מדוע ואיך קושר ממשל אובמה את החיסול הממוקד של בן לאדן עם המרד הערבי

צריך להסתכל טוב בתמונות מאחוזת בן לאדן שם מנהיג אל קעידה חוסל על ידי האמריקנים ביום ב' 2.5. נוסף לחומות הביטחון החיצוניות והפנימיות, מתנוססת בצדו הימני של הבניין צלחת קליטה גדולה, ועל קירות המבנה מתוחים כבלי חשמל עבים, ומה שנראה כקווי חשמל או טלפון דקים יותר. בתמונות מתוך החווילה נראים מחשבים מנופצים. במילים אחרות, המצודה ובן לאדן עצמו לא היו מנותקים מהעולם החיצוני כפי שדווח שנים רבות, וביום ב'.
המקורות המודיעיניים וללוחמת טרור של תיקדבקה מציינים, כי צלחת הקליטה האלקטרונית וחוטי החשמל המתוחים על קירות הבניין מאפשרים בטכנולוגיה המתקדמת של היום לכל ארגון מודיעין המתעניין לדעת מה בדיוק מתרחש מאחורי הקירות של מבנה זה לחדור אליו. ואם לא דרך הצלחת והחוטים, אפשר לעשות זאת בוודאי דרך המחשבים. זאת מבלי להזכיר את העובדה כי בן לאדן היה חולה כליות שהיה זקוק לטיפול קבוע בדיאליזה. מכונות דיאליזה המגיעות או נמצאות דרך קבע באתר מסוים, ובוודאי חלקי החילוף שהן צורכות במשך 6 שנים בהן שהה במקום מאז 2005, גם הן דרך בטוחה לחדור למבנה וללמוד על הנעשה בתוכו.
במילים אחרות, לא היה צורך בשנתיים בהם בוצע זיהויים של 'הרצים' (שליחים) המסתוריים המתוארים בהודעות האמריקניות על חיסולו של בין לאדן, ככאלה שבאמצעותם הצליחו האמריקנים לעקוב אחר בן לאדן, כדי לדעת מי בדיוק מתגורר בחווילה הזו בעיר הצבאית הפקיסטנית אבוטאבאד Abbottabad.
גם לא יתכן ולא מתקבל על הדעת שזרועות המודיעין הפקיסטנים לא יבדקו ולא ידעו בדיוק מי גר ומה מתרחש בחווילה הנמצאת במרחק של 100 או 200 מטר בלבד מאקדמיה צבאית, ומדירות השירות של מספר גנרלים פקיסטנים המתגוררים במקום.
לכן ההודעה שמסרו מקורות מודיעיניים אמריקנים ביום ב' בערב כי אין בידיהם סימנים המראים כי המודיעין הפקיסטני ידע מי באמת מתגורר בחווילה המבוצרת הזו, נשמעת יותר כניסיון לנקות את הפקיסטנים בעיני העולם המוסלמי כמי שהסגיר, או לפחות שיתף פעולה בחיסולו של בן לאדן.
אפילו אם נכונה הטענה שרק באוגוסט 2010, נמסר לנשיא אובמה על החשד כי אוסמה בן לאדן מתגורר בחווילה זו, מדוע לקח לנשיא 9 חודשים לתת הוראה לפשוט על החווילה ולהרוג את מנהיג אל קעידה?
התשובה לשאלה מדוע היה צריך בזמן ארוך כזה כדי להכין את הפעולה האמריקנית ולבצע אותה היא אחת השאלות המרכזיות העולה מצורת החיסול בפקיסטן.
שאלה הרבה יותר חשובה שהיא פועל יוצא מהשאלה הראשונה היא, האם יש קשר כלשהו בין פריצת המרד, או 'האביב הערבי', בדצמבר 2010 בתוניס, ורק לאחר שהוא הגיע לשיאו בפברואר במצרים, ובאפריל 2011 בסוריה, בוצעה פעולת החיסול של בן לאדן.
במילים אחרות, הפלת אוסמה בן לאדן צריכה לחסום את דרכה של אל קעידה, לתוניס, קהיר, טריפולי, ודמשק, שהמאבקים הלאומיים והמוסלמיים בהן עדיין נמצאים רק בתחילת דרכם.
שרת החוץ האמריקנית הילארי קלינטון היא שעשתה את הקשר שבין המרד והחיסול הממוקד, כאשר אמרה ביום ב' בוושינגטון, 'כי ההיסטוריה תרשום לפניה כי מותו של בן לאדן בא בזמן בו עמי המזרח התיכון וצפון אפריקה דוחים את התרחיש של קיצוניות, והם תומכים בחופש ובדמוקרטיה ', ציטוט המקור: that history would record that bin Laden's death had come at a time when people in the Middle East and North Africa were rejecting the "extremist narrative" and were standing up for freedom and democracy
המקורות של תיקדבקה מציינים, כי דברים אלה עדיין זקוקים להוכחה בבנגאזי, קהיר, ודמשק, בייחוד לאחר חיסולו של של אוסמה בין לאדן.
זמן קצר לאחר דבריה של קלינטון פרסמו מקורות מודיעין אמריקנים בוושינגטון, 'כי הכוחות המיוחדים האמריקנים נשלחו לחסל את אוסמה בן לאדן, והשליכו את גופתו לים כדי למנוע ממייסד אל קעידה להפוך להיות קדוש'. ציטוט המקור: U.S. special forces set out to kill Osama bin Laden and dump his body in the sea to make it harder for the al Qaeda founder to become a martyr.
דברים אלה יתקבלו בצורה קשה בעולם הערבי והמוסלמי האחוז ממלא בלהבות, בייחוד לאחר שבין חיסולו הממוקד של בן לאדן ביום ב', והניסיון הממוקד שנערך במוצאי שבת 30.4, לחסל את מועמר קדאפי בטריפולי, ניסיון שנכשל, עברו בסך הכול 36 שעות.
 

Print Friendly, PDF & Email