חילוקי דעות בין אולמרט לפרץ הביאו להפסקת מבצע `גשמי קיץ`.
מיוחד ובלעדי למקורות הצבאיים של תיקדבקה: הסיבה היחידה שמבצע `גשמי קיץ`, הופסק, מלבד ירי סטטי של פגזים וטילים מהאוויר, וכוחות צה"ל בדרום ובצפון הרצועה אינם זזים מעמדותיהם, כבר למעלה מ-48 שעות, היא חילוקי הדעות המהותיים בין ראש הממשלה אהוד אולמרט ושר הביטחון עמיר פרץ. בעוד אולמרט מוכן לתמוך בעמדת הרמטכ"ל ואלופי צה"ל כי צריך לפעול חזק ומהר, עומד עמיר פרץ על דעתוכי המדיניות שלו של איפוק ומשא ומתן, שכבר נכשלה בשעות הראשונות לאחר חטיפת גלעד שליט היא הנכונה וצריך להתמיד בה. במילים אחרות, אהוד אולמרט אינו מצליח לכפות את דעתו ואת מרותו על עמיר פרץ. המקורות המזרח תיכוניים שלנו מדווחים בלעדית כי בעוד אהוד אולמרט, ועמיר פרץ מציגים כאילו יש לדחות את הפעולה בגלל מאמצי התיווך המצריים ובואו של שר המודיעין המצרי ביום ו` לישראל, דחה הגנרל עומר סולימן את ביקורו בישראל.
המקורות הצבאיים שלנו מדווחים כי בעוד שראש הממשלה מוכן להוציא לכוחות צה"ל פקודות לתזוזה ולפעולה, הוא מהסס לעשות זאת מאחר ופרץ הבהיר לו כי כאשר הפקודות תגענה אליו, הוא לא יעביר אותן לרמטכ"ל. אולמרט איננו מוכן כראש ממשלה להוציא פקודות שיעוכבו בלשכת שר הביטחון ולא תגענה לצבא.
בחוגי ראש הממשלה אולמרט והרמטכ"ל רב אלוף דן חלוץ, אומרים כי הם אינם מכירים או יודעים על שום מאמץ דיפלומטי רציני המתנהל ב-48 השעות האחרונות לשחרורו של גלעד שליט. דברים אלה מתייחסים להצהרתו ביום ה` 29.6, של שר הביטחון כי למרות שבשלב זה המימד המדיני-דיפלומטי בכל הקשור להחזרת החייל החטוף אינו מניב תוצאות ונותר הצהרתי בלבד, ייתכן והוא יקבל תנופה פתאומית שתתפתח. לדברי המקורות הצבאיים אין שום סימן לכך באף אחד מהמגעים שראש הממשלה, שר הביטחון, או שרת החוץ קיימו. גם במגעים עם שר המודיעין המצרי הגנרל עומר סולימן עליהם שר הביטחון רומז, אין שום דבר שיצביע על התפתחות קרובה כזו.
בלשכת ראש הממשלה ובמטכ"ל מתחו ביום ה` ביקורת חריפה על דבריו של עמיר פרץ כי `אנחנו נמצאים באחד הרגעים המשמעותיים ביותר מבחינת קביעת כללי המשחק בינינו לבין גורמי הטרור ברשות הפלסטינית בתקופה הקרובה`. `טרור הוא לא משחק` אומרים חוגים צבאיים `וצה"ל אינו נמצא בתהליך בו הוא קובע כללים למשחקים, בוודאי לא עם גורמי טרור`.
רמז ברור לעמדת הצבא אפשר היה למצוא בדברי הרמטכ"ל רב אלוף דן חלוץ ביום חמישי 29.6, בסיום קורס טייס כאשר אמר, `תושבי ישראל אינם יכולים להיות בני ערובה לרקטות הטרור ולחטיפת אזרחים וחיילים`. `אסור לנו להמתין עד שייפלו אצלנו קורבנות, על מנת לזכות בהיתר לפעולה הגנתית. הקם להרגנו, נשכים להורגו`. שר הביטחון עמיר פרץ מתנגד לעמדה זו, ומקורביו הדוחים את טענות חוגי ראש הממשלה אומרים ` כי אולמרט מנסה להתחבא מאחורי גבו של חלוץ`. המקורות של תיקדבקה מציינים כי מערכת יחסים עכורה זו בין ראש הממשלה ושר הביטחון, היא שמונעת את המשך פעולת צה"ל על כל המשתמע מכך.