כאשר הם אינם מוכנים לפעול מול הטרור פונים אובמה וקמרון אל זירת טרור הסייבר
אל קעידה בעיראק ובלבנט ISIS, העביר את הקרב מול ארצות הברית אל אירופה, כאשר כל הסימנים מראים כי בשבוע השני ההתקפה מראה סימנים של התגברות. אולם וושינגטון, לונדון, פריס, ברלין, בריסל, מדריד, והאג, שבארצותיהם יש כ-17 מיליון אזרחים מוסלמים, מסרבות להכיר בכך.
לכך יש שתי סיבות עיקריות: הכרה בכך פירושה הכרזה על מלחמה ברובה חשאית-בחלקה גלויה, נגד המיעוטים המוסלמיים בארצותיהם.
סיבה שנייה, היא חוסר רצון פוליטי להעביר את המלחמה מול אל קעידה אל השטחים בהם האויב נמצא, כלומר לעיראק ולסוריה.
זו הסיבה מדוע הנשיא אובמה וראש ממשלת בריטניה דיוויד קמרון, שביקר ביום ו' 16.1 בוושינגטון, פונים לפתע אל האינטרנט ואל מלחמת הסייבר. מקורות בוושינגטון אומרים, כי ארה''ב ובריטניה יקיימו תמרונים משותפים נרחבים בתחום מלחמת הסייבר, וייקמו 'יחידות פשיטה מיוחדות של סייבר' Cyber Sqauds.
קמרון הכריז, ביום ה' 15.1, 'כי איננו צריכים להשאיר שום מרחב בטוח בו טרוריסטים יכולים ליצור קשר אחד עם השני'. We shouldn't leave a safe space in which terrorists can communicate with each other. זו היא כמובן סיסמא יפה שאין מאחוריה דבר, משום שהדבר כרוך היום בהכנסתם של עשרות מיליוני אנשים באירופה לגטאות של סייבר, מהלך שאיש איננו ערוך לבצע אותו, גם מסיבות פוליטיות, וגם מסיבות טכנולוגיות.
דבריו של קמרון לוו, בפעם הראשונה בהיסטוריה, בפרסומים של המודיעין הבריטי של תמונות וסרטי ווידיאו מתוך אולמות מרכז האזנה הבריטי הסודי Government Communications Headquarters GCHQ-, העוקב אחר כל מסר תשדורות, העוברים בעולם-כאשר כל פעולה מתואמת ומסוכרנת עם סוכנות הביטחון האמריקנית NSA.
שיתוף הפעולה בין ה-NSA ביירוט תקשורת בדגש על אינטרנט ומקבילו הבריטי, ה- GCHQ האחראי על אספקת מודיעין הנאסף מאמצעי תקשורת והפצתו לכל גופי הביטחון במדינה, הוא הדוק ביותר, כאשר ארגוני המודיעין והביון הבריטים (וגם הקנדים, הניו זילנדים והאוסטרליים), זוכים לתקציבי עתק ממשלת ארה"ב תמורת האישור וההסכמה להציב מתקני האזנה eavesdrop, צילום, הקלטה ויירוט Interception על אדמתן.
מאזן האימה בין שני ארגוני הביון, ה- NSA ומקבילו הבריטי ניזון, ככל הידוע, על מימון אמריקני למערכות טכנולוגיות רבות עוצמה אותן מפתח ומפעיל ה- GCHQ ובתמורה, זה האחרון, מבצע עבור וושינגטון את מה שהחוקה האמריקנית אוסרת. כך עולה מתוכנם של סדרת מסמכים שהודלפו כבר בשלהי 2013 על ידי אדוארד סנואדן לעיתון ה'גארדיאן' הבריטי.
