מדוע וושינגטון רומזת לפתע כי איש אל קעידה האמריקני דיוויד האדלי Headley, היה סוכן כפול?
המקורות ללוחמת טרור של תיקדבקה: בשבת 16.10, החליטה וושינגטון לאפשר לכלי התקשרות שלה לפרסם (את הפרסום הוביל ה'וושינגטון פוסט'),כי עוד לפני 5 שנים, ב-2005, הזהירה אשתו של דיוויד האדלי David Coleman Headley, האיש אשר תכנן, קבע את המטרות, והשתתף במטה שהכין את התקפת הטרור על מומבאי בנובמבר 2008, את ה-FBI האמריקני, כי בעלה מעורב בהכנות כאלה, והוא פועל עבור ארגון הטרור הפקיסטני lashkar-e-taiba, לאשקר-א-טאיבה. ארגון זה, הוא הזרוע המבצעית המאורגנת והמאומנת ביותר העומדת כיום לרשותו של ארגון אל קעידה. עד היום לא פעלה זרוע זו מחוץ לגבולות, אפגניסטן, פקיסטן, והודו.
החומר שהתפרסם רומז, אם כי איננו מאשר, כי אחת הסיבות העיקריות מדוע ה-FBI, לא פעל אף פעם נגד האדלי למרות המידע שאשתו סיפקה, הייתה משום שהוא פעל כסוכן כפול אמריקני בתוך לאשקר-א-טאיבה בפקיסטן, וגם כמודיעinformer בקרב רשתות סמים פקיסטניות עבור ה-DEA, הסוכנות האמריקנית למלחמה בסמים.
בפרסום זה אין כל חדש.
לפני שנה, ב-20 לנובמבר 2009, במלואת שנה לפיגועים במומבאי, בהם נהרגו 174 איש, ביניהם 6 ישראליים, כתבו המקורות ללוחמת טרור שלנו, במאמר שהתפרסם בגיליון מס' 422 של השבועון דבקה-נט-וויקלי DNW, תחת הכותרת 'המטה המבצעי והמודיעיני של אל קעידה לפיגועים בהודו ובדנמרק פעל משיקאגו' את הדברים הבאים:
'בפרשה זו הולך ומתברר, כי אל קעידה החזיק והפעיל בשיקאגו, במשך 3 או 4 שנים לפחות, בין 2005 או 2006, עד השנה באוקטובר 2009, (מועד מעצרו של האדלי), מטה מבצעי של אנשים, כולם ממוצא פקיסטני, המחזיקים באזרחות ובדרכונים אמריקניים, אשר הפעילו רשתות טרור של לאשקר-א-טאיבה בעיקר בהודו, אולם כנראה גם מתוך כוונה להפעילם גם בארצות אחרות ברחבי העולם, ביניהן דנמרק'.
רק לפני 7 חודשים, ב-2 באפריל 2010, שבנו ופרסמנו בגיליון מס' 439 של דבקה-נט-וויקלי, מאמר נוסף בנושא של קשריו של האדלי עם גופי ביטחון ומודיעין אמריקנים, בו נכתבו הדברים הבאים:
'הולך ומתגבר החשד ההודי, כי לא ייתכן כי האחראים על המלחמה בטרור בשירותי המודיעין האמריקני לא ידעו מראש על התקפת הטרור על מומבאי בנובמבר 2008, ובייחוד לא יתכן כי לא ידעו שהאדלי היא איש מפתח בתכנונה, בקביעת המטרות של ההתקפה, ובשליחת אנשי הטרור של לאשקר-א-טאיבה שהיא אחת מהזרועות המבצעיות של אל קעידה לבצע אותה'. 'בקיצור, ההודים חושדים כי האדלי היה סוכן כפול או משולש שפעל גם עבור המודיעין האמריקני, גם עבור המודיעין הצבאי הפקיסטני ה-ISI, וגם עבור אל קעידה'. (סוף הציטוט.)
ובכן, מדוע החליטו האמריקנים לתת בשבת פרסום כל כך נרחב, למה שכבר ידוע ופורסם בהרחבה בישראל, ובהודו?
לכך יש 2 סיבות עיקריות:
1. הפרסומים על האדלי צריכים להסיט את תשומת הלב של הציבור האמריקני מהתהליך המשפטי הצבאי שהחל השבוע, ואשר צריך לקבוע באם יש בסיס להעמיד לדין את האמריקני-פלסטיני מייג'ור נידאל מאליק חסן Major Nidal Malik Hasan, אשר ביצע ב-5 לנובמבר 2009, בפורט הוד Fort Hood, את התקפת הטרור המוסלמי הגדולה ביותר שנערכה אי פעם בתוך בסיס צבאי אמריקני בארצות הברית.
בהתקפה זו נהרגו 13 חיילים ואנשי ביטחון אמריקנים.
בעדויות של חיילים אמריקנים אשר נפצעו, חלקם קשה מאוד, בהתקפת טרור זו, נשמעים דברים מביכים לממשל, כיצד מפקדים בבסיס הצבאי האמריקני פעלו, כבר באותו יום של הפיגוע, לטשטש את העובדה כי מדובר בפיגוע טרור מוסלמי, והורו לחיילים שהותקפו וצילמו את היורה למחוק את סרטי הווידיאו מתוך מכשירי הטלפון הסלולאריים שלהם. בכך לא נשארו סרטים, אשר יכולים להוכיח לא רק כיצד נידאל חסן מבצע בדם קר את הרצח, אלא כיצד הוא במשך כל ההתקפה איינו מפסיק לקרוא בקול 'אללה אכבאר'.
הדיון המשפטי הזה, גם מבליט, בעיתוי לא נוח לממשל של מו"מ מדיני במזרח התיכון, את חלקם של הפלסטינים בטרור מחוץ ובתוך ארצות הברית.
2. הממשל, והגופים האמריקנים הנלחמים בטרור, עומדים באחרונה תחת ביקורת חריפה מאוד, בייחוד באירופה, על התרעת הטרור האמריקנית מפני פיגועים המוניים, נוסח מומבאי, אשר וושינגטון פרסמה ב-3 באוקטובר, ואשר עדיין לא בוטלה.
עתה כמעט 3 שבועות לאחר מכן, מתגברים הפרסומים, כולל מצד גופי ביטחון ומודיעין אירופאים, כי אין לאמריקנים מידע ספציפי על התקפות כאלה, ולא הייתה הצדקה לפרסום התרעה כזו.
בפרסום הפרטים על האדלי, רוצים האמריקנים להראות לאירופאים, כי הם למדו את הלקחים מפרשת הפיגועים במומבאי, ובעוד בעבר הם העדיפו להתעלם מהמידע שהיה בידיהם, הפעם הם אינם חוזרים על שגיאה זו. האמריקנים טוענים כי המידע שנמסר להם הפעם על ידי איש אל קעידה העצור בידיהם, שיש לו דרכון גרמני, אחמד סידיקואי Ahmad Wali Siddiqui, מצדיק התרעה כזו, כדי שלא תחזור ההתקפה נוסח מומבאי בבירות אחרות באירופה.