כחלק מההכנות למלחמה, והתרגיל האמריקני-ישראלי, שיגרה ישראל את לוויין הריגול 'אופק 7'.

המקורות הצבאיים של תיקדבקה: ישראל שיגרה לפנות בוקר ( יום שני 11.6), בהצלחה את לוויין הביון 'אופק 7' לחלל ממתקן השיגור בפלמחים. הלוויין ששוגר מערבה מעל הים התיכון נכנס בהצלחה לחלל ואפשר יהיה לקבל ממנו תמונות ראשונות שיצלם בתוך 48 עד 72 שעות, כלומר ביום רביעי או שישי לפנות בוקר. רק אז יתברר אם מערכות הצילום ואיסוף החומר של הלוויין פועלות כהלכה, ואם אכן כל מערכות הלוויין פועלות. הלוויין שוגר באמצעות הטיל בן 3 השלבים 'שביט', המופעל על ידי דלק מוצק. למרות המאמצים הישראליים והאמריקנים להציג את התמרון האווירי הנערך עתה בהשתתפות חיל האוויר הישראלי והאמריקני כתמרון שגרתי שאיננו קשור להכנות לפעולה צבאית נגד איראן, הרי ששיגור הלוויין בוצע כחלק מהתרגיל האווירי. כלומר, ישראל בצעה בפעם הראשונה שיגור של לוויין בתנאי מלחמה. יכולת שיגור כזו נמצאת רק בידיהן של ארה"ב ורוסיה. השיגור נערך כחלק מההכנות שוושינגטון וירושלים עורכות לקראת אפשרות של מלחמה מזרח תיכונית כוללת. עוד מדווחים המקורות הצבאיים של תיקדבקה, כי שיגור 'אופק 7' לו ניתן פרסום פומבי, הוא לא השיגור היחיד שישראל בצעה בחודשים האחרונים. בתחילת השנה בחודשים פברואר ומרס, בצעה ישראל 3 שיגורים מוצלחים אחרים של מערכות שהפרטים עליהן חסויים. לא רק ארה"ב וישראל עורכות הכנות קדחתניות למלחמה. הרוסים שגרו בשבוע שעבר לוויין ריגול צבאי חדש מדגם 'קוסמוס' המיועד לכסות את המזרח התיכון כולל ישראל, המפרץ הפרסי, כולל איראן.
שיגורו של 'אופק 7' הוא עבור ישראל בעל חשיבות אסטרטגית מכרעת בהכנותיה לקראת מלחמה. עד עתה, בגלל כשלון השיגור של 'אופק 6', היה לישראל רק לוויין אחד מיושן, 'אופק 5' אשר יכול היה לאסוף נתונים ממסלול טיסה נמוך low Earth orbit .
איסוף נתונים מגבהים אלה מאזורים ספציפיים אליהם הלוויין מופנה, הוא תנאי הכרחי היום לניהולה של מלחמה בהיקפים כמו מלחמה נגד איראן וסוריה.
אם המלחמה הייתה פורצת לפני שיגורו של 'אופק 7' ישראל הייתה מוצאת את עצמה במצב של נחיתות צבאית ומודיעינית. לכן הצלחת השיגור של 'אופק 7' היה בבחינת הכרח אסטרטגי של ישראל. גם להצלחת פעולתו של טיל 'השביט', ישנה חשיבות אסטרטגית גדולה. הפעולה המוצלחת של כל 3 שלבי הטיל, הפגינה כלפי האיראנים כי לישראל ישנם טילים בעלי 3 שלבים המונעים על ידי דלק מוצק, והפועלים בצורה חלקה ללא דופי. כלומר הטילים הישראליים יכולים לפגוע בכל נקודה ברחבי איראן. זו נקודה חשובה ביותר, מאחר וכשלון הטיל, פירושו היה לא רק אובדן הלוויין, כפי שקרה ב'אופק 6', אלא גם העברת מסר לאיראנים, כי ישראל איננה יכולה לסמוך על הטילים שלה בעת מלחמה.
המצב המתוח באזור, ואיומי הטילים מצד אירן סוריה, החישו בהרבה את זרימת התקציבים ואת קצב בניית הלוויינים הישראלים. בשלבים מתקדמים מאוד של בנייה נמצאים הלוויינים 'טקסאר' TechSAR, שהוא לוויין מכ"ם מתקדם, 'אופק 8', ולוויין שלא ניתן לו עדיין שם והוא ממכונה לעת עתה Ofeq-Next. 'אופק הבא'. המקורות שלנו מוסרים כי בימים אלה נערכים הדיונים האחרונים בין מערכת הביטחון והחברה האמריקנית 'ספייסקום' Spacecom, שמטרתם להוסיף ללווייני התקשורות הישראלים 'עמוס 3' ו- 'עמוס 4' יכולות צבאיות.

Print Friendly, PDF & Email