הפרסום והפומבי שניתן בימים האחרונים בוושינגטון ובלונדון, במיוחד ביום ו', לתוכנם של מפגשים מודיעיניים אמריקנים-בריטיים הכוללים הכרזות על תכניות שיתופי הפעולה ביניהם, מעלים סדרה של תהיות קשות על המוכנות האמתית של ארצות הברית ובריטניה להלחם בטרור הסייבר מבית או מחוצה לו וגרוע מכך על מוכנותן שלהן ושל שאר מדינות מערב אירופה, להלחם ברצינות בהתקפה הטרור על אירופה המערבית.
במדינות ה'חצר האחורית' של אירופה, שחלקן נמנו בעבר עם הגוש המזרחי ורוב תושביהן כיום אזרחי האיחוד האירופי המשותף, פועלים לגיונות של לוחמי סייבר העוסקים בפשיעת מחשבים ואינטרנט למטרות פליליות ומנוצלים בידיעתם או בלעדיה להלבנת והעברת כספי טרור, לסחר באמצעי לחימה, בהעברת מידע ופרוליפרציה של ידע, גם כזה הדן בהכנת נשק, הסתרתו, שינועו וייצור פצצות כולל פצצות מלוכלכות (רדיו אקטיביות). ממדינות אלה הגיעו כלי הנשק לביצוע פעולות הטרור בצרפת ובבלגיה.
ברית ורשה התפרקה כבר בסוף שנות השמונים, אולם ברית נאט"ו ממשיכה לזלול תקציבים ולפעול כאילו אויב חמוש מתדפק על שערי היבשת, בעוד האיום הקיומי על מדינות אירופה המערבית נמצא בתוכה בין 17.5 מיליון התושבים המוסלמים הנושאים את דרכוניה.
במציאות בה התנועה בתוך אירופה חופשית לחלוטין, וניתן להגיע דרך טורקיה לגבול סוריה תוך שעות ספורות בלבד בלי לעבור אף לא מעבר גבול אחד, להירשם, להזדהות או להצטלם, צריך להתייחס בחשדנות רבה להכרזות ההדדיות של שתי בעלות הברית על מוכנותן לקרב הפיזי או הקיברנטי וליכולתן להתמודד מולו בהצלחה.
הנשיא אובמה אמר ביום ו', כי לארה''ב יש יתרון גדול על פני אירופה. המוסלמים בארה''ב חשים שהם אמריקנים. ישנם חלקים גדולים באירופה שזה לא מצב. 'זהו כנראה האתגר הגדול בפניו אירופה עומדת'-מעוררים דאגה עמוקה . ציטוט המקור: Our biggest advantage is our Muslim populations, they feel themselves to be Americans, There are parts of Europe where that is not the case. That’s probably their biggest challenge.
אובמה התעלם במתכוון מהמידע שמוסרים הפנטגון וסוכנויות הביון האמריקניות לפיו מספר האזרחים האמריקנים שיצא את ארה''ב לסוריה ולעיראק, במטרה להלחם עם אל קעידה ISIS, עולה על 100 איש. במילים אחרות ארצות הברית עומדת בפני בעיית טרור דומה לזו בפניה עומדת אירופה.
מה שמעסיק כיום את כל מומחי הסייבר, חברות אבטחת המידע הגדולות, ההאקרים בעלי הכובע הלבן-White Hat שהם לוחמי הסייבר החיוביים ורוב הבלוגים המקצועיים בתחום האינטרנט, ידוע היטב גם לאובמה וגם לקמרון ובוודאי לממשלות ארה"ב ומדינות מערב אירופה: אפשרות הולכת וגוברת של מתקפת סייבר שתפגע אנושות במרקם החיים האזרחיים על ידי פגיעה בתשתיות קריטיות ותפיל חללים רבים. לדעתם התקפת טרור כזו היא רק עניין של זמן.
בהיעדר יכולת אמתית להתמודד עם הלא נודע, נותר למנהיגי העולם רק לדחוק באזרחיהם להיזהר, להתכונן ולהישמר מפני אסון הסייבר המתקרב מחד ולהעמיד פנים כאילו מאמץ אמתי, נושא פרי מתבצע על ידי ארגוני הביטחון שלהם, מאידך.