טהרן נכשלה להביא את מזכיר האו"ם וראשי מדינות הבלתי מזדהות למתקני הגרעין, כדרך לקבל הכרה בינלאומית בתוכנית הגרעינית
איראן ספגה ביום ג' 28.8 מפלה מדינית צורבת, כאשר ניסתה לארגן מהלך תעמולה מבריק, אשר עמד לשים ללעג את כל שיחות הגרעין בין ארצות הברית, הוועדה לאנרגיה גרעינית ה-IAEA ואיראן, ובייחוד את המדיניות הישראלית כלפי איראן. טהרן נערכה להביא ביום ד' 29.8, את מזכיר האו''ם באן קי מון, ושורה של ראשי מדינות, המשתתפים בוועידת המדינות הבלתי מזדהות NAM המתקיימת השבוע בטהרן, לביקור במתקני הגרעין האיראניים, ביניהם מתקנים צבאיים כמו פארצ'ין Parchin. שורה של ראשי מדינות ביניהם מזכיר האו''ם נענו ללחץ אמריקני כבד שלא להשתתף בסיור כזה, והודיעו לאיראנים כי איש מהם לא יבוא לסיור המתוכנן.
מהלך אמריקני זה אילץ את האיראנים להודיע ביום ג' בצהרים, כי אין לאיראן תוכניות לקיים סיור במתקנים הגרעיניים לאורחים זרים.
המקורות של תיקדבקה: אם סיור כזה היה מתקיים היו האיראנים משיגים באמצעותו הכרה בינלאומית במתקני הגרעין שלהם, בעוד המערב, וישראל הנגררת אחריו, ממשיכים במאמצי השווא שלהם להחיות ולסמוך על שיחות הגרעין המשותקות בין 6 המעצמות ואיראן, כאשר הבית הלבן מודיע בכל כמה ימים, 'כי יש עדיין מקום למהלכים דיפלומטים'.
המקורות האיראניים והמודיעיניים של תיקדבקה מוסרים בלעדית, כי בצמרת האיראנית התנהל בימים האחרונים וויכוח סוער את מי מראשי המדינות הנמצאים בטהרן להזמין לסיור כזה? והאם יש לקחת את כל ראשי המדינות למתקן גרעיני אחד, כמו פארצ'ין? או לחלק את ראשי המדינות לכמה קבוצות כאשר כל אחת מהן מבקרת באתר גרעיני אחר.
קבוצה שבראשה עומדים ראשי משמרות המהפכה האיראניים, ביניהם מפקד המשמרות הגנרל עלי ג'פערי, וראש הוועדה לאנרגיה גרעינית האיראנית פרידון עבאסי דוואני Fereydoun Abbasi Davani, צידדה בהבאתם של מזכיר האו''ם וכל ראשי המדינות לפארצ'ין.
לדעתם, ביקור כזה יהיה הישג איראני תעמולתי ממדרגה ראשונה שישאיר רושם כביר בדעת הקהל העולמית, בייחוד לאחר שכמה מראשי המדינות המבקרים יצהירו, כי כל מה שהם ראו בביקור הייה מתקני גרעין אזרחיים הפועלים למען מטרות של פיתוח איראן, וכי הם לא הבחינו בשום מתקנים גרעיניים צבאיים.
מולם טוענת קבוצת מנהיגים איראניים, בראשותם של יו''ר הפרלמנט האיראני עלי לארג'ני, ושר החוץ עלי אכבר סלאחי, כי יש לחלק את ראשי המדינות וראשי המשלחות הנמצאים בטהרן למספר קבוצות שתבקרנה במפעלי העשרת האורניום בנטאנז, איספהן, בכור הגרעיני בבושייר, וגם בפארצי'ן. זו טעות להתרכז במתקן בפארצ'ין, טענה קבוצה זו בהנהגה האיראנית. לדעתם יש להשיג הכרה בינלאומית לכל המתקנים הגרעיניים האיראניים ולא רק לאתר אחד מרכזי ככל שיהיה.
כרגיל באיראן, האיש שהיה צריך להכריע ברגע האחרון במחלוקות הזו בצמרת האיראנית, היה מנהיג איראן האייטוללה עלי חמנאי. כמה מקורות בטהרן אמרו ביום ג' 28.8, זמן קצר בלבד לפני שפורסמה דבר הדחייה האיראנית, כי קיימת אפשרות כי חמנאי עצמו ישתתף בסיור כזה. אם אכן התפתחות כזו הייתה מתרחשת המדובר היה בהופעה פומבית יוצאת דופן של מנהיג איראן באירוע בינלאומי.
עוד מוסרים המקורות המודיעיניים של תיקדבקה, כי היוזמה האיראנית הזו התרחשה, כאשר וונדי שרמן, סגנית שרת החוץ האמריקנית לנושאים פוליטיים Wendy Sherman, the under secretary of state for political affairs, עורכת בעשרת הימים האחרונים מסע הנערך בפרופיל נמוך מאוד, בכמה מבירות המעצמות, ביניהן מוסקבה ובמזרח התיכון, בניסיון לקדם את המו''מ המדיני בין וושינגטון וטהרן על התוכנית הגרעינית האיראנית, נראה כי היה לה יד בהכשלת המהלך האיראני.