כוננות ביטחונית עם פתיחת שיחות שארם-א-שייח'. חשש לפיגועים בירושלים עם בואה של קלינטון

המקורות הצבאיים של תיקדבקה: כוננות מפני פיגועים בישראל, והפגזות טילי 'גראד' מהרצועה, הוכרזה ביום ג' בבוקר 14.9, בצה"ל, המשטרה, ושירותי הביטחון, לאחר שכוחות הביטחון הישראלים והפלסטינים נכשלו לתפוס עד עתה את חוליות החמס שביצעו את הפיגועים ב-30.8 בהר חברון, וב-1.9 בצומת רימונים, בהם נרצחו 4 ישראליים, ולאחר שהתברר, כי ביום ה' 9.9, החמס ירה על שדרות טיל 'גראד' שהתפוצץ ליד אחד הקיבוצים שאזור שער הנגב.
שרידים של הטיל נמצאו ביום ב' 13.9.
החשש הכבד הוא בעיקר,מפני פיגועים באזורי ירושלים ורמאללה, במטרות ישראליות ופלסטיניות, עם הגיעה של שרת החוץ האמריקנית הילארי קלינטון ביום ג' אחה"צ לירושלים, מיד לאחר סיום שיחות שארם-א-שייח', כדי לקיים פגישת נוספת בינה, נתניהו, ואבו מאזן.
בין השאר נלקחת האפשרות כי החמס ינסה להוציא לפועל בפעם הראשונה ירי של טיל או טילים מהגדה המערבית לעבר ירושלים או לעבר עיר ישראלית בגדה המערבית, או בתוך ישראל עצמה.
המקורות ללוחמת טרור של תיקדבקה מציינים, כי למרות דבריו של השר לביטחון הפנים יצחק אהרונוביץ', עוד בשבוע שעבר, כי קרובה תפיסתם של מבצעי הפיגועים בהם נרצחו עד כה 4 ישראליים, והפרסומים של כוחות הפלסטינים כי הם עצרו חשודים בביצוע הפיגועים, עדיין אין התקדמות בחקירה, וחוליות החמס ממשיכות להסתובב בשטח. קצין ישראלי בכיר הגדיר ביום ג' בבוקר את הפרסומים והתיאורים על פעולת הכוחות הפלסטינים נגד חוליות הטרור, 'כאגדות אשר אין להן כל קשר למציאות המתרחשת בשטח'. הקצין אמר, כי עצם העובדה שבשטח הפלסטיני פעולות חוליות חמס, מצביעה על כך כי כוחות הביטחון הפלסטינים עדיין אינם מסוגלים להתמודד עם איומי טרור ממשיים.
את המרדף הישראלי אחר חוליות המחבלים, הגדיר הקצין, כמאמץ קשה ביותר, מאחר ומדובר בחוליות שאינן מוכרות, ונראה כי לפחות חלק מחבריהן חדרו לגדה המערבית מלבנון ומסוריה. המקורות הצבאיים של תיקדבקה מדווחים, כי מצב הכוננות הוכרז בכל 6 החטיבות המרביות של צה"ל בגדה המערבית, ובקרב כוחות צה"ל מסביב לרצועת עזה.
במקביל תתקיים ביום ג' בשארם-א-שייח' ובירושלים המשך ה'שיחות ישירות', כאשר כל המשתתפים בה, האמריקנים, הישראליים, המצרים, והפלסטינים יודעים את סופה: הצהרת כוונות עמומה בבעיות הליבה של הסכסוך הישראלי-פלסטיני, אתה אובמה, נתניהו, ואבו מאזן, יוכלו לחיות ולהציג 'כהישג אישי', ואשר תפורסם, באם תושג, בספטמבר או אוקטובר 2011, כלומר בסתיו הבא.
הנשיא באראק אובמה יכול להציג הצהרה זו, כהתקדמות גדולה לקראת פתרון הסכסוך, אולם התקדמות שביצועה יידחה לשנים הבאות, כלומר, לאחר שהנשיא אובמה כבר לא יהיה בבית הלבן.
נתניהו יוכל לטעון, כי הוא השיג התקדמות בתהליך השלום, מבלי לוותר על הנקודות המדיניות והביטחוניות החשובות לישראל. אבו מאזן יוכל לנופף במסמך, כמי שהשיג לפלסטינים את תמיכתה הרשמית של וושינגטון בדרישות הטריטוריאליות שלהם.
בינתיים, המשברים בשיחות, שכבר מתחוללים השבוע, כמו האיומים של אבו מאזן לפרוש מהשיחות באם ישראל תחדש את הבנייה בהתנחלויות בסוף ספטמבר, משמשים היטב את משתתפי 'השיחות הישירות', כמהלכים טקטיים אישיים בפוליטיקה הפנימית האמריקנית, הישראלית, והפלסטינית.
מאוחר יותר דיווחנו: השיחות בין קלינטון, נתניהו, ואבו מאזן בשארם-א-שייח' הסתיימו ביום ג' לאחר שעה ו-40 דקות. הוחלט להמשיך בשיחות בימים הקרובים בצוותים ישראלים ופלסטינים.
ג'ורג מיטשל, השליח האמריקני למזרח התיכון אמר, כי אנחנו (האמריקנים) חושבים שיש הגיון בהארכת הקפאת הבנייה. זה נושא פוליטי רגיש בישראל. ביקשנו גם מאבו מאזן לעשות צעדים כדי לקדם את השיחות. במילים אחרות, לא הושגה שום הסכמה בשיחות מלבד להמשיך בהן.

Print Friendly, PDF & Email