לפחות 34 הרוגים מפיגועים בעיראק, ביום בו הכוחות האמריקנים יצאו מהערים העיראקיות. הגנרל אודירנו Gen. Odierno: האיראנים עומדים מאחורי רוב הפיגועים.

המקורות הצבאיים של תיקדבקה: למרות מצעדי הניצחון בערים העיראקיות, והכרזותיהם של הנשיא באראק אובמה, ושל ראש ממשלת עיראק, נורי אל מליקי, כי נסיגת הכוחות האמריקנים ביום ג' 30.9, מהערים העיראקיות היא צעד גדול לקראת עזיבתם של הכוחות האמריקנים מכל עיראק ב-2011 , הצטיין היום בשורה של פיגועים קשים, ובפסימיות מרובה, גם אצל הכוחות האמריקנים, וגם אצל הכוחות העיראקים.
בגדאד, נהרגו ביום ג ' 4 חיילים אמריקנים, בנסיבות שהוגדרו 'פציעות כתוצאה מקרב'. לא נמסרו שום פרטים היכן ועם מי הקרב התחולל. כמה שעות לאחר מכן, נהרגו בעיר הנפט הצפונית קירקוק לפחות 30 איש בפיגוע התאבדות.
ככל שהתקרב מועד פינוי החיילים האמריקנים מהערים העיראקיות, כך חזרו פיגועי ההתאבדות להיות חלק מהמציאות היומיומית העיראקית.
מפקד 130.000 החיילים האמריקנים בעיראק הגנרל ראיי אודירנו, שניסה להעלות את המוראל של האוכלוסייה והצבא העיראקי אמר: 'אנחנו לא עוזבים'. 'אנחנו נמשיך לתמוך ולבוא לעזרתם של הכוחות העיראקים'. אולם מיד לאחר מכן אמר, כי רוב הפיגועים מבוצעים לא על ידי אל קעידה, ולא על ידי אנשי טרור סוניים, אלא על ידי אנשים שנשלחים מאיראן. הגנרל האמריקני אמר כי יש בידו מידע מודיעיני המצביע על כך, כי אלה ששולחים את המתאבדים ממשיכים לפעול מתוך איראן.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה: מבחינה צבאית טהורה, אין שום הצדקה לפינויים של הכוחות הצבאיים האמריקניים מהערים המרכזיות בעיראק, ובייחוד מבגדאד.
לא רק שאף אחת מהבעיות הקשות הקיימות בין השיעיים, הסונים, והכורדים, מאז הפלישה האמריקנית ב-2001, לא נפתרו, אלא שתהליך הנסיגה שהסתיים ביום ג' 30.9, רק החריף אותן, והעלה את הסיכויים להתנגשות ביניהם, ואפילו בטווח ארוך יותר למלחמת אזרחים.
אין כמעט גורם צבאי אמריקני או עיראקי רציני בשטח, אשר מאמין, כי כוחות הביטחון העיראקים, המונים כיום 650.000 נושאי נשק, מוכנים לקבל עליהם את התפקידים של אבטחת הערים העיראקיות, ולמלא בהן את התפקיד שמילאו הכוחות האמריקנים.
לכן יש לצפות, בימים ובשבועות הקרובים, להתדרדרות נוספת במצב הביטחוני.
קודם כל, ב-4 הערים העיראקיות הגדולות, בגדאד, בצרה, קירקוק, ומוסול. במקביל יתחיל המצב הביטחוני בערים קטנות יותר, אבל לא פחות חשובות מבחינה אסטרטגית, כמו פאלוג'ה, רמאדי, בעקובה, להידרדר אף הוא. פירוש הדבר הוא קודם כל התגברות פיגועי התאבדות,שיגרמו למספר הולך וגדל של הרוגים ופצועים.
עכשיו לאחר הנסיגה של הכוחות האמריקנים ל-39 בסיסים הנמצאים כולם באזורים לא מיושבים בעיראק, עולה גם השאלה, אם המצב בבגדאד או במוסול לדוגמא ידרדר, מי יקרא לכוחות האמריקנים לחזור ולהתערב? ואיך הם יוכלו להגיע לאזורים אליהם הם ייקראו לחזור אליהם?
יכול להיווצר מצב, כי בעוד המפקדים העיראקים המקומיים במוסול ידרשו התערבות כזו, הממשלה העיראקית בבגדאד תתנגד לכך. במילים אחרות, על המפקדים האמריקנים בשטח יהיה להחליט כיצד עליהם לפעול.

Print Friendly, PDF & Email