ככל שתוחמר המלחמה בסוריה ותתקרב המלחמה עם איראן, יתגברו הפיגועים נגד ישראל
איראן, סוריה וחיזבאללה, קבלו החלטה אסטרטגית לא רק להגביר את פיגועי הטרור נגד מטרות ישראליות, אלא גם להעלות את רשימת המטרות ממטרות 'מקומיות' למטרות 'אסטרטגיות' ככל שתוחמר המלחמה בסוריה, ומועד המלחמה עם איראן יתקרב, כך מוסרים המקורות המודיעיניים וללוחמת טרור של תיקדבקה.
הפיגוע ביום ד' 18.7 באוטובוס התיירים הישראלי בבורגאס שבבולגריה, נחשבת בעיני המתכננים האיראניים, למרות 'ההצלחה' להרוג לפחות 6, ולפצוע למעלה מ-30 ישראליים, מטרה 'מקומית'. פגיעה במטוס ישראלי, כפי שעמדה להתרחש בשבוע שעבר בלימסול בקפריסין, נחשבת מטרה 'אסטרטגית'. מטרות ישראליות אסטרטגיות אחרות נחשבות שגרירויות ישראל, אישיים ישראלים מרכזיים ביטחוניים, פוליטיים ועסקיים, ושדות הנפט והגז הישראליים בים התיכון.
היה זה רק מקרה שביום אחד, בהפרש של כמה שעות אירעו שני פיגועים.
הפיגוע בדמשק, בו חוסלה מחצית מהצמרת הביטחונית הסורית אשר ניהלה את דיכוי המרד נגד נשיא סוריה בשאר אסד, והפיגוע בבולגריה של אוטובוס התיירים הישראלי. אולם המקריות הזו מצביעה על התקופה החדשה של פיגועי טרור מחמירים והולכים אליה לא רק ישראל נכנסת, אלא גם ארצות הברית וכל המזרח התיכון.
ביום חמישי 19.7 לפנות בוקר כבר היה ברור לנשיא ארה''ב באראק אובמה, ולראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו ששוחחו בטלפון על המצב בסוריה ועל הפיגוע בבולגריה, כי טהרן ודמשק החליטו להגיב על חיסול הצמרת הסורית בימים הקרובים.
המידע שהיה חסר מהדיווחים ביום ד' על הפיגוע בדמשק היה, שמיד לאחריו התכנסה הצמרת האיראנית בראשותו של מנהיג איראן האייטוללה עלי חמנאי לישיבת חירום שנמשכה כמעט כל היום, וכאשר במהלכה התקיימו כמה שיחות טלפון בין בכירים איראניים לבין נשיא סוריה בשאר אסד. התוכן של שיחות טלפון אלה שהגיעו לאובמה ולנתניהו, הראו בבירור לאיזה כיוון האירועים בימים הקרובים עומדים לקבל.
ההסכמה בין אובמה לבין נתניהו, כי וושינגטון וירושלים תשתפנה פעולה בחקירת הפיגוע בישראלים בבולגריה, היא ז'רגון דיפלומטי מקובל, האומר כי אובמה ונתניהו הסכימו בשלב זה, כי ישראל לא תגיב על הפיגוע בפעולה נגד מטרה איראנית, או של חיזבאללה, כדי שלא להחמיר את המצב באזור. זאת בניגוד לדבריו של נתניהו שהבטיח בהודעה שפרסם ביום ד' שאמרה, כי 'ישראל תגיב בעוצמה'.
אצל נתניהו המילים, 'עוצמה', 'חריפות', 'נפעל בנחישות', 'לא נאפשר', 'לא נסבול', הפכו במשך שלוש שנות שלטונו לסימן היכר הידוע גם לישראלים, אבל גם לאויביה של ישראל, אשר פירושו הוא, כי ישראל איננה עומדת לפעול.
עם מדיניות פסיבית כזו, הבעיה המרכזית העומדת לפני נתניהו היא, כיצד לנהוג בימים הקרובים, כאשר ואם יתרחשו פיגועים אסטרטגיים עליהם המידע המודיעיני מצביע. שיחת טלפון עם אובמה, לא תעזור אז לעצור את התוכניות האיראניות, הסוריות, ושל חיזבאללה.
מאז אמצע 2006, כאשר פרצה מלחמת לבנון השנייה, נמצא מנהיג חיזבאללה חסן נסראללה תמיד במלחמת התעמולה נגד ארצות הברית וישראל, צעד אחד או שניים, לפני המנהיגים האמריקנים והישראליים.
זו היא הסיבה מדוע הוא הרשה לעצמו ביום ד', כמה שעות לאחר הפיגועים בדמשק ובבורגאס לומר, 'כי אנו יודעים מה תהייה המכה הראשונה שלכם, (כלומר, באיזה צורה ודרך ישראל תתקוף ראשונה את חיזבאללה), ולכן, אנו מבטיחים לכם הפתעה גדולה', We know what your first strike will be and we promise you a big surprise . במילים אחרות, זה לא רק היה איום שנועד לשתק ולהפחיד את ישראל, אלא זה גם היה איתות ברור לוושינגטון האומר, שכל מי שינסה להגיע לבונקר שלו בביירות, כפי שהגיע אל הצמרת הסורית בדמשק, גם לו צפויה הפתעה גדולה.
הזיכרון של הפגיעה הקשה בספינת הטילים אח''י חנית' INS Hanit , בדיוק לפני שש שנים, ב-14 ביולי 2006, בטיל ים איראני מדגם C-802 עדיין טרייה בזיכרון הלאומי-מודיעיני-ביטחוני הישראלי.