יחידות נשק כימי סוריות מצוידות בפגזים של גז סארין נעות מאזור דמשק צפונה לכיוון חאלב
בעוד נאט''ו מודיע ביום ג' 4.12 בלילה, כי הוא שולח סוללות טילי פטריוט לדרום טורקיה כדי להגן עליה בפני טילים נושאי נשק כימי, מדווחים המקורות הצבאיים והמודיעיניים של תיקדבקה, כי שיירות יחידות נשק כימי של הצבא הסורי, עושות את דרכן בחסות החשיכה מאזור דמשק לכיוון צפון סוריה לעבר העיר חאלב. יחידות אלה מצוידות בתותחים מתנייעים אשר התחמושת שלהם היא פגזים החמושים בגז סארין.
במילים אחרות, נשיא סוריה בשאר אסד, מתעלם מאזהרותיו של נשיא ארצות הברית באראק אובמה, שהזהיר אותו ביום ב' 3.12, כי הוא יישא באחריות באם ייעשה שימוש בנשק כימי במלחמה בסוריה. המקורות של תיקדבקה מציינים, כי אסד מהמר על כך, כי תנועה של יחידות נשק ארטילרי כימי, לא תתפרש על ידי האמריקנים 'כשימוש בנשק', וכי הם לא יפעלו נגד השיירות האלה.
אחת הסיבות העיקריות להימור הסורי הזה, הוא מזג האוויר הסוער השורר ביום ג' בלילה באזור המזרחי של הים התיכון. סערות המלוות בגשמים עזים, רוחות חזקות, ועננים כבדים, מונעים פעולה צבאית אמריקנית-מערבית נגד יחידות נשק כימי אלה.
המקורות הצבאיים שלנו מדווחים, כי עד אשר הסערה הזו תירגע, כנראה לא לפני יום ד' 5.12 בלילה, או לפי כמה תחזיות, לא לפני יותר חמישי 6.12 בצהרים, יחידות הנשק הכימי הסורי יגיעו כבר ליעדן ויוצבו במערך קרבי. בשלב זה אין מידע מודיעני על היעד המדויק של יחידות אלה. סיבה נוספת להימור: אם האמריקנים , או הטורקים יפציצו את השיירות האלה, איש איננו יודע לאיזה כיוון יכולים פגזי הסארין לעוף עם התפוצצותם, ובאיזה מטרות לפגוע. המקורות הצבאיים שלנו מציינים, כי עד אשר סוללות טילי הפטריוט שנאט''ו שולח תגענה לדרום טורקיה ותוצבנה שם, יחידות הנשק הכימי הסורי כבר תערכנה מול המטרות שנקבעו להן. יתרה מזאת: טילי פטריוט אינם מסוגלים לפעול נגד פגזים כימיים.
ביום שלישי 4.12 לפנות בוקר, דיווחו המקורות הצבאיים של תיקדבקה על ההתפתחויות הבאות הנוגעות לנשק בכימי הסורי: ארה''ב, ישראל, טורקיה, וירדן, נערכות החל מיום שני 3.12, לקראת האפשרות של תקיפה בסוריה, ברגע שנשיא סוריה בשאר אסד ייתן את הפקודה ליחידות הנשק הכימי בצבא הסורי להתחיל להשתמש בו במלחמה. ארבעת המדינות נערכות גם לאפשרות, כי אסד יתקוף בנשק כימי מטרות צבאיות ואזרחיות הנמצאים בתוך גבולותיהן, אבל הם אינם מפרסים דבר על אפשרות כזו כדי שלא לעורר בהלה בקרב האוכלוסיות האזרחיות שלהן
דובר הבית הלבן ג'י קרני רמז ביום ב' 3.12, בתדרוך היומי לעיתונאים בבית הלבן, כי תתכן פעולה צבאית אמריקנית בתגובה להפעלת נשק כימי על ידי הצבא הסורי, Mr. Carney hinted at possible military action in response, אולם הוא לא ציין באיזה פעולה מדובר.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מדווחים, כי כוחות מיוחדים אמריקנים וירדנים, אשר מתאמנים כבר חודשיים בלוחמה נגד יחידות סורית המפעילות נשק כימי הועמדו במצב הכן.
כמו כן הועמדו במצב הכן שלוש מטות אמריקנים מיוחדים לתיאום הפעולות נגד נשק כימי סורי, המוצבים בטורקיה, ירדן וישראל.
