, השר לשעבר עוזי ברעם, ח"כ לשעבר חגי מרום, וח"כ יולי תמיר התלויה בהם, הם אויביו הפוליטיים והאישיים של אהוד ברק. סיבוך אחר בהגשמת הצעה זו היא התנגדותם של השרים לשעבר שמעון פרס, וחיים רמון למינויו של ברק למספר 2 של שרון. אריאל שרון עצמו מדווח ומודע לכל המהלכים האלה, אולם איש ממקורביו אינו מעז לשאול אותו האם הוא כבר החליט בשאלה זו, למרות לוח הזמנים ההולך ומתקצר.
צריך וכדאי לזכור גם כי תאריך הבחירות לרשות הפלסטינית ב-25.1, בהן עכשיו השתתפותו של החמס הפכה להיות כבר עובדה, נמצא בסמיכות רבה לתקופה בה שרון יצטרך לעבור את ניתוח הלב, או לתקופה בה הוא יצטרך להחלים מהניתוח. ההערכות המודיעינית הצבאית לגבי ינואר 2006, צופה התדרדרות נוספת במצב הביטחוני, גם בפעולות הטרור הפלסטיניות בתוך ישראל, ההכנות המתקדמות של אל קעידה לבצע מגה פיגוע בישראל, והפעולות הצבאיות של הפלסטינים וחיזבאללה מרצועת עזה ומגבול לבנון. כל המצבים האלה דורשים ראש ממשלה המתפקד בצורה מלאה 24 שעות ביממה.

Print Friendly, PDF & Email