חשש בוושינגטון ובירושלים כי בעת ביקורו של נשיא רוסיה מדבדב בדמשק תסכים מוסקבה לספק לסוריה מערכות נשק חדישות
המקורות בוושינגטון והצבאיים של תיקדבקה: נשיא רוסיה עומד להגיע היום (יום ב' 10.5), לביקור רשמי בדמשק כאורחו של הנשיא בשאר אסד, ובוושינגטון ובירושלים מעריכים כי מדבדב יודיע בעת ביקורו בסוריה על אספקת מערכות נשק רוסיות חדשות מתקדמות לסוריה, ביניהן כאלה שמוסקבה סירבה עד כה לספק לאיראן.
במקביל, הביעו בוושינגטון ובירושלים קודם תדהמה, ואחר כך אכזבה, מהביקור שיחזק את מעמדו של אסד ואת מדיניותו להמשיך באספקת טילים ארוכי טווח לחיזבאללה, והידוק הקשרים האסטרטגיים בין דמשק וטהרן.
המקורות של תיקדבקה במוסקבה דיווחו ל ביקורו הצפוי של של דימטרי מדבדב בדמשק, בגיליון מספר 443 של השבועון דבקה-נט-וויקלי שהתפרסם ב-30 באפריל.
אולם בירושלים שהייתה עסוקה בשליח ג'ורג מיטשל ובשיחות הקרבה עם הפלסטינים, לא היה מי שיטפל בהתפתחות זו.
ממשל אובמה בוושינגטון, לו נודע על הביקור הרוסי בסוריה רק באחרונה נבוך מהמהלך הרוסי ומתקשה להבין אותו. מה יש למדבדב לעשות בסוריה? שואלים המתכננים האסטרטגים האמריקנים בנושאי המזרח התיכון.
זו כמובן העמדת פנים של הממשל אומרים מומחים אמריקנים אחרים לסוריה, שאומרים וחושבים כי המדובר בסימן נוסף המצביע על כך כי מדיניותם של הנשיא אובמה ושל שרת החוץ האמריקנית הילארי קלינטון כלפי אסד נכשלה.
מדבדב בא לסוריה, אומרים מומחים אמריקנים אלה, משום שמוסקבה צריכה 'לעלה תאנה ערבי' לכסות את המשבר המעמיק בינה ובין טהרן. מוסקבה התחייבה בפני ארצות הברית כי היא תתמוך בהחרפת הסנקציות על איראן. מוסקבה גם התחייבה בחשאי בפני ממשל אובמה שלא להפעיל את הכור הגרעיני האיראני בבושייר, למרות שראש הממשלה הרוסי ולדמיר פוטין הודיע בעצמו בתחילת אפריל כי הכור יופעל באוגוסט השנה.
לכן, זקוקה מוסקבה לביקור בדמשק כדי להראות כי למרות צעדיה היא איננה עומדת באותו מחנה עם ארצות הברית, ובוודאי שלא עם ישראל, נגד איראן, אלא בנושא האיראני היא ניצבת עם בעלות בריתה של טהרן במזרח התיכון.
בוושינגטון מעריכים עתה כי כדי לבנות תדמית כזו, מדבדב יודיע בעת ביקורו בסוריה על אספקת מערכות נשק חדשות מתקדמות לסוריה, ביניהן כאלה שמוסקבה סירבה עד כה לספק לאיראן. זו הסיבה העיקרית לשליחתו של נשיא המדינה שמעון פרס להשתתף ביום א' 9.5 בחגיגות במוסקבה למלאות 65 לניצחון על הנאצים. פרס ניסה לדבר עם מדבדב על נושא אספקת הנשק הרוסי לסוריה, אולם נשיא רוסיה התחמק מלתת תשובה ברורה.
המקורות המזרח התיכוניים של תיקדבקה מציינים, כי עצם העובדה שדימטרי מדבדב מגיע לדמשק, בזמן שאפילו נשיא מצרים חוסני מובראק מסרב לקבל ולשוחח עם נשיא סוריה בשאר אסד, והנשיא אובמה חותם על הארכת הסנקציות על דמשק ומאשים אותה במעורבות בטרור, מחזקת את הציר טהרן-דמשק-חיזבאללה, חמס, במזרח התיכון, מול הציר הפרו מערבי בראשות מצרים וסעודיה.