לאחר שנכשלה לקבל את טילי ה-S-300 הרוסיים, מתחילה איראן בתרגיל להגנת המתקנים הגרעיניים, 'מגני השמים 2', מפני התקפת מטוסים וטילים, כאשר אין בידיה אמצעים להגן עליהם
המקורות הצבאיים של תיקדבקה: לאחר שבשבועיים האחרונים מסע הלחץ והאיומים הפומביים האיראנים על מוסקבה, מצד אישים פוליטיים וצבאיים בכירים, שדרשו כי הרוסים ימלאו את ההסכם שחתמו לאספקת טילי S-300 נכשל, לא נותר לאיראן להתחיל (ביום א' 22.11) בתרגיל הגנה אנטי אווירית ענק Modafean-e (Defenders)Aseman-e-Velayat 2' מסביב למתקנים הגרעיניים שלה.
זה לא היה מקרה שגנרל אחמד מיגאני Brigadier General Ahmad Mighani, מםקד חיל האוויר האיראני שהודיע בשבת (21.11) על התרגיל הקדיש את רוב דבריו לנושא טילי ה-S-300 שרוסיה מסרבת לשלוח אותם. המקורות הצבאיים של תיקדבקה מציינים, כי בלי מערכת טילי יירוט מתקדמים זו, אין בידי איראן יכולת ממשית להגן על המתקנים הגרעיניים שלה מפני מטוסים וטילים אמריקנים וישראליים.
מומחה צבאי מערבי אומר, כי מלבד מערכת נ"מ אחת, והיא טיל היירוט הרוסי לטווחים קצרים ה-TOR-M 1, כל מערכות ההגנה האנטי אוויריות האיראניות הן מיושנות ואינן מסוגלות לעמוד לא בפני מטוסי החמקן האמריקנים, או מטוסי חיל האוויר הישראלי ויכולת השיבוש האלקטרונית שלהם. דבר זה הוכח כבר לפני שנתיים בפשיטת מטוסי חיל האוויר הישראליים על הכור הגרעיני הסורי-איראני-צפון קוריאני בדיר א-זור בצפון סוריה.
לאיראן אין גם חיל אוויר המסוגל להתמודד עם חיילות האוויר של ארצות הברית, או של ישראל.
מאז התקווה היחידה האיראנית לשדרג את ההגנה האנטי אווירית שלהם הייתה קבלת סוללות טילי ה-S-300. זו הסיבה מדוע שכל מה שהיה לגנרל אחמד מיגאני לומר, מלבד דברי ההתרברבות שאין להם כל בסיס, שאיראן תוכל לייצר טילי נ"מ כאלה בעצמה, היה המשפט האומר, 'כי התרגיל האנטי אווירי יערך במטרה להגן על המתקנים הגרעיניים האיראניים, וכי מטרתו להבטיח הגנה טובה יותר למתקנים האלה'. ציטוט המקור: This week's air defense maneuvers will be held with the intention of protecting the country's nuclear facilities. The defense drills would "ensure better protection" for these facilities. בכיר איראני אחר ממשמרות המהפכה אמר, כי אם ישראל תתקוף את איראן יתפוצצו טילים איראנים בלב תל-אביב.
התרגיל האיראני יתנהל ברוב שטחי איראן במערבה ובדרומה, שהם האזורים, שלפי הערכות האיראניות האמריקנים וישראל יתקפו אותה, והוא ישתרע על שטח ענק של 600.000 קמ"ר. כאשר חיל האוויר האיראני ממלא את תפקיד חילות האוויר התוקפים את איראן.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מדווחים כי בגלל המציאות הזו, נאלצן המתכננים הצבאיים האיראניים לבסס את ההגנה על המתקנים הגרעיניים שלהם ב-4 דרכים אחרות:
1. להעביר את כל המתקנים הגרעינים הרגישים שרק אפשר למתקנים תת-קרקעיים סודיים. בין שאר המתקנים שכבר הועברו רוב המתקנים והמעבדות העוסקות בפיתוח נשק גרעיני וטילים.
2. הקמת מתקני דמה, ליד המתקנים האמיתיים, במטרה שיטעו את המטוסים והטילים התוקפים.
3. ההגנה האנטי אווירית היעילה ביותר של איראן, היא יכולת שיגור הטילים הבליסטיים שלה, והטילים המצויים בידי בעלי בריתה במזרח התיכון, סוריה, חיזבאללה, והחמס. מסיבה זו, איראן לא תתרכז בשלבים הראשונים של מלחמה באם תפרוץ, בפגיעה בריכוזי האוכלוסין הישראליים, כפי שמפקד חיל האוויר אמר בשבת, אלא בהתקפה על בסיסי חיל האוויר, הטילים, המכ"ם הישראלים, והבסיסים הצבאיים האמריקנים הנמצאים בישראל. המטרה: לשתק את שדות התעופה הישראליים, כדי שלא יהיה למטוסים מהיכן להמריא ולהיכן לחזור, ולפגוע קשה בבסיסי שיגור הטילים.
4. התרגיל האנטי אווירי האיראני הוא למעשה תשובה לתרגיל יירוט הטילים הגדול שארצות הברית וישראל ערכו בתחילת חודש נובמבר 10 Juniper Cobra. ראשי צבא איראן, אשר התחייבו, כי לא ישאירו שום צעד צבאי שייערך במזרח התיכון אם על ידי האמריקנים או על ידי ישראל, ללא תגובה צבאית איראנית, נאלצים להתחיל בתרגיל דומה, בשעה שהם יודעים כי הוא יחשוף רק את החוליה החלשה שלהם בהגנת איראן.
אפילו אם האיראניים ירכזו את כל האמצעים האנטי אוויריים העומדים לרשותם, מסביב לאתריהם הגרעיניים העיקריים, כמו מתקני העשרת האורניום בנטאנז, מפעלי ייצור הדלק הגרעיני באיספאהן, המתקנים הגרעיניים בצפון טהרן, הכורים הגרעיניים הצבאיים ההולכים ונבנים באראק, והכור הגרעיני שלחוף המפרץ הפרסי מול מיצרי הורמוז, הם לא יוכלו למנוע פגיעה קשה בהם.