ישראל השעתה את פעולותיה הצבאיות ברצועת עזה. מצרים מציעה לפלסטינים להגיב בפעולות צבאיות בגדה.
מיוחד ובלעדי למקורות הצבאיים של תיקדבקה: פרט אחד מרכזי `שכח` ראש הממשלה אריאל שרון למסור בנאומו המדיני ביום שני 31.10, בעת פתיחת מושב החורף של הכנסת. לפי הוראתו הפסיק צה"ל את פעילות חיל האוויר, את הסיכולים הממוקדים, ואת הירי הארטילרי ברצועת עזה. בדיונים עם שר הביטחון ועם צמרת צה"ל אמר שרון כי צריך להראות לאמריקנים כי גם כאשר ישראל איננה יורה ותוקפת, הפלסטינים ממשיכים בירי טילי הקסאם ובפעילות הטרור בגדה וברצועה. כתוצאה מקו מדיני-צבאי חדש אשר שם את היחסים בין ירושלים ווושינגטון לפני המלחמה בטרור, ירו הפלסטינים ביום ב` 6 טילי קסאם ונענו בשתיקה מוחלטת מצד צה"ל.
מקורות צבאיים בכירים אמרו לתיקדבקה, כי עתה כאשר הפלסטינים גילו שצה"ל לא יורה, הם ינצלו את המצב החדש להתארגנות חדשה של כוחותיהם לקראת הסיבוב הבא. בינתיים נודעו למקורות שלנו פרטים נוספים על המגעים שהמשלחת הצבאית המצרית הנמצאת דרך קבע ברצועה מקיימת עם הרשות הפלסטינית וארגוני הטרור במאמץ להשיג מה שהמצרים מגדירים `נטרולה של רצועת עזה מפעולות צבאיות`.
לפי ההצעה המצרית הישראלים וארגוני הטרור הפלסטינים יפסיקו לתקוף ולירות זה על זה באזור הרצועה, ובאם ארגוני הטרור יחשבו שהם צריכים להגיב על פעולות צה"ל, כמו חיסולם של ג`יהאד עווידאת, ועוזרו ארשדן כמאל ביום א` בקבטיה, הם יבצעו זאת בגדה. במילים אחרות המצרים מבקשים להביא לשקט ברצועה תמורת הפיכת הגדה לזירת ההתנגשות העיקרית בין צה"ל וארגוני הטרור. כדי לקדם את הצעתם מפעילים המצרים בשעות האחרונות לחץ כבד על שר הביטחון שאול מופז להסכים להצעה זו.
אולם בינתיים המהלך המצרי נתקבל בקשיים בקרב הפלסטינים עצמם.
ביום א` 30.10, נערך בעיר עזה ניסיון התנקשות בחייו של אבו יוסף קוקא, המפקד הצבאי של וועדות ההתנגדות העממית. מכונית עמוסה בחמושים המתינה במחבוא ליד ביתו בעזה, וכאשר השיירה של קוקא עזבה את חצר הבית נצמדה אליה מכונית החמושים ופתחה על מכוניתו באש. שומרי ראשו של קוקא חילצו אותו במהירות והוא לא נפגע.
גם החמס גם הוועדות העממיות מאשימות את מנגנוני הביטחון של הרשות הפלסטינית בניסיון החיסול. לדבריהם אבו יוסף קוקא נראה בעיני הרשות הפלסטינית כאיש המרכזי הפועל לקירוב ולתיאום מבצעי בין החמס והוועדות העממיות ולכן הרשות החליטה לחסלו. החמס מאשים את הרשות כי היא מנצלת את השיחות המתנהלות עם המצרים, כדי להתחיל בחיסולים של אנשיו, לפי רשימת חיסולים שהוכנה מראש.
קשה מאוד להניח כי באווירה ומצב ביטחוני פנימי כאלה השוררים ברצועה, יוכלו המצרים להשיג איזה שהיא תוצאה במשא ומתן שהם מנהלים. המקורות המודיעיניים של תיקדבקה מוסרים, כי גם אם המצרים יגיעו לידי איזה שהם סיכומים עם הרשות וארגוני הטרור, לא יהיה לכך שום ערך מעשי עד אשר חלאד משעל מנהיג החמס בדמשק לא יאשר אותם. במילים אחרות, כל הסכמה שתושג ברצועה ועם ישראל תצטרך בסופו של דבר לקבל את אישורה של דמשק.