לאחר המשבר עם ארה"ב קוראת טורקיה לחידוש הציר הטורקי, רוסי, איראני בסוריה. גם מוסקבה מתנגדת לכניסת הטורקים לאזורים הכורדיים
שר החוץ הטורקי מוולוט צ'אווסוגלו Mevlut Cavusoglu קרא, ביום ד' 9.1, להקים מחדש את הציר הרוסי-טורקי-איראני בסוריה, בגלל מה שהוא הגדיר 'מספר הקשיים לפניהם ארצות הברית עומדת במהלך נסיגת כוחותיה מסוריה, the United States has been facing several difficulties amid the process of withdrawing troops from Syria.
שר החוץ הטורקי הוסיף ואמר, כי שלוש המדינות האלה צריכות לשתף פעולה, 'כדי שהפעולה נגד הטרוריסטים תסתום את התהום' fill the void, שהמהלך האמריקני יצר בסוריה.
במקביל, מקורות טורקיים אמרו ביום ד' באנקרה, כי נשיא טורקיה ראסיפ טאייפ ארדואן ייצא בימים הקרובים למוסקבה, כדי להיפגש עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין ולדון אתו בנושא.
מוסקבה לא הגיבה על הודעות טורקיות אלה.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מציינים, כי מלבד הרצון הטורקי ליצור רושם שהמדיניות האנטי-אמריקנית, אותה הנשיא ארדואן הביא השבוע לשיאים חדשים, עם סירובו לקבל את המשלחת האמריקנית שבראשה עמד היועץ לביטחון לאומי ג'ון בולטון, היא מהלך מתוכנן אשר יצור את התנאים למתקפה טורקית על האזורים בצפון ומזרח סוריה, בהם הכורדים שולטים, גם המדיניות הזו תוביל את ארדואן ואת טורקיה למבוי סתום.
גם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, כמו נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ לא יסכים לכניסתם הכוחות הטורקיים לאזורים הכורדיים.
פוטין רוצה לראות את הכוחות הרוסיים והסוריים נכנסים לאזור אלה, כאשר הם מבטיחים לכורדים, במטרה להימנע ממלחמה אתם, שלטון עצמאי אוטונומי, שיהיה כפוף לשלטונו של נשיא סוריה באשר אסד בדמשק. כמו לאמריקנים, כך לרוסים, אין שום שאיפה לראות את הטורקים שולטים בצפון ובמזרח סוריה, כאשר כוחותיהם ערוכים על גבול סוריה-עיראק.
כבר לפני שבועיים, בשבוע האחרון של חודש דצמבר, הגיע למוסקבה משלחת טורקית רמת דרג שבראשה עמדו שר ההגנה הטורקי הגנרל הוסלי אקאר Akar, וראש מוסד הביון הטורקי ה-MIT חאקן פידאן, במטרה לשכנע את הצמרות המדיניות והצבאיות הרוסיות, לאפשר לכוחות הטורקיים לפעול בצפון ובמזרח סוריה, ואף להבטיח חופש פעולה לחיל האוויר הטורקי באזורים אלה. אולם המשלחת הטורקית נתקלה בסירוב רוסי מוחלט. הרוסים הזהירו את הטורקים כי הם יפעלו במטוסים ובטילי נ"מ נגד המטוסים הטורקיים אשר ינסו לתקוף את הכורדים ולא יהססו מלפגוע בהם.
המקורות של תיקדבקה מציינים, כי כל העמדות הרוסיות האלה, אינם מבטיחות כי הרוסים ידחו על הסף גם את ההצעה הטורקית לחדש את המהלכים המדיניים בסוריה כאשר משתתפים בהם הרוסים, הטורקיים והאיראניים.
במילים אחרות, טורקיה מוצאת את עצמה בסוריה כשהיא לכודה בין העמדות הזהות של וושינגטון ומוסקבה, הנחושות למנוע ממנה כל התקדמות לעבר האזורים אותם הכוחות האמריקנים יפנו בשבועות הקרובים.