למרות ההפצצות קדאפי עדיין בשלטון. מוסקבה קושרת את המלחמה בלוב להתקוממות בסוריה
מחיר המלחמה בלוב עולה כל הזמן ומתחיל להכביד על תקציבי ההגנה והתקציבים השוטפים של ארצות הברית, בריטניה, וצרפת, שלוש מדינות המצויות במשבר כלכלי חריף. זו הסיבה מדוע וושינגטון, לונדון ופריס, עומדות להתחיל להשתמש למימון המלחמה בכספים של שלטון מועמר קדאפי המוקפאים אצלם ואשר נאמדים בלמעלה מ-45 מיליארד דולר. בארצות הברית בלבד נאמדים כספים אלא ב-34 מיליארד דולר.
כלפי חוץ מציגות שלושת מעצמות המערב כוונה זו כדרך לעזור לאוכלוסיית לוב, בייחוד זו הנמצאת תחת השלטון של המורדים בקדאפי, אולם הפעולות הצבאיות של נאט''ו, כולל ההפצצות הבלתי פוסקות על טריפולי אשר הן לבדן עולות כ-25 מיליון דולר ליום, מוגדרות גם כעזרה לאוכלוסיית לוב נגד קדאפי.
בהודעה שפרסם ביום ה' 9.6 בבוקר( עדיין יום ד' 8.6 לפי שעון ארה''ב) אמר יו''ר וועדת הבנקאות של הסנט האמריקני טים ג'ונסון Tim Johnson, כי לאוכלוסיה בלוב אין בגלל המלחמה אוכל לשים על השולחן, The ongoing violence in Libya has disrupted the economy and left far too many innocent Libyan citizens struggling to simply put food on the table.
המקורות הצבאיים והמודיעיניים של תיקדבקה מציינים כי הבעיה הכספית של מימון המלחמה היא הוכחה נוספת לכך כי מעצמות המערב נכנסו למלחמה בחודש מרס השנה כאשר הן אינן מעריכות נכון את כוחו הפיננסי, הצבאי, והפוליטי של מועמר קדאפי, וזו היא הסיבה העיקרית מדוע הן אינן מצליחות להביא להורדתו מהשלטון, 4 חודשים לאחר שהמלחמה החלה, כאשר עתה מדברים בבירות המערביות ובנאט''ו על התרחבות המלחמה עד לסוף 2011, או אפילו תחילת 2012.
המקורות המודיעיניים של תיקדבקה דיווחו עוד במרס, כי את רוב הונו, הנאמד בקרוב ל-1 טריליון דולר, קדאפי מחזיק אצלו במזומנים, במקום מסתור תת-קרקעיים במדבר הלובי. אולם מתכנני המלחמה בעיקר בלונדון ובפריס, לא רצו לקחת עובדה זו בחשבון, משום שהם היו בטוחים כי קדאפי יופל מהשלטון תוך כמה ימים, או שבועות, והכסף הזה ימשמש להקמתה של מדינה לובית חדשה. אולם תחזית זו לא התממשה.
גם כיום אין לקדאפי, שהוא נמצא תחת לחץ ההפצצות של נאט''ו, כל בעיה להמשיך ולממן את המלחמה, בעוד שלמערב יש בעיה כזו.
גם העובדה שראשי השבטים הלוביים שבשטחם הכספים האלה מוחבאים ממשיכים בנאמנותם לקדאפי, וממשיכים לשמור על הכספים, מאחר והם גם משמשים מקור ההכנסה העיקרי שלהם ושל שלטונם בשבטים, הופכת את בעיית מימון המלחמה עבור המערב לאחת הבעיות העיקריות של המשך המלחמה.
נאט''ו ניסה להפגין ביום ד' 8.6 בשתי דרכים כי הוא מחריף את המלחמה נגד מועמר קדאפי.
מטוסי נאט''ו המשיכו את הפצצה הכבדה אותה התחילו עוד ביום ג' על המתחם השלטוני בטריפולי באב אל עזיזייאה Bab al Aziza, ועל מתקני שלטון אחרים בטריפולי. הבעיה עם הפצצה מרשימה זו בה בוצעו יותר מ-80 תקיפות במשך 24 שעות, שהפצצות אלה פגעו במבנים ובונקרים ריקים. מי שנהרג, או נפצע היו שומרים ואזרחים לוביים שעברו במקרה במקום. המטרה של ההפצצות להביא להתמרדות בכוחות הצבא שנשארו נאמנים לקדאפי, או בקרב למעלה מ-3 מיליון תושבי טריפולי, עדיין לא הושגה.
