חשש כבד מהתקפות אל קעידה, וגורמי טרור שיישלח נשיא סוריה אסד, על משתתפי וועידת הפסגה הערבית בבגדאד
הסכמים מוקדמים בין ערב הסעודית ומדינות המפרץ הפרסי, לבין ראש ממשלת עיראק נורי אל-מליקי, אשר יבטיחו כי נציגים מאיראן לא יוזמנו להשתתף הפעם בוועידת הפסגה הערבית, וכי הנציגות הסורית בה תהייה בדרג נמוך בלבד, הם שיאפשרו את פתיחת הוועידה ביום ג' 27.3 בבגדאד, הראשונה מסוגה ב-24 השנים האחרונות.
המקורות המזרח תיכוניים של תיקדבקה מדווחים, כי אל מליקי, שמאוד רצה בקיום הוועידה, כדי להוכיח ולקדם את מעמדה של עיראק בעולם הערבי, נאלץ להבטיח לשליטי המפרץ, כי שום נציג איראני רם דרג לא יוזמן ולא יופיע בוועידה, בניגוד לוועידת הפסגה האחרונות אליהן הוזמן נשיא איראן אחמדינז'אד. מליקי גם הסכים כי שום נציג סורי בכיר אחר לא יוזמן ויופיע בוועידה, מלבד שר החוץ הסורי ואליד מועלם. מדינות המפרץ הפרסי גם הפעילו לחץ על מליקי, שלא להבליט יתר על המידה את הנציגות הפלסטינית, והנושא הפלסטיני, בגלל מערכת היחסים הקשה השוררת בין שליטי המפרץ לבין ההנהגה הפלסטינית.
מדינה ערבית מרכזית אחרת שתהייה מיוצגת בוועידה בדרג נמוך תהייה מצרים. ראש הכת הצבאית הגנרל מוחמד טנטאווי, החליט כי לאור הבחירות המתקרבות לנשיאות מצרים בחודש יוני, ובגלל המצב הפנימי המתוח בקהיר, הוא לא ייסע לבגדאד. במקומו תגיע לבגדאד מצרית נמוכת דרג.
המקורות הצבאיים וללוחמת טרור של תיקדבקה מציינים, כי כוחות צבא וביטחון עיראקים גדולים התפרסו כבר ביום שישי 23.3 בבגדאד ובסביבותיה, בניסיון למנוע התקפות טרור בבירה העיראקית בעת כינוס הוועידה שיימשך שלושה ימים, החל מיום ג' 27.3, ועד יום חמישי 29.3.
לבירה העיראקית הגיעו גם קבוצות גדולות של אנשי מודיעין וצבא, בייחוד ממדינות המפרץ הפרסי, שהביאו אתם מערכות ציוד אלקטרוני מתקדמות ללוחמה בטרור, שתפקידם יהיה לספק הגנה אישית לשליטיהם. אולם מקורות מערביים המכירים את מצב הביטחון הפנימי בעיראק, מטילים ספק באם כל סידורי ביטחון אלה יצליחו למנוע את כל פעולות הטרור שמכינים גורמי טרור שונים הפועלים בעיראק, ביניהם אל קעידה.
מקור ביטחוני מערבי אמר ביום א' 25.3, כי אף פעם לא התכנסו כל כך הרבה שליטים ערביים קרוב לאזור בו נמצאים בסיסי אל קעידה פעילים, שאין להם כל קושי להסתנן לבירה העיראקית.
המקור אמר, כי התקפה טרור, אפילו מצומצמת בהיקפה של אל קעידה על מטרה שקשורה בוועידת הפסגה, תחשב להישג גדול של ארגון הטרור, וקשה להניח כי ארגון הטרור לא ינסה לנצל את ההזדמנות הזו. אמנם נכון, שרוב גורמי אל קעידה בעיראק מקבלים עתה כספים מחוגים סונים עיראקיים המעבירים להם כספים סעודים ומהמפרץ, אמר הגורם המערבי, ומאוד ייתכן כי הסעודים העבירו להם סכומים נוספים כדי שלא יתקפו מטרות בבגדאד בעת שתתכנס שם וועידת הפסגה, אולם בלבירינט הטרור השורר היום בעיראק, אין לשום גורם שליטה מלאה על כל גורמי הטרור הפועלים בשטח. עצם העובדה, כי הוועידה תיערך באזור הירוק Green Zone, המוגן היטב בלב בגדאד, איננה מעידה כי משתתפי הוועידה בטוחים, מאחר ואזור זה מופגז מידי פעם בקטיושות ומרגמות, מבלי שהיורים נתפסו.
חוגי ביטחון מערביים אחרים העלו חששות, כי כינוס וועידת הפסגה הערבית בבירה אשר נמצאת במרחק לא רב מהגבול העיראקי-סורי, יכולה להביא את נשיא סוריה בשאר אסד, אשר וועידת הפסגה הערבית הרחיקה אותו משורותיה, לנסות ולפעול נגד שליטי המדינות הערביות אשר מעורבים אישית באמצעות שירותי המודיעין שלהם בהגשת עזרה בנשק וכספים למורדים הסוריים, ולנסות לפגוע בהם, או במשלחותיהן. מקורות הביטחון מציינים, כי רק לפני שלושה חודשים, בחודש ינואר, האשים ראש ממשלת עיראק נורי אל מליקי את נשיא סוריה בשאר אסד כגורם אשר שלח אנשי הטרור לבצע פיגועים בגדאד, חלקם באמצעות מכוניות תופת, וחלקם באמצעות הפגזות של משרדי ממשלה, ושגרירויות זרות. דוגמא: מקורות מודיעין עיראקיים מאמינים, כי הפגזת השגרירות הטורקית בבגדאד ברקטות כבדות ב-18 לינואר, בוצעה על ידי אנשי טרור שהגיעו מסוריה, במטרה להזהיר את אנקרה בפני מה היא עומדת, באם היא תתערב צבאית במרידה בסוריה.
אין שום סיבה, מדוע שלא נראה גם הפעם בחודש מרס פעולה סורית דומה, נגד משלחות ערב הסעודית, קטאר, ואיחוד נסיכויות הנפט הערביות, ששירותי המודיעין שלהם מספקים נשק וכספים למורדים הסוריים, מעיראק, לבנון, טורקיה, וירדן.