כאשר הסייבר הופך לחלק מהמלחמה הפוליטית בבחירות, הרסיסים פוגעים באמינותם של צה"ל, השב"כ והמוסד

בסוף השבוע התרחש הבלתי נמנע והגרוע במערכת הבחירות הנוכחית. לוויכוח הפוליטי המר המתנהל השתרבבה שאלת אמינותם של צה"ל, השב"כ ו'מוסד'.

מלבד דובר צה"ל, קשה למצוא היום אנשים רבים בישראל המאמינים לגרסה של צה"ל  שביום ה' 14.3, אנשי תחזוקה טכנית של החמאס שיגרו בטעות את שני הטילים על גוש דן.
שני שרים בכירים בממשלה, חברי הקבינט המדיני-ביטחוני, השר צחי הנגבי בצורה ישירה, והשר יואב גלנט בצורה קצת יותר זהירה, אמרו שהם אינם מאמינים לגרסה זו. 
כלומר במילים אחרות, צה"ל איננו מדווח אמת!
זו טענה חמורה ביותר ביחוד שלאחר הודעה זו של צה"ל הגיעה עוד הודעה שאמרה, כי אם צה"ל היה חושב כי הטילים לא שוגרו בטעות כפי שחמאס טוען, הרי התגובה של צה"ל הייתה פי חמש עוצמתית מהתגובה שבוצעה ביום שישי 15.3 לפנות בוקר, כאשר מטוסי חיל האוויר הישראלי תקף כ-100 מטרות של החמאס.
חבר קבינט שלישי השר נפתלי בנט, הגדיר תקיפות אלה במילה 'פתטיות'.

ביום שישי 15.3 פרסם השב"כ הודעה חריגה, בה נאמר כי ארגון הביון והביטחון הישראלי, לא העביר את המידע על הפריצה האיראנית לטלפון הסלולארי של ראש 'כחול לבן'  הרמטכ"ל לשעבר בני גנץ לידיעתו של ראש הממשלה ושר הביטחון בנימין נתניהו.
היה זה ניסיון לא מוצלח של השב"כ להרחיק את עצמו מפרשה זו.

פועל יוצא מהודעה זה היה למעשה אישור של השב"כ למידע שכבר פורסם, כי זמן קצר לפני התחלת מערכת הבחירות  הגיעו אל בני גנץ שני ראשי אגפים של מוסד המודיעין והביטחון, והזהירו אותו מפני תוצאותיה של פריצה איראנית זו. שני ראשי האגפים העריכו כי אם האיראנים יחליטו להשתמש בחומר ששאבו מהטלפון הדבר יכול לפגוע בדרכו הפוליטית, אולם את ההחלטה כיצד להתייחס לבעיה או לטפל בה הם משאירים בידיו של גנץ.
בשבת הצטרף להכחשת השב"כ גם 'המוסד' הישראלי, אשר תדרך כתבים בכך, כי גם הוא לא תדרך או דיווח לראש הממשלה נתניהו על פרשה זו.
כמובן שקיימת אפשרות שלישית והיא שמישהו ברשות הסייבר הלאומית הפועלת במסגרת משרד ראש הממשלה עליה ממונה ראש הממשלה נתניהו, או מישהו המקורב לרשות זו הוא שהדליף את החומר הזה.
זו כמובן השערה שיכול להיות שאין לה כל בסיס.
אבל מאחר והשב"כ, 'המוסד' וקרוב לוודאי גם רשות הסייבר הלאומית מכחישים ויכחישו כל מעורבות בפרשה, האצבע יכולה להיות מופנית אל שורה ארוכה של חברות ביטחון העוסקות בתחום המלחמה בסייבר.
ייתכן כי אחת מחברות אלה עלו על הפריצה האיראנית הזאת והם שדיווחו עליה לאחד מגופי הביון הישראליים.

בימים האחרונים עברה הפרשה הזו מתחום מלחמת הסייבר אל התחום המלחמה הפוליטית.
עכשיו ישנם כבר גורמים המטילים ספק בהודעות גופי והביטחון הישראלים כי המדובר 'בפריצה איראנית'.
במילים אחרות, גם הודעותיהם של השב"כ ו'המוסד' מוטלות בספק.  

ראשי 'כחול לבן', אליהם הצטרף ראש הממשלה ושר הביטחון לשעבר אהוד ברק טוענים כי בטלפון של בני גנץ לא היה כל מידע רגיש היכול לשמש נשק פוליטי נגדו, וכי המדובר בספין תעמולתי נוסף של נתניהו, המנסה להסב את דעת הציבור מהאשמות בקבלת שוחד והפרת אמונים.
זה רק טבעי שראשי 'כחול לבן' ינסו ל'הרוג' את הסיפור הזה עוד בראשיתו, וינסו להחזיר את האש לכיוון בנימין נתניהו.
אולם כאן יש להם בעיה גדולה:
איש מהם איננו יודע מה יש בטלפון הסלולארי של בני גנץ, ואיש מהם אינו יודע בידי מי עוד 'חוץ מאיראן', המידע הזה ישנו.
גרוע מזה, איש מהם איננו יודע מתי חומר זה עומד להתפרסם ובאיזה צורה.
במילים אחרות, אנו נמצאים רק בתחילתה של הפרשה ואפילו לא באמצע שלה.
 

    

Print Friendly, PDF & Email