ישראל ממשיכה להסתבך בפרשת `החפרפרת` מהפנטגון, לארי פרנקלין.

לארי פרנקלין, איש הפנטגון לשעבר, שהעביר חומר מסווג לדיפלומטים ישראלים בשגרירות ישראל בוושינגטון, ולאנשי איפא"ק השדולה הישראלית בוושינגטון, הורשע לפי הודאתו ביום ד` 5.10, בבית משפט בווירג`יניה. גזר הדין יינתן בינואר 2006. לפי עסקת הטיעון בין התביעה האמריקנית ופרנקלין, בה הוא יודה באשמה תמורת הקלה במספר שנות המאסר שיוטלו עליו, הבטחה כי הוא יוחזק במתקן מאסר בו התנאים קלים יחסית, וכי הוא יקבל פנסיה ממשלתית שתאפשר לו טיפול ברעייתו החולה, הסכים פרנקלין למסור פרטים מלאים על החומר הסודי אותו העביר לדיפלומט הישראלי נאור גילון משגרירות ישראל בוושינגטון, ולשני בכירי איפא"ק לשעבר, שבינתיים פוטרו מעבודתם, סטיב רוזן, וקיית` וויסמן.
מהעדות אותה מסר פרנקלין בבית המשפט, ביום ד`, ומחילופי הדברים בינו ובין השופט והתובע עולים כמה פרטים חדשים, העלולים להביא לערבובם של ישראלים נוספים בפרשה. פרנקלין סיפר כי הוא נפגש עם סטיב רוזן ועם קיית` וויסמן במשך שנתיים 2004-2002, ומסר להם חומר על התקפות אפשריות על צבא ארצות הברית בעיראק, ואלה העבירו את החומר לפקידים ולעיתונאים ישראליים. פרנקלין גם הודה כי העביר לאנשי עיתונות, אותם לא זיהה, חומר על שני פקידים אמריקנים המשרתים במזרח התיכון. לפי ניסוח הדברים מדובר בשני אנשי מודיעין אמריקנים, שחשיפתם נחשבת עבירה חמורה ביותר בארצות הברית.
מחילופי הדברים בבית המשפט עולים כמה פרטים חדשים מעניינים.
1. פרנקלין סיפר כי הוא נפגש עם נאור גילון לפחות `תשעה או שניים עשר פעם.` וכי הוא היה משוכנע `בעומק ליבו,` כי המידע אותו הוא מוסר לו, נמצא כבר בידי ממשלת ישראל. `למעשה,` אמר פרנקלין, `קיבלתי ממנו יותר חומר מאשר העברתי לו.`
2. פרנקלין אמר, כי מאחר ובמסגרת עבודתו בפנטגון, כמומחה לנושאי איראן ועיראק, הוא נדרש להופיע ולתדרך מידי פעם את שר ההגנה האמריקני דולנד רמספלד ואת מי שהיה אז סגנו פול וולפוביץ`, הוא נהג לקחת לביתו מסמכים סודיים, דבר שהוא בניגוד לחוק, כדי שיוכל להתכונן לתדרוכים אלה כראוי.
3. במהלך הדיון בבית המשפט פרץ בין פרנקלין והתובע וויכוח, כאשר זה טען כי פרנקלין העביר במקרה אחד לאנשי איפא"ק פקס ובו היה חומר סודי. פרנקלין שהתנגד לקביעה זו החל לומר כי החומר שהופיע בדף הפקס לא היה סודי כלל, והוא כלל `רשימת רציחות של ממשלת איראן…` ברגע זה התובע הפסיק את דבריו וביקש מבית המשפט להתערב כדי שחומר סודי לא יוצג בדיון פתוח בבית המשפט. בית המשפט קיבל את עמדת התובע. בפרסומים קודמים על הפרשה נמסר, כי המדובר ברשימות חיסול איראניות של סוכנים אמריקנים וישראלים שפעלו בכורדיסטן.
4. מהדיון בבית המשפט מתברר, כי האישומים נגד אנשי איפא"ק, רוזן ווייסמן, הם רחבים יותר, ומדובר בהם על העברת חומר מסווג אמריקני לידי ישראל ואנשים שאינם מוסמכים לכך החל משנת 1999, כלומר שלוש שנים לפני שהחל הקשר שלהם עם לארי פרנקלין. באישומים מוזכרים חומרים הקשורים לאל קעידה, פעולות טרור במדינות מרכז אסיה, הפיגוע במגדלי חובאהר, בדהרן בערב הסעודית ב-1996, וחומר הקשור למדיניות האמריקנית כלפי איראן.
בינתיים עד למתן גזר הדין עוסק פרנקלין, במתן הרצאות באוניברסיטה בווירג`יניה, במלצרות, והסעת מכוניות במגרשי חנייה.

Print Friendly, PDF & Email