מהפך: רוב הציבור הישראלי חושב, עקב ירי הקסאמים והתפוררות הרשות הפלסטינית, כי נושאי הביטחון במערכת הבחירות חשובים יותר.
ירי טילי הקסאם לעבר אשקלון, ותהליך ההתפוררות המואץ של הרשות הפלסטינית, חוללו מהפך בדעת הקהל הישראלית והביאו 42 אחוז מהציבור הישראלי לומר בחודש דצמבר 2005 כי נושאי הביטחון הם חשובים יותר מהנושאים הכלכליים והחברתיים, בעוד 38 אחוז מחזיקים בדעה הפוכה. רק חודש קודם לכן בנובמבר 2005 , סברו 52 אחוז מהאוכלוסייה כי הנושאים הכלכליים הם החשובים, ורק 27 אחוז סברו כי נושאי הביטחון קודמים. כך עולה ממחקר שקובע את `מדד השלום,`שנערך על ידי הפרופ` אפרים יער ותמר הרמן, ממרכז תמי שטינמץ למחקרי שלום באוניברסיטת תל-אביב.
81 אחוז מהישראלים סבורים כי הרשות הפלסטינית איננה עושה דבר כדי למנוע את ירי הטילים, ו-73 אחוז אומרים כי גם אם ישראל הייתה עושה מחוות נוספות כלפי הפלסטינים, הרשות הייתה ממשיכה לא לעשות מאומה בנושא. 63 אחוז מהנשאלים סבורים כי אם הפלסטינים יכלו הם היו משמידים את מדינת ישראל.
בהקשר זה מתפתחת דרישה אצל האוכלוסייה הישראלית, להחריף את תגובה ישראל על ירי טילי הקסאם ופעולות הטרור. 68 אחוז מוצאים את מדיניות התגובה הישראלית חלשה מידי. רק 18 אחוז חושבים שהתגובה מתאימה.
לעומת זאת רוב מכריע באוכלוסיה הישראלית 73 אחוז חושב כי ברמה העקרונית צריך לנהל משא ומתן ישיר עם הרשות הפלסטינית ו-67 אחוז תומכים בכינונה של מדינה פלסטינית עצמאית.
בעוד 55 אחוז חושבים כי ההתנתקות מעזה הייתה צעד נכון ששירת את האינטרסים הלאומיים, (38 אחוז אינם חושבים כך.) הרי אין תמיכה משמעותית בהמשך הצעדים או הנסיגות הישראליות החד-צדדיות. אם אצל הפלסטינים ייכון משטר יציב לאחר הבחירות הפלסטיניות, 61 אחוז מהנשאלים סבורים כי יש לשבת למו"מ עם הפלסטינים על הסכם קבע סופי. במקרה כזה רק 8.5 אחוז מהנשאלים הם בעד המשכת פינוי חד-צדדי של ישובים בהתאם לשיקולי הביטחון של ישראל.
אולם אם מצב התוהו ובוהו ברשות יימשך הרי ש-35 אחוז חושבים כי יש להשאיר את המצב בגדה המערבית כפי שהוא ולא לבצע שינויים. כ-31 אחוז חושבים שיש בכל זאת ללכת למו"מ ישיר, ולמעלה מ-16 אחוז חושבים כי צריך להמשיך לפנות יישוביים בצורה חד צדדית. הרעיון כי תמורת השארת גושי ההתיישבות הישראלית הגדולים בגדה ייערכו חלופי שטחים עם הפלסטינים, ויימסר להם המשולש הערבי על עריו, כאום אל פאחם, וכפריו, זוכה לתמיכתם של 48 אחוז מהנשאלים ואילו 37 אחוז מתנגדים. אולם אם ערביי ישראל המתגוררים באזורים אלה יתנגדו להעברה כזו, 45 אחוז השיבו כי הם יתנגדו למהלך כזה ו-33 אחוז השיבו כי הם ימשיכו לתמוך בו. המשאל נערך ב- 26 ו-27 לדצמבר, והשתתפו בו מדגם של 591 נשאלים המייצגים את האוכלוסייה הבוגרת היהודית והערבית בישראל.