טהרן וחיזבאללה מכינים מבחן צבאי ראשון לליברמן


במזרח התיכון יש הפתעות אבל לעיתים מאוד רחוקות יש מקריות.
לכן לא צריך להתפלא כי ביום ד' 25.5, כאשר מזכיר חיזבאללה חסן נסראללה סיים את נאומו, נדלקו בלשכת ראש הממשלה בירושלים ובמטה הכללי של צה''ל בתל-אביב מספר מנורות אדומות.  
נסראללה היא המנהיג הצבאי השיעי השני שתוך יומיים העלה בפעם השנייה את סיפור האשמה הישן, שהוא כבר בן 34 שנה, לפיו בשנת 1982 צה''ל בעת שהיה בביירות, חטף ארבעה דיפלומטים איראניים ומחזיק אותם בחיים עד היום בתנאי סודיות בבית כלא בישראל.
לפני נסראללה העלה בפתאומיות ובאריכות את הנושא שר ההגנה האיראני הגנרל חוסיין דחקאן Brigadier General Hossein Dehqan, ביום שני 23.5, בראיון מיוחד על הנושא שהוא נתן לאתר החדשות האיראני 'דפא' Defa Press news. 
הגנרל דחקאן אמר, 'כי אנו דורשים ( מישראל) על בסיס של הוכחות (שישנן בידינו) כי הם (ארבעת הדיפלומטים האיראנים) בחיים והם נמצאים בשבי המשטר הציוני'). We claim on the basis of proofs that they are alive and captivated by the Zionist regime.
הישראלים אחראיים על בריאותם (שלומם) של הדיפלומטים האיראניים', אמר דחקאן. the Israelis are responsible for the health of the Iranian diplomats.
שר ההגנה  האיראני טרח לפרט במי מדובר: סעייד מוחסיין מוסאווי,  מי שהיה מיופה הכוח האיראני בשגרירות איראן בביירות, charge d'affaires of the Iranian Embassy in Beirut Seyed Mohsen Mousavi . הנספח הצבאי בשגרירות איראן בביירות אחמד מוטוואסיליאן military attaché Ahmad Motevaselian. טכנאי בשגרירות בשם טאג'י מוקדאם embassy technician Taghi Rastegar Moghadam, ועיתונאי איראני שעבד בסוכנות הידיעות האיראנית Islamic republic news agency בשם קאזם אקחאוואן Kazzem Akhavan.
יומיים לאחר מכן, ביום ד', בדברו על כך 'שציר ההתנגדות'- כלומר איראן-סוריה וחיזבאללה, לא שכח את הבעיה הפלסטינית, אמר נסראללה: 'יש לנו עוד אדמה שנמצאת תחת הכיבוש הישראלי'. לנסראללה הייתה רשימה ארוכה ומסודרת של 'מקומות כבושים': חוות שבעא Shebaa Farms, גבעות כפר שובעא  the Kfarshouba Hills, כלומר-הר דוב. כפר רג'ר  Ghajar village. 'ויש לנו' המשיך נסראללה, גם שבויים ונעדרים שמשפחותיהם מחכות עדיין לשובם'.  'ועל בסיס חוקי ומוסרי ללבנון יש גם אחריות לגבי הדיפלומטים האיראניים שנמסרו לידי ישראל'.  On the legal and ethical level, there is a Lebanese responsibility towards the four Iranian diplomats who were handed over to Israel.
לפי דברי נסראללה, כפי שהאדמות הכבושות צריכות להיות מוחזרות, כך הדיפלומטים האיראניים צריכים להיות מוחזרים 'ודם כל ללבנון.
לאחר שסיים למנות את המקומות והאנשים שישראל צריכה להחזיר, העניק נסראללה לשר הביטחון הישראלי החדש אביגדור ליברמן את התואר 'מטורף'. 
ישראל כבר הגישה לפני שבע שנים ב-2009 באמצעות מתווכים גרמניים שתיווכו בינה לחיזבאללה בנושא החזרת גופותיהם של חיילי צה''ל שנחטפו ונהרגו ב-2006  אהוד גולדווסר ואלדד רגב ז"ל, דו''ח חקירה שביצעה לגבי גורלם של ארבעת הדיפלומטים האיראניים.  הדו"ח קבע כי הארבעה אף פעם לא הוחזקו והועברו לישראל, וכי הם נתפסו על ידי הפלנגות הנוצריות  וכנראה הוצאו על ידן להורג.
משרד החוץ האיראני דחה את הדו''ח הישראלי על הסף, ואמר כי לפי המידע המודיעיני הנמצא בידו ארבעת האיראנים נמצאים בידי ישראל.
אין ספק כי שר ההגנה האיראני ומנהיג חיזבאללה תיאמו ביניהם את העלאת נושא החזרת הדיפלומטים מחדש, ולפי הצורה והטון של דבריהם אין ספק כי טהרן וביירות מתכננות איזה שהיא פעולה צבאית, או פעולת טרור נגד ישראל, שההצדקה לה תהייה נושא החזרת הדיפלומטים.
המקורות הצבאיים והמודיעיניים של תיקדבקה מציינים שתי סיבות עיקריות למהלך האיראני-חיזבאללה:
1. להעמיד בניסיון ראשון את שר הביטחון החדש אביגדור ליברמן.  המטרה היא לבדוק את תגובותיו לפעולה של חיזבאללה, ובייחוד לבדוק כיצד פועלת מערכת היחסים והקשרים בינו ובין המערכים הצבאיים של ישראל בגבולות סוריה וללבנון. קודמו של ליברמן משה יעלון היה מעורב אישית בכל פעולה או תזוזה צבאית ישראלית, אפילו הקטנה ביותר, בצפון.
2. גם טהרן וגם חיזבאללה, למרות שהצהירו כמה פעמים כי ישראל איננה מעורבת בחיסולו ליד דמשק  ב-13.5, של מפקד כוחות חיזבאללה  בסוריה מוסטפה באדר א-דין, 'מרגישות' כי מטעמי מוראל של כוחותיהם בסוריה הן חייבות ליזום איזה שהיא פעולה צבאית נגד ישראל, סעודיה או ירדן, שלדעתן שיתפו פעולה בצורה זו או אחרת בחיסול.
ישראל, עם ליברמן כשר ביטחון, היא להערכתם מטרה נוחה.    

 

Print Friendly, PDF & Email