מארקל, נאט"ו ונשיאי אפריקה, פועלים לסיום המלחמה בלוב. קאדפי יישאר בינתיים בשלטון
בעוד משלחת של ראשי מדינות האיחוד האפריקני בראשותו של נשיא דרום אפריקה ג'אקוב זומא Jacob Zuma הגיעה ביום א' 10.4 לטריפולי וקיבלה את הסכמתו של שליט לוב מועמר קדאפי ל'מפת דרכים' שתביא להפסקת המלחמה בלוב, אבל תשאיר אותו בעתיד הקרוב בשלטון, מוסרים המקורות המודיעיניים של תיקדבקה בלעדית כי המאמץ העיקרי להפסקת המלחמה נערך על ידי קנצלארית גרמניה אנ ג'לה מארקל, ששלחה בימים האחרונים שליח חשאי לטריפולי המנהל בידיעת והסכמת ראשי נאט''ו, שיחות ישירות עם קדאפי על סיום המלחמה.
התפתחויות דרמטיות אלה בטריפולי בהן גם המעצמה האירופאית החזקה ביותר גרמניה, וגם איחוד המדינות האפריקניות, שולחות שליחים לקדאפי כדי לדון אתו כיצד לסיים את המלחמה מצביעות לא רק על התחזקות מעמדו של קדאפי בעקבות ניצחונותיו על המורדים בקרבות, אלא על כישלון חרוץ של האו''ם, בריטניה, וצרפת, להביא להדחתו של קדאפי באמצעות שורה של סנקציות והטלת אזור אסור לטיסה, שאף פעם לא פעלו, ובשורה של פעולות צבאיות.
ארצות הברית שהבינה מראש כי המערכה להדחת קדאפי אבודה, וכי המורדים הלוביים אינם כוח המסוגל לתפוס את השלטון בטריפולי הסתלקה מהמערכה עוד בתחילת אפריל כאשר ב-4 לאפריל הפסיקו כוחותיה את כל פעולותיהם הצבאיות נגד קדאפי.
המקורות של תיקדבקה מוסרים כי השליח הגרמני החשאי הוא הראש לשעבר של שירותי הביון הגרמניים ברנד שמיטבאוור Bernd Schmidbauer, The former secret service coordinator of the German government . המקורות שלנו מוסרים כי השליח הגרמני נפגש כבר כמה פעמים עם מועמר קדאפי ועם בנו סייף אל-איסלם, כאשר הוא מתחייב בפניהם כי המשא ומתן מתנהל על בסיס ההסכמה הגרמנית-הלובית 'שקולונל קדאפי בשום התפתחות (במשא ומתן) לא יעזוב את לוב'. ציטוט המקור של דברי שמיטבאוור לקדאפי ולבנו:
That Colonel Qadhafi would under no circumstances leave his country
הגדרה זו פותחת את הדרך לפני מועמר קדאפי להישאר בשלטון לפחות עד שיוסכם על הנהגת חוקה חדשה בלוב אשר תנהיג רפורמות פוליטיות בלוב, שבמסגרתן תערכנה בחירות כלליות בלוב, בהן בניו של קדאפי, ובייחוד סייף אל-אילסם, יוכלו להעמיד את מועמדותם לתפקיד הנשיא.
המקורות של תיקדבקה מוסרים כי ביום ב' בבוקר 11.4, נפגשו נשיא דרום אפריקה ג'אקוב זומא והשליח הגרמני שמיטבאוור במטרה לתאם בין העמדות של גרמניה והאיחוד האפריקני, לקראת צאתו של זומא וחברי המשלחת האפריקנית לבנגאזי כדי לקבל את הסכמת ראשי המורדים הלוביים להסכם המתגבש.
המקורות שלנו מציינים, כי ההסכמה שראשי נאט''ו בבריסל נתנו למאמץ התיווך הגרמני, התיאום הגרמני-אפריקני, והסתלקותה של ארצות הברית מהמלחמה, אינן משאירות ברירות רבות לראשי המורדים.
ביום א' נאלצו מטוסי נאט''ו להפציץ את טורי השריון של קדאפי ליד אדג'בייה Ajdabiyaשם הם פגעו ב-14 טנקים של צבא קדאפי, כדי לעצור מבעדם לנוע אל בירת המורדים בנגאזי. בהתקפה אחרת במיסרטה Misratah, העיר היחידה במערב לוב בה למורדים יש אחיזה בכמה רבעים, השמידו מטוסי נאט''ו 11 טנקים של כוחות קדאפי.
המקורות הצבאיים שלנו מדווחים כי ההפצצות האלה לא תאפשרנה למורדים לדחות את הצעות הפשרה האפריקניות-גרמניות, משום שהם יודעים כי נאט''ו תומך בהן, וללא הכוח האווירי שלו הם יעמדו בפני תבוסה צבאית מוחלטת.
עוד מציינים המקורות שלנו, כי המעורבות הגרמנית-אפריקנית בסיום המלחמה בלוב, תוך השארתו של קדאפי בשלטון לתקופה קצובה מראש, היא מפלה פוליטית וצבאית גדולה לנשיא צרפת ניקולא סרקוזי, ולראש ממשלת בריטניה דיוויד קמרון, אשר הובילו קו של הדחת מועמר קדאפי מהשלטון באמצעות פעולות צבאיות אשר יעלו את המורדים לשלטון בטריפולי, או לפחות יחלקו את לוב לשתי מדינות, קרינייקה בשלטון המורדים, וטריפוליטניה בשלטון קדאפי, חלוקה שהייתה מחלישה אותו בצורה רבה.
למדיניות זו לא היה כל סיכוי להצליח בגלל שתי סיבות:
1. מועמר קדאפי ריכז את מאמציו במשך שנים רבות במטרה אחת. להכין כוחות צבאיים וכספים מספיקים אשר יאפשרו לו להחזיק מעמד נגד כל גורם פנימי, או חיצוני, שינסה להפיל אותו מהשלטון.
2. היום ברור כי לא רק שאין למורדים בקדאפי כוח צבאי היכול להתמודד אתו, אלא שאין כל סיכוי כי כוח כזה יקום בקרוב. כמו כן המציאות בשטח מראה כי המורדים אינם מסוגלים להקים גוף פוליטי שיאחד אותם וכי הם אינם שולטים אפילו בבירתם בנגאזי.