כוננות בגדודי 'אל קודס', המיליציות השיעיות העיראקיות וחיזבאללה בסוריה ולבנון עם כניסת הסנקציות האמריקניות על הנפט האיראני

יום אחד בלבד לפני כניסת סנקציות הנפט האמריקניות על איראן, ביום חמישי 2.5, פעולה אשר יכולה להביא להתנגשות צבאית בין ארצות הברית, איראן, ישראל וחיזבאללה, מדווחים המקורות הצבאיים של תיקדבקה על סימנים למצב של כוננות קרבית בקרב כוחות גדודי 'אל קודס' המוצבים בעיראק ובסוריה, בקרב חיזבאללה, ובקרב כוחות המליציות השיעיות העיראקיות המוצבים בסוריה ובמערב עיראק ליד הגבול הסורי-עיראקי.  

המקורות שלנו מדווחים על פינוי מפקדות ובסיסים קבועים כאשר רוב הכוחות, או שהועברו למקומות מסתור שהוכנו מראש, או הוצבו בשטחים רחבים פתוחים, דבר שיקשה על פגיעה בהם.
מלבנון נמסר על הכנות דומות אצל כוחות חיזבאללה. המקורות הצבאיים של תיקדבקה מדווחים, כי רוב מפקדים הוותיקים באזור הדרום-מול ישראל, הוחלפו במפקדים צעירים חדשים, וכי הכוחות נערכו בצורה חדשה בשטח בדרום ומרכז לבנון.  

עוד מדווחים המקורות הצבאיים שלנו בלעדית, כי לקראת כניסת אמברגו הנפט האמריקני לתוקפו נקטה איראן בשני צעדים משמעותיים בתחום טילי הקרע-קרקע.
1. הפיקוד של משמרות המהפכה האיראניים ביטל תכניות קודמות שלנו להציב מערך חדש של טילי קרקע-קרקע במערב עיראק.  מערך זה היה צריך להיות מופעל נגד ישראל, והפעולה שלו הייתה צריכה להיות מתאומת עם מפקדות בסיסי טילי הקרקע-קרקע של חיזבאללה במערב סוריה ובלבנון.

המקורות שלנו מציינים, כי עדיין לא ברורה הסיבה המדויקת לביטול תכנית זו. האם מדובר ברצון לחסוך בכסף, כאשר בקרב הכוחות שורר מצב בו הקצינים והחיילים האיראניים, הסוריים ושל חיזבאללה מקבלים רק חלק קטן של משכורותיהם, או מדובר בהתנגדות של ממשלת בגדאד להקמת בסיסים איראנים במערב עיראק, התפתחות שיכולה לגרור פעולות צבאיות אמריקניות וישראליות נגד טריטוריה עיראקית.

2. התפתחות שניה עליה מדווחים המקורות הצבאיים שלנו בלעדית היא, שהאיראנים הפסיקו באחרונה את משלוחי חלקי הטילים לכוחות ההוטים בתימן, דבר המגביל את יכולתם של ההוטים לייצר טילים חדשים ולציידם במערכות ניווט מדויקות.

הפסקת משלוחי חלקי הטילים האיראנים להוטים היא  בשורה והקלה משמעותית לסעודיה, מאחר וההוטים  יעמדו בפני הצורך לצמצם את שיגור טילי הקרקע-קרקע שלהם לעבר ערים מרכזיות בסעודיה, כולל הבירה ריאד, מתוך רצון לשמור את הטילים הנמצאים ברשותם  לקרבות המכריעים שעוד יתחוללו במלחמה זו.   המקורות שלנו מציינים, כי גם הסיבה למהלך האיראני הזה בתימן איננו ברור. 
הערכה אחת אומרת, כי אין עכשיו לאיראן  מספיק אמצעים כספיים גם להיערך לקראת התמודדות צבאית עם ארצות הברית וישראל, וגם להמשיך ולתמוך במיליציות כמו ההוטים בתימן.
ההערכה שנייה, פחות אופטימית אומרת, כי איראן זקוקה עתה בעצמה ועבור חיזבאללה, לחלקי טילים אלה, כחלק מההערכות הצבאית שלה לקראת התנגשות צבאית בסוריה ולבנון.   

Print Friendly, PDF & Email