כאשר הנשיא אובמה מתקפל בפני האיראנים, מזהירות מוסקבה ופריס את ראש הממשלה בנימין נתניהו שלא לתקוף צבאית את איראן.
המקורות הצבאיים ובוושינגטון של תיקדבקה: ממשל אובמה הודיע ביום ו' 11.9, כי הוא מקבל את ההצעה האיראנית לשיחות בין טהרן, 5 המעצמות, וגרמניה, זאת למרות שהאיראנים הודיעו בצורה ברורה שאיננה משתמעת לשתי פנים, כי הם לא יהיו מוכנים לדון בשיחות האלה בשום אספקט של התוכניות הגרעיניות שלהם.
ההודעה האמריקנית מציגה את העמדה של הממשל, כאילו מדובר במדיניות עקבית של ממשל אובמה, אשר תמיד שם לו למטרה לדבר ישירות עם האיראניים, וכי מדובר בשיחות גישוש עם האיראנים שתתקיימנה עוד לפני פתיחת עצרת האו"ם בסוף ספטמבר, כדי לבדוק מה היא עמדתם הסופית של האיראנים בנושא הגרעיני.
אולם המקורות של תיקדבקה בוושינגטון מדווחים, כי ממשל אובמה מסתמך על הזיכרון הקצר של דעת הקהל.
שיחות כאלה כבר התקיימו, בתקופת הנשיא ג'ורג בוש בין נציגי המעצמות כולל ארצות הברית, ואיראן, בז'נווה ב-19 וב-20 ביולי 2008 בז'נווה, ונסתיימו ללא כל תוצאה. מסביב לשולחן הדיונים ישבו אז פנים מול פנים סגן שרת החוץ האמריקנית דאז וויליאם ברנס William Burns, ומנהל המו"מ הגרעיני דאז האיראני סעיד גאלילי Saeed Jalili, כיום ראש המועצה העליונה האיראנית לביטחון לאומי. ג'אלילי הקשיב בשקט ובנימוס לדבריו של ברנס על התוכנית הגרעינית האיראנית, ולבסוף אמר כי אין לו רשות ממשלתו לדבר על הנושאים האלה. הוא יעביר את דבריו של ברנס לטהרן, ויצפה להוראות ממשלתו. ג'אליל לא חזר אף פעם עם תשובה מטהרן.
המקורות האיראנים של תיקדבקה מדווחים מטהרן, כי זה יהיה בדיוק הקו בו ינקטו האיראנים בסיבוב החדש של שיחות. הם יסרבו לדבר על כל נושא הקשור בתוכניתם הגרעינית, ופשוט יישבו וישתקו.
למרות שממשל אובמה יודע כבר כי זו תהייה צורת התנהגותם ותשובתם של האיראנים הוא ממשיך להעמיד פנים כאילו יש עוד כמה שלבים בטיפול בבעיית הגרעין האיראנית. התשובה האמריקנית מיום ו', גם יוצרת את הרושם כי אם השיחות תכשלנה, אז אפשר יהיה עוד במושב הנוכחי של עצרת האו"ם, להתחיל לדון בהחרפת הסנקציות על איראן.
גם למדיניות זו אין סיכוי, מאחר ומוסקבה ובייג'ין הודיעו כבר השבוע כי הם יתנגדו למהלך כזה.
המקורות הצבאיים והמודיעיניים של תיקדבקה מציינים, כי התפתחויות אלה, המבטיחות לטהרן עוד כמה חודשים, ללא לחץ, שיאפשרו להם להמשיך ולהתקדם בתוכניותיה הגרעיניות הצבאית, מקרבים את הרגע בו ראש הממשלה בנימין נתניהו צריך להכריע סופית האם ישראל תפעל צבאית לבדה נגד איראן. המקורות שלנו מדווחים כי בימים האחרונים התקיימו בירושלים ובתל-אביב התייעצויות קדחתניות בנושא.
זו הסיבה מדוע ראש ממשלת רוסיה ולדמיר פוטין, הזהיר ישירות, ביום ה' 10.9, את ישראל מפני התקפה צבאית על איראן. זו הייתה האזהרה התקיפה ביותר שרוסיה השמיעה עד כה, באוזני ישראל, בנושא האיראני.
בכנס של מומחי חוץ רוסיים אמר פוטין כי מוסקבה מזהירה מפני שימוש בכוח נגד איראן וגם מפני הטלת סנקציות חריפות עליה. לא השימוש בכוח ולא הסנקציות 'יפתרו את הבעיה'. 'אין לי שום מידע', הדגיש פוטין, 'כי לתוכנית הגרעינית האיראנית יש כוונות אחרות מלבד פיתוח כוח גרעיני למטרות שלום'.
המקורות שלנו במוסקבה מדווחיםכי יימשך הלחץ הרוסי על ישראל, וההתבטאויות הרוסיות בנושא האיראני תוחרפנה.
באותו יום פורסמו גם דבריו של הרמטכ"ל הצרפתי גנרל גיאורגלין Gen. Jean-Louis Georgelin, שאמר, כי אופציה צבאית מול איראן איננה אפשרית יותר. הסיבה: איננו יודעים באם אפשר במכה אחת (לחסל את התוכנית הגרעינית האיראנית). ואם נזקק לכמה מכות, המדובר בקטסטרופה.
למרות שהדברים נאמרו לפני חודשיים ביולי, דאגו מקורות צרפתיים להדליף אותם. נשיא צרפת ניקולא סרקוזי מתנגד בחריפות לפעולה צבאית ישראלית נגד איראן.