הפצצה מסיבית זו הייתה הקדמה לפגישת שרי ההגנה של נאט''ו שהתכנסו ביום ד' לדון בהמשך המלחמה בלוב. אולם בעוד מזכיר נאט''ו אנדרס פוג ראסמוסאן Anders Fogh Rasmussen, מדבר על הגדלת המאמץ הצבאי נגד לוב, ועל כך כי מדינות נאט''ו צריכות להעמיד משאבים ויכולות צבאיות גדולות יותר למלחמה, הפגישה נסתיימה בהחלטה פושרת המראה על כך כי רוב 28 מדינות נאט''ו אינן מתכוננות להיענות לקריאה זו.
אף מדינה אחת לא הייתה מוכנה להודיע כי היא תצטרף לשמונה המדינות של נאט''ו ובראשן בריטניה, צרפת, ואיטליה, המשתתפות בפעולה האווירית נגד כוחותיו של קדאפי.
לעומת זאת שבדיה הודיעה כי היא תפחית את מעורבותה הצבאית במלחמה,ספרד הודיעה כי לא תגביר את המעורבות הצבאית שלה בלוב, ואילו גרמניה הודיעה כי היא מקווה שמלחמה זו תסתיים במהרה.
דיפלומטים שהשתתפו בישיבה הסגורה של שרי ההגנה של נאט''ו, אמרו לאחריה כי שר ההגנה האמריקני רוברט גייטס, נקט בצעד בלתי רגיל, אשר הצביעה על חוסר סבלנותה ההולך וגובר של וושינגטון כלפי המלחמה המתמשכת וחוסר רצונן של מדינות נאט''ו לקחת חלק בה.
גייטס נקב בשמותיהן של חמש מדינות שוושינגטון הייתה רוצה לראות כי הן מעמידות לרשות המלחמה בקדאפי כוחות ומשאבים גדולים יותר. המדינות הן: גרמניה,פולין, טורקיה, הולנד, וספרד. אולם שרי ההגנה של מדינות אלה דחו על הסף את הפנייה האמריקנית הזו.
הדיפלומטים שהשתתפו בישיבה אמרו עוד כי כמה שרי הגנה דיברו בישיבה בגלוי על 'סימנים של עייפות' certain fatigue שניכרים אצל שמונה מדינות נאט''ו המשתתפות בהתקפות על כוחות קדאפי.
מצב הרוח הפסימי הזה שרר בבריסל, יעבור ביום ה' 9.6 לאבו דאבי שם יתכנסו שרי החוץ של הקואליציה הנלחמת נגד קדאפי, בראשותה של שרת החוץ האמריקנית הילארי קלינטון. בעוד רוב המשתתפים ישמיעו הצהרות של תמיכה במורדים בלוב, התמיכה הממשית הצבאית והכספית שהם יהיו מוכנים להעמיד למטרה זו יהיו מצומצמים בלבד. גם הניסיונות להרחיב את הקואליציה על ידי הזמנתה של מצרים להצטרף אליה לא יועילו הרבה משום שקהיר שקועה עתה בבעיות פנים וכלכלה קשות, ועד עתה היא עמדה בהצלחה מול הלחצים הכבדים שהופעלו עליה להצטרף למלחמה נגד קדאפי.
עם זאת, מדווחים המקורות הצבאיים של תיקדבקה, ניכרת השבוע החמרה במצבו הצבאי והמדיני של מועמר קדאפי. ההפצצות של נאט''ו פוגעות בחלק מהציוד הצבאי והלוגיסטי של צבאותיו, בעוד שרוסיה וגם מדינות האיחוד האפריקאי שעד עתה תמכו בהישארותו בשלטון, אומרות עתה בפומבי כי עליו לרדת מהשלטון, והן מנסות למצוא דרכים מדיניות להביא לכך.
אבל המדיניות הרוסית איננה כה פשוטה. מוסקבה נחושה להוכיח למערב כי הוא איננו יכול להחליט על דעת עצמו, ללא אישור של האו''ם, להפציץ ולתקוף בירות ערביות כמו טריפולי.
ביום ה' הודיעה רוסיה סופית כי היא תתנגד לכל נוסח החלטה של מועצת הביטחון נגד דיכוי המתקוממים בסוריה, וכי עמדה זו ננקטת בעיקר בגלל ההפצצות המערביות בלוב. רוסיה הודיעה גם כי תתנגד לכל החלטה נגד סוריה של הוועדה לאנרגיה גרעינית ה-IAEA.