חיל האוויר הרוסי הגביר את קצב ההפצצות על ערים אוקראיניות. 250 מפציצים רוסיים ביום תוקפים מטרות. מוסקבה דורשת מארצות אירופה תשלום ברובלים עבור הנפט והגז
חודש לאחר תחילת הפלישה הרוסית לאוקראינה הגביר חיל האוויר הרוסי, ביום חמישי 24.3, את קצב ההפצצות של ערים אוקראיניות והטיל למערכה זו 250 מפציצים ליום.
קודם לכן הפעיל חיל האוויר הרוסי במלחמה רק 60 מטוסים ביום. התגברות ההפצצות הרוסיות באות על רקע בלימת התקדמות הצבא הרוסי בחזיתות השונות באוקראינה.
ההפצצות הרוסיות מתרכזות ביומיים האחרונים ( ד'-ה', ) באזורי הבירה קייב, צ'ארנייב וחארקיב, Chernihiv and Kharkiv.
מקורות מודיעין מערביים מדווחים, כי רוב התקפות האוויר הרוסית באות ממטוסים רוסיים הנמצאים במרחבים האוויריים של רוסיה ובלו-רוסיה. בכך הרוסים מנסים למנוע ממערכות ההגנה האנטי אוויריות האוקראיניות לפגוע במטוסים הרוסיים.
במוסקבה ובמערב נמשכה חרושת השמועות על המתרחש סביב שר ההגנה הרוסי סרגיי שוגוי Sergei Shoigu, לאחר שהוא לא נראה בציבור ב-13 הימים האחרונים מאז 11 למרס. במערב הועלו השערות כי היעלמותו של שוגוי , הנחשב כמקורב מאוד לנשיא ולדימיר פוטין, קשורה בקשיים בהם נתקל הצבא הרוסי בהתקדמות, אולם חוגים במוסקבה מסרו כי שר ההגנה הרוסי איינו מרגיש טוב וכי הוא סובל ממחלת לב.
שוגוי הוא לא היחיד מבין מפקדי הצבא הרוסי שנעלם מעיני הציבור. גם מפקד המשמר הלאומי הרוסי וויקטור סולוטוב Viktor Zolotov לא נראה כבר שבועיים.
בחזית הכלכלית, העלתה מוסקבה ביום ד' דרישה ממדינות מערב אירופה להן היא מספקת נפט וגז, לשלם עבור המשלוחים ברובלים רוסיים. אפשרות שנייה שהרוסים העלו היא כי מדינות מערב אירופה תעלנה את ערך הרובל הרוסי.
מהלך רוסי מכוון לחזק את ערך הרובל הנמצא בירידה חדה מאז תחילת המלחמה, ופגיעה בסנקציות האמריקנית והאירופאיות אשר אוסרות ביצוע עסקאות ברובלים.
ביום ה' פתחה מוסקבה את הבורסה הרוסית תוך הגבלות קשות על היקף וזמני המסחר במטרה למנוע התמוטטות של המניות והמטבע הרוסי.
במקביל, ממשיכה מוסקבה לגייס לצבא צעירים בני 18-17 ולשלוח אותם למחנות אימונים לתקופה של שלושה שבועות. לאחר מכן יישלחו המגויסים לחזיתות השונות באוקראינה. לא ברור כיצד צעירים רוסיים אלה שקיבלו אימון בסיסי ביותר ישתלבו ביחידות הצבא הרוסי הנלחמות בקו הראשון באוקראינה.
מקורות מודיעין אמריקניים מדווחים ביום ה', כי הכוחות הרוסיים שפלשו לאוקראינה השתמשו עד כה ב-50 אחוז מטילי השיוט שהיו ברשותם. לעומת זאת, אומרים המקורות, הצבא הרוסי עדיין לא השתמש ברוב טילי הקרקע-אוויר, ואוויר אוויר, העומדים לרשותו.
ביום ה' לפנות בוקר ניתקה רוסיה את הגישה של משתמשי האינטרנט ברוסיה לחדשות גוגל Google News service, בטענה כי השירות מפרסם ידיעות שקריות על מהלך המלחמה.
לקראת כינוס מנהיגי מדינות נאט"ו בבריסל ביום ה', כינוס בו ישתתף נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן, פרסם מטה נאט"ו הערכה כי עד כה נהרגו במלחמה באוקראינה בין 7,000 ל-15,000 חיילים רוסיים. לא רוסיה ולא אוקראינה הודיעו עד עכשיו על מספר האבדות שלהן במלחמה.
ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון הודיע, כי בריטניה תספק לצבא אוקראינה 6,000 טילים נגד טנקים ועוד 25 מיליון לירות שטרלינג עזרה כלכלית לצבא אוקראינה.
בפנייה יוצאת דופן של נשיא אוקראינה וולדומיר זלנסקי אל הנשיא ג'ו ביידן, ביקש זלנסקי מביידן שלא להטיל סנקציות על האוליגרך הרוסי רומן אברמוביץ', שיש לו גם אזרחות ישראלית, מאחר ולהערכתו הוא מהווה גורם חשוב בשיחות עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין על הפסקת המלחמה.
ביום ד' דיברו נשיא רוסיה פוטין וראש ממשלת ישראל נפתלי בנט המנסה לתווך בין מוסקבה וקייב.
ג'וזף בורל, שר החוץ של האיחוד האירופי אמר, ביום ה', כי לרוסיה אין כרגע עניין בהפסקת אש באוקראינה, כל עוד היא לא השיגה את מטרותיה הצבאיות במדינה. בורל אמר כי הרוסים לא מעוניינים במשא ומתן, הם רוצים לכבוש שטח ולהקיף את החוף בגבול מולדובה כדי לבודד את אוקראינה מהים. לדברי שר החוץ האירופי, הכול יוכרע בשבועיים הקרובים, מה שיקבע את ההיסטוריה לדעתו זה יכולת ההתנגדות של האוקראינים.