מול סוריה מוצב גם כוח הנחיתה הימי האמריקני 'איוו ג'ימה' Iwo Jima Amphibious Ready Group, המונה 2,5000 לוחמי מרינס אמריקנים. מול הכוח האמריקני מוצב כוח המשימה הימי הרוסי בים השחור The Russian Black Sea Fleet's naval task force, הכולל מאות לוחמי מרינס רוסיים.
דובר הבית הלבן קרני, הוסיף ואמר בתדרוך לעיתונאים, כי 'לנו (הממשל), יש דאגה גוברת מפני האפשרות המשטר (של אסד), ינקוט בצעד נואש, וישתמש בנשק הכימי'. ציטוט המקור: We have an increased concern about the possibility of the regime taking the desperate act of using its chemical weapons.
המקורות של תיקדבקה מדווחים, כי במקביל אמרו קצינים בכירים בפיקוד צפון, 'כי השעות והימים הקרובים הם רגישים ביותר בכל הנוגע למתרחש בתוך סוריה, וכי המצב בחזית הצפון נפיץ מאוד'. הקצינים האלה סירבו להרחיב או לפרט.
המגזין האמריקני 'ווירד' WIRED מסר ביום ב', כי מקורות צבאיים אמריקנים אמרו לו, 'כי מהנדסים העובדים עבור משטר אסד החלו בערבוב החומרים הכימיים הדרושים לחימוש הנשק הכימי הסורי בגז העצבים סארין'. ציטוט המקור: Engineers working for the Assad regime in Syria have begun combining the two chemical precursors needed to weaponize Sarin gas.
ביום ב' בערב, כאשר אנשי האו''ם בסוריה היו בעיצומו של מבצע פינוי של רוב אנשי האו''ם בסוריה, ובדמשק נשאר רק שלד מצומצם ביותר של אנשים, הגיעה שרת החוץ האמריקנית הילארי קלינטון מפראג לבריסל, והשתתפה בישיבת שרי החוץ של נאט''ו, שם נדונה שאלת הצבתם של סוללות טילי פטריוט של נאט''ו על גבול טורקיה-סוריה.
מקורות בנאט''ו אמרו, כי עיקר חששם של הטורקים הוא מפני ירי של הטילים הבליסטיים הסוריים הנושאים ראשי נפץ כימיים, ולכן הם מבקשים מנאט''ו להציב לאורך גבולם עם סוריה טילי פטריוט לפחות ב-10 אתרים. המדובר במספר סוללות טילי ירוט גדול מאוד.
המקורות בנאט''ו הצביעו על דבריו של דובר סורי שאמר קודם לכן בדמשק, כי גם אם לצבא סוריה יש נשק כימי, הוא אף פעם לא ישתמש בו נגד בני העם הסורי. המקורות בבריסל אמרו, כי צריך לשים לב כי ההודעה הסורית התייחסה לגבי האפשרות של שימוש בנשק כימי כלפי העם הסורי, אולם לא נאמר בה דבר על שימוש בנשק כימי מול מטרות של ארה''ב מסביב לסוריה, ומטרות בטורקיה, ירדן, וישראל.
במסיבת עיתונאים שערך נשיא רוסיה ולדמיר פוטין באיסטנבול, ביום שני 3.12, לאחר שסיים ביקור של יום אחד בטורקיה, התייחס פוטין למצב בסוריה. 'מה שמדאיג אותנו', אמר פוטין, 'הוא עתידה של סוריה' What we are concerned about is Syria’s future.
'איננו רוצים שיחזרו בעתיד הקרוב על אותן שגיאות' (כפי שנעשו בלוב) We don’t want the same mistakes to be repeated in the near future, אמר פוטין.
'עלינו לזכור כיצד כמה משטרים (ארה''ב, בריטניה, צרפת) תמכו במיליטנטים בלוב, וכיצד המצב הזה הסתיים ברציחתו של שגריר ארה''ב בלוב'. We shall remember how some regimes supported the militants in Libya and how the situation ended with the killing of the American ambassador in Libya. בכך רמז פוטין בצורה ברורה מאוד, כי המעורבות הצבאית האמריקנית בסוריה, יכולה להסתיים כפי שהסתיימה בלוב,-קרי מהזווית שלו, במפלה אמריקנית.