לפחות 10 הרוגים ו-29 פצועים במתקפת ISIS בירדן


( כוחות מיוחדים ירדניים בכרך בעת התקפת הטרור ביום א' 18.12. )
מקורות מודיעין העוקבים אחר המצב במתקפת הטרור ביום א' בעיר כרך בדרום ירדן מדווחים, כי ההתקפה עדיין לא הסתיימה, וכי קבוצה של חמושים אנשי ארגון הטרור מחזיקים עדיין במספר לא ידוע של בני ערובה.
למרות ששלטונות ירדן הודיעו, כי הם הסתערו והשתלטו על המצודה הצלבנית שם החמושים  החזיקו בני ערובה, מוסרים המקורות המודיעיניים, כי לא כל חלקי המצודה נמצאים תחת שליטתם של כוחות הביטחון הירדניים. ידוע על לפחות קבוצה אחת של אנשי ISIS המתבצרים בכמה מהמחילות העתיקות של המצודה כאשר הם מחזיקים במספר לא ידוע של בני ערובה.
המקורות ללוחמת הטרור של תיקדבקה מדווחים, כי התקפת הטרור היא הרבה יותר נרחבת מאשר שיערו בתחילה, והיא בוצעה בעת ובעונה אחת לא רק בעיר כרך, אלא גם בכמה כפרים ועיירות במחוז הירדני הדרומי הזה הגובל עם ישראל. בכמה מקומות הותקפו סיורי ותחנות משטרה.
שר בממשלת ירדן לשעבר תושב העיר כרך סאמח מאייטאח Sameeh Maaytah אמר: 'הפעולה נמשכת, היא עדיין לא הסתיימה, והפושעים (הטרוריסטים) עדיין נמצאים במצודה'. 'זו קבוצה אשר זממה לבצע מספר פעולות בתוך ירדן'. ציטוט המקור:
The operation is continuing, it has not ended and the criminals are still inside the castle … This was a group that was plotting certain operations inside Jordan
מטון הדברים נשמע כי המדובר בקבוצת אנשי טרור אשר באה מחוץ לירדן.
אין דיווח על מספר ההרוגים והפצועים בהתקפות אלה וכמה מהן עדיין נמשכות. כמו כן אין פרטים על מספר הטרוריסטים שמשתתפים בהתקפות.
עד עתה נמסר על עשרה הרוגים במתקפת הטרור ועל כ-29 פצועים, חלקם פצוע קשה מאוד, אולם מקורות אחרים מוסרים על מספר הרוגים ופצועים הרבה יותר גבוה.
הטלוויזיה הירדנית הפסיקה את שידוריה להחל לשדר הודעות רשמיות על ההתקפה. כמו כן הושמעה מוסיקה שירי לכת צבאיים. ראש הממשלה הירדני חאני מולקי Hani Mulki, הופיע בבנין הפרלמנט הירדני ומסר הודעה מיוחדת על ההתקפה.

קודם לכן עם התחלת ההתקפה דיווחו המקורות הצבאיים וללוחמת טרור של תיקדבקה את הפרטים הבאים:  
מקורות ביטחון בירדן מוסרים, ביום א' 18.12, כי  המטרה העיקרית של החמושים שביצעו את התקפת הטרור בכרך Karak  בדרום ירדן  היו קבוצות תיירים שביקרו במצודה הצלבנית המפורסמת הנמצאת בעיר. ההתקפה על התיירים מזכירה את התקפות הטרור בשנים האחרונות באתרי תיירות במצרים וטוניסיה. המקורות מוסרים, כי החמושים השתלטו על המצודה הצלבנית במרכז העיר הנחשבת לאחת מאתרי התיירות הפופולאריים בירדן. לפי דיווחים שונים במצודה מוחזקים כ- 14 תיירים כבני ערובה.
כרך היא אחד ממרכזי התיירות של ירדן, והיא נמצאת כ-120 ק"מ דרומית לבירה עמאן.
המקורות ללוחמת טרור של תיקדבקה מציינים, כי מהתמונה המתפרסמת של המצודה שנלקחה בעת ההתקפה, נראה בבירור כי בראש המצודה ישנו מתקן צבאי ירדני-כנראה מתקן קשר. עדיין לא ברור באם החמושים תקפו גם אותו ומה עלה בגורל החיילים הירדניים שהיו בתוכו.

עוד מציינים המקורות שלנו כי כדי להשתלט על מצודה עתיקה כזו, בה מחזיקים עתה החמושים, יהיה צורך בכוחות צבא גדולים המאומנים בלחימה בשטחים בנויים.  ​
עם התחלת התקפת הטרור דווח, כי  החמושים שביצעו את ההתקפה הגיעו לעיר ב-4 מכוניות שהם ממטירים אש לכל עבר.  בסרטי ווידיאו שמגיעים מהעיר הירדנית נראים חמושים שהם פורצים לתחנת משטרה בעיר ומתוכה עולים קולות ירי ופיצוצים.
מקורות ללוחמת טרור של תיקדבקה: בירדן הוכרזה כוננות נגד פעולות טרור.
כרך נמצאת קרוב מאוד לאזור ים המלח בישראל. העיר מרוחקת מעין בוקק 24 ק"מ בלבד.

Print Friendly, PDF